Imperecherea dihorilor - introducere in subiectul reproducerii - pagina 2 | 4animale.ro

Imperecherea dihorilor - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Dihori

Pereche de dihori

Decideti daca sunteti pregatiti sa faceti fata eventualelor probleme care ar putea aparea: de insucces al reproducerii, de sanatate a parintilor sau puilor (care pot atrage dupa ele si costuri financiare) sau chiar de moarte a animalelor. De asemenea, ganditi-va daca nu va va fi prea greu din punct de vedere emotional sa va despartiti de puii crescuti de dumneavoastra atunci cand va veni momentul sa le gasiti alti stapani. Incercati sa dobanditi cateva cunostinte de biologie si genetica, in acest fel va va fi mult mai usor sa intelegeti reproducerea ca proces.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand ati luat decizia de reproducere este sa va asigurati ca aveti o pereche de dihori viabila, sanatoasa, care a fost hranita corespunzator si care a beneficiat de exercitii fizice (esentiale pentru sanatatea reproducerii). Alegeti un mascul si o femela compatibili, care sa se accepte unul pe altul si care au temperamente asemanatoare.

NU imperecheati dihori inruditi pe linie de sange, acest lucru este periculos intrucat poate determina maladii si defecte genetice ale puilor sau chiar moartea acestora. Dihorii ating maturitatea sexuala la varsta de 4-6 luni, iar femelele vor avea mai multe cicluri de estru pe parcursul primaverii si verii, precum si imediat dupa ce si-au intarcat puii.

Nu introduceti niciodata mai multi masculi intr-o cusca, ei sunt foarte teritoriali si se vor bate pentru femele! Studiati problema si sub aspectul varietatilor pe care doriti sa le imperecheati si al puilor care ar putea rezulta din combinarea respectivelor varietati.

Daca dihorii dumneavoastra sunt recent achizitionati sau recent introdusi in casa dumneavoastra, lasati-le un timp de acomodare cu noul lor mediu de viata inainte de a-i reproduce.

Daca ati luat decizia de reproducere si ati format perechea viabila, asigurati-va ca le creati conditiile optime pentru imperechere si nastere. Aceasta inseamna sa asezati cusca intr-un loc linistit al casei, unde mama dihor si puii sa nu fie deranjati de zgomote sau de alte animale. Cusca trebuie mentinuta cat mai simpla, fara accesorii care ar putea dauna. Detalii despre conditiile optime pentru imperechere gasiti aici.

Daca in urma analizei veti hotari sa nu va imperecheati dihorii, nu este nici o problema, inseamna ca ati luat o decizie responsabila, spre binele animalelor si al dumneavoastra. Va recomandam sa alegeti varianta sigura si va sterilizati dihorii!

Publicat la: 23-04-2008
Distribuie: Tweet