Imperecherea dihorilor - introducere in subiectul reproducerii | 4animale.ro

Imperecherea dihorilor - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Dihori

Pereche de dihori

Trebuie sa va prevenim de la inceput ca imperecherea dihorilor este foarte dificila, mult mai dificila decat imperecherea cainilor sau pisicilor si implica foarte multe riscuri. Va sfatuim sa NU va imperecheati dihorii, lasati acest lucru in seama crescatorilor profesionisti! Ideal este ca animalele sa fie sterilizate pentru a putea evita astfel orice fel de probleme care pot aparea.

Femelele dihor care nu sunt sterilizate vor intra la un moment dat intr-o perioada de rut prelungit care le pune serios in pericol viata daca nu sunt date la imperecheat. Masculii necastrati devin foarte agresivi cu alti masculi in sezonul de imperechere si, in plus, isi marcheaza teritoriul cu urina si emana un miros foarte puternic si neplacut. Ritualul de imperechere este extrem de violent si, daca femela nu este pregatita, se poate solda cu batai si raniri foarte grave! Rata de mortalitate a puilor este foarte mare, iar dihorul tata ii va omori daca nu va fi separat la timp de ei! Mamele dihor nu se numara printre cele mai bune mame, ele isi pot manca sau abandona puii! Femela dihor este predispusa la mastita dupa nastere si la diverse alte afectiuni care ii pot pune viata in pericol! Acestea sunt numai cateva dintre problemele care pot aparea! Poate ca toate par triste si ingrozitoare, dar sunt foarte adevarate! Pentru a va reproduce dihorii trebuie sa aveti experienta de minim cativa ani in cresterea atenta a lor, foarte mult timp si resurse financiare considerabile!

Daca totusi ati hotarat sa va reproduceti companionul studiati cat puteti de mult subiectul inainte de a va apuca de operatiunea propriu zisa! Cititi carti de specialitate, discutati cu oameni care au experienta in domeniu! Decizia de reproducere trebuie luata cu responsabilitate si cu grija fata de animal. Reproducerea responsabila necesita eforturi, timp, rabdare si dedicatie. Documentati-va cat mai mult si incercati sa obtineti raspunsuri la cat mai multe intrebari inainte de a va lansa in operatiunea de reproducere propriu-zisa. Astfel veti putea evita multe dintre eventualele probleme care pot aparea. Subiectul reproducerii este foarte vast si nu poate fi acoperit intr-un articol, de aceea ne propunem sa va prezentam pe scurt cateva repere care sa va ajute in luarea deciziei.

Inainte de toate, ganditi pe termen lung si analizati daca veti avea ce face cu puii nou nascuti, daca le veti putea oferi conditii bune de viata sau daca veti avea cui sa-i dati pentru crestere. Nu are sens sa chinuiti animalele doar pentru a va satisface curiozitatile sau placerile. Nu va imaginati ca veti face bani din reproducerea dihorilor, lasati acest lucru pe seama crescatorilor profesionisti. Ganditi-va daca veti avea suficient timp pe care sa-l dedicati parintilor si puilor. Analizati daca aveti spatiu suficient in cusca pentru parinti si pui (femela poate naste chiar si 13-14 pui!). Puii trebuiesc vaccinati deci nota de plata la veterinar ar putea sa se ridice la sume mari!

Publicat la: 23-04-2008
Distribuie: Tweet