Imperecherea hamsterilor sirieni - monta, nasterea si dezvoltarea puilor - pagina 2 | 4animale.ro

Imperecherea hamsterilor sirieni - monta, nasterea si dezvoltarea puilor

Reproducere Hamsteri

Hamster sirian cu pui.

Femela isi va manca placenta, nu va ingrijorati, acesta este un comportament normal, care o ajuta sa reintegreze in corp nutrientii. Puii vor fi nascuti pe rand, iar intre aceste momente femela se va odihni. La nastere puii sunt orbi, goi si surzi si complet dependenti de mama lor. Un pui cantareste aproximativ 2g.

Nu modificati nimic din aspectul custii in primele doua saptamani dupa nastere! Nu introduceti accesorii noi, nu scoateti accesorii din cusca! Nu atingeti puii! Orice interventie poate determina mama sa-si abandoneze puii sau chiar sa-i manance! Nu curatati cusca, chiar daca va mirosi urat! Singurele lucruri pe care va trebui sa le faceti sunt: furnizarea de mancare si reimprospatarea rezervelor de apa. Mancarea si apa trebuie sa fie din abundenta! Asigurati-va ca adapatoarea este asezata suficient de jos incat sa poata fi folosita de pui. Mama ii va invata cum sa bea apa.

Daca totusi este neaparata nevoie sa mutati vreun pui pierdut de cuib, luati o lingurita, frecati-o de talasul din cusca (ideal de cel din coltul folosit ca toaleta) si abia apoi ridicati puiul cu ea.

Incepand cu ziua a 2-a de viata puii vor incepe sa isi schimbe culoarea pielii, iar din ziua a 4-a blanita va incepe sa se arate. In ziua a 7-a vor incepe sa se miste si sa exploreze cusca, intai greoi, apoi din ce in ce mai rapid, in ciuda faptului ca ochii nu li s-au deschis inca. In ziua a 14-a ochii puilor vor incepe sa se deschida, iar in ziua a 17-a vor incepe sa se joace cu ceilalti hamsteri.

Din momentul in care puii si-au deschis ochii, ii puteti atinge si puteti curata cusca. Ca sa ii manipulati, spalati-va pe maini si frecati-va apoi palmele cu talasul din cusca, pentru a nu introduce mirosuri straine. Manipulati-i cu multa grija, sunt foarte fragili! Atunci cand ii luati intr-o palma, acoperiti-i cu cealalta pentru ca au tendinta sa sara si ii puteti scapa! Cand curatati cusca, tineti mama si puii impreuna, intr-o alta cusca sau intr-o cutie.

Incepand cu ziua 10-12 puii vor incepe sa se hraneasca si cu mancare solida, iar incepand cu a treia saptamana de viata vor fi complet intarcati. Introduceti gradual si cu atentie legumele si fructele in dieta puilor! Incepand cu ziua 28 de viata este obligatoriu sa separati puii pe sexe in custi separate, pentru a evita gestatiile nedorite. Puii de acelasi sex mai pot ramane impreuna circa 2-3 saptamani si abia apoi gazduiti individual.

Publicat la: 08-04-2008
Distribuie: Tweet