Parazitii intestinali la pisici - pagina 5 | 4animale.ro

Parazitii intestinali la pisici

Sanatate Pisici

Pisica

Ouale acestui parazit sunt eliminate prin fecale si pot fi astfel cu usurinta inghitite de un alt animal.

Semnele clinice ale infestarii cu acesti paraziti depind in special de varsta animalului si de gradul infestarii. Astfel, in cazul puilor, manifestarile sunt: dureri abdominale, diaree, pierdere in greutate. Pisicile adulte nu vor prezenta in general simptome. In cazul unei astfel de infestari veterinarul va prescrie un tratament adecvat.

Pastrarea unei igiene corespunzatoare reprezinta cea mai buna metoda de prevenire a infestarii cu coccidia.

5. Giardia
Giardia (Giardia) este un parazit microscopic, tot un protozoar care colonizeaza si el intestinul subtire al pisicii. Acest parazit este o enigma pentru cercetatori, multe dintre caracteristicile sale nefiind intelese inca. El exista in doua forme: in intestinul organismului gazda el este mobil si se numeste trofozoit, iar odata eliminat prin fecale el se inchide intr-un chist in care poate supravietui chiar si cateva luni in conditii de mediu prielnice (caldura si umiditate). Astfel, infestarea cu giardia se produce prin ingerarea acestor chisti, sursa principala fiind apa contaminata.

Semnele clinice ale infestarii cu giardia depind de gradul de severitate a infestarii si de varsta animalului. In general, cu cat animalul este de varsta mai frageda, cu atat simptomele sunt mai evidente. Astfel, principalele simptome ale infestarii cu giardia sunt: diaree deschisa la culoare si foarte urat mirositoare, cu un aspect uleios, pierdere in greutate, blana mata. Giardioza poate fi insa si asimptomatica sau simptomele pot aparea intermitent. Medicul veterinar va diagnostica boala si va prescrie un tratament adecvat.

NU incercati sa va tratati singuri pisica in cazul niciunei infestari cu paraziti! Adresati-va unui cabinet medical veterinar!

Publicat la: 22-01-2010
Distribuie: Tweet