Hranirea porcusorilor de Guineea | 4animale.ro

Hranirea porcusorilor de Guineea

Hrana Porcusori de Guineea

Porcusor de Guineea

Hrana naturala a porcusorului de Guineea este iarba verde. Molarii porcusorului sunt special adaptati pentru astfel de hrana si ei cresc pe intreaga durata de viata a acestuia.

Cel mai important aspect al dietei unui porcusor de Guineea este asigurarea necesarului de vitamina C, intrucat corpul lor nu o poate sintetiza. Astfel, cantitatea necesara de vitamina C poate fi obtinuta numai din alimentatie. Majoritatea porcusorilor au nevoie de o cantitate de 10-30mg vitamina C zilnic. Femelele gestante, puii si porcusorii bolnavi au nevoie chiar de cantitati mai mari.

Puteti hrani porcusorul dumneavoastra cu hrana speciala comercializata de magazinele de profil insa ideal este sa-i oferiti legume, verdeturi si fructe proaspete. Hrana din comert poate contine diversi aditivi chimici care nu sunt recomandati pentru o dieta sanatoasa, iar datorita instabilitatii vitaminei C, aceasta hrana isi poate pierde usor calitatile. De asemenea, porcusorii nu tolereaza hrana bogata in carbohidrati si grasimi, asa ca nu le oferiti hrana care sa contina seminte, nuci sau fructe uscate. Daca folositi peletele din comert, depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros pentru a preveni destabilizarea vitaminei C din continut.

Cele mai importante componente alimentare care trebuie oferite zilnic sunt fanul si iarba verde proaspata (in timpul iernii aceasta va fi inlocuita cu o dieta cat mai diversificata in verdeturi, zarzavaturi, legume, fructe). Fanul ii va asigura cantitatea necesara de fibre pentru o buna functionare a sistemului sau digestiv, prevenind obstructiile gastro-intestinale. Ii vor fi oferite cu precadere verdeturi si legume, abia apoi fructe. Evitati-le pe cele tratate cu insecticide/pesticide.

Iata o lista de alimente ideal de oferit porcusorului dumneavoastra: spanac, morcov, laptuca, ardei gras, rosii, mazare, patrunjel, salata, sparanghel, frunze de telina, castraveti, ananas, banane, capsuni, lamai, pepene, mar, portocala, caise, struguri. Evitati fasolea uscata intrucat este otravitoare pentru porcusorul de Guineea!

Publicat la: 24-07-2007
Distribuie: Tweet