Pisica bolnava? Cand trebuie sa apelam la veterinar? | 4animale.ro

Pisica bolnava? Cand trebuie sa apelam la veterinar?

Sanatate Pisici

Pisica

De multe ori pisicutele au de suferit din cauza nestiintei sau neglijentei stapanilor. Este foarte important sa intelegem ca singurul care poate trata o pisicuta bolnava este veterinarul. Internetul sau prietenii ne pot oferi informatii, insa, daca avem suspiciuni cu privire la sanatatea animalului nostru, prima persoana la care apelam trebuie sa fie veterinarul. El va sti cu siguranta cum sa abordeze problema si, daca e cazul, ce tratament sa prescrie. Nici o pisicuta nu trebuie diagnosticata decat in urma unui examen clinic. Sfaturile veterinarului vor trebui urmate pentru a asigura pisicutei noastre o viata cat mai buna.

In cele ce urmeaza vom incerca sa va ajutam sa supravegheati pisicuta dumneavoastra pentru a putea decide corect momentul in care este nevoie de interventia veterinarului.

Cunoaste-ti pisica!

Este foarte important sa va cunoasteti pisicuta. Observati-o indeaproape si retineti modul ei normal de viata. In acest fel veti putea sesiza imediat aparitia vreunei schimbari in comportamentul si conditia fizica a animalului. Iata ce trebuie sa urmariti:

- obiceiurile alimentare: cat si cand mananca (lipsa poftei de mancare poate sugera o boala, mai ales cand este insotita si de alte simptome);

- obiceiurile de excretie: dimensiunea, culoarea, mirosul si consistenta fecalelor; culoarea si cantitatea de urina; frecventa urinarilor (diareea, constipatia, neputinta de a urina sunt semne clare ce indica necesitatea unui consult veterinar);

- mersul pisicii (orice schimbare intervenita in umbletul pisicutei necesita un consult veterinar);

Publicat la: 17-08-2007
Distribuie: Tweet