10 plante inofensive pentru pisici | 4animale.ro

10 plante inofensive pentru pisici

Sanatate Pisici

Violete africane

Oferta de plante de gradina sau apartament este extrem de diversa si poate fi greu de ales planta cea mai potrivita, in special daca aveti si o pisica de a carei sanatate trebuie sa va ingrijiti. Intrucat exista si plante toxice pentru pisici, acest articol prezinta 10 plante sigure pe care le puteti alege fara frica.
1. Violetele africane (Streptocarpus)
Aceasta planta cu flori delicate si frumoase, ieftina si usor de ingrijit, originara din Africa, poate imparti casa cu o pisica, fara riscuri.

Voalul miresei

2. Planta paianjen sau voalul miresei (Chlorophytum)
Voalul miresei, originara din Africa, este o planta nepretentioasa, usor de ingrijit si foarte indragita intrucat este vestita pentru ca purifica foarte bine aerul din incaperi. Frunzele inguste si subtiri ale acestei plante vor ispiti pisicile sa le guste, dar ele sunt inofensive pentru feline. Astfel, singura paguba va fi de partea plantei, care ar putea ajunge cu frunzele scurtate.

Feriga Boston

3. Feriga Boston (Nephrolepis)
Aceasta planta des intalnita, cu aspect de tufa, originara din America de Sud si India, este atat decorativa cat si inofensiva pentru pisica dumneavoastra, care poate “rontai” in siguranta, cand si cand, cate o frunza.

Orhidee

4. Orhideea (Orchidaceae)
Orhideele, flori frumoase in culori vibrante, sunt decorative pentru casele noastre si inofensive pentru pisici.

Palmier Areca

5. Palmierul Areca (Dypsis lutescens)
Planta de dimensiuni mai mari, originara din Malaezia si Madagascar, putin mai dificil de intretinut, palmierul Areca este sigur si pentru pisici.

Haworthia

6. Haworthia
Aceasta este o plantă suculenta, originara din Africa de Sud, cu aspect de rozeta si decorativa prin frunze, de dimensiuni reduse, iar pisicile pot trai in siguranta in apropierea ei.

Bromelia

7. Bromelia (Bromeliaceae)
Planta sigura pentru pisici, Bromelia se aseamana la conditiile de ingrijire cu orhideele. Este o planta perena, cu flori deosebite, originara de America tropicala si subtropicala.

Frunze pistruiate

8. Frunze pistruiate (Hypoestes phyllostachya)
Acesta planta de tip tufa, decorativa prin frunzele pestrite alb, roz sau chiar purpuriu, de dimensiuni reduse, originara din Madagascar, este inofensiva pentru pisici.

Gloxinia

9. Gloxinia
Planta cu frunze groase, in forma de inima, perenă, originara din America Centrala si de Sud. Are flori foarte mari si foarte frumoase, divers colorate.

Arborele banilor

10. Arborele banilor sau arborele norocos (Pachira aquatica)
Planta originara din America Centrala si de Sud, usor de intretinut, poate creste destul de inalta, dar nu infloreste daca este crescuta in interior.

Desi, dupa cum vedem, exista plante inofensive pentru pisici, sunt totusi si multe plante toxice pentru acestea. Asadar, asigurati-va ca studiati cu atentie subiectul inainte sa achizitionati o noua planta pe care sa o cresteti in apropierea pisicii.

Publicat la: 19-02-2021
Distribuie: Tweet