Reproducerea la Danio Zebra (Brachydanio rerio) - pagina 2 | 4animale.ro

Reproducerea la Danio Zebra (Brachydanio rerio)

Reproducere Pesti de apa dulce

Danio zebra

Plasa va lasa icrele sa treaca si sa se aseze pe fundul acvariului, impiedicand astfel parintii sa le manance. Acvariul va trebui pozitionat ideal in asa fel incat primele raze ale soarelui de la rasarit sa cada pe el.

Depunerea icrelor. Introducerea pestilor in acvariul de reproducere se va face seara. Ideal este sa folositi mai multi pesti, de regula respectand proportia de o femela la doi masculi. Depunerea icrelor se va petrece dimineata, in prima jumatate de ora de lumina. Masculul va “alerga” frenetic femela in jurul plantelor pana o va epuiza, moment in care femela va depune icrele ce vor fi fecundate imediat. Daca pestii nu au depus icre ii mai puteti lasa in acvariu pana a doua zi pentru a le mai acorda posibilitatea de a depune. O femela poate produce de la cateva zeci pana la circa 200 de icre. Icrele au aspectul unor mici sfere cu diametre de circa 2-3mm si pot fi greu observabile pe fundul acvariului. Daca femela a depus icre ea va avea abdomenul mult mai subtiat. Dupa depunerea icrelor retrageti parintii din acvariul de reproducere.

Dezvoltarea puilor. Dupa 2-3 zile de la depunere (in functie de temperatura) din oua vor iesi larvele care se vor prinde de plante si de geamul acvariului. Alevinii vor inota liber incepand cu a-6-a sau a-7-a zi si din acest moment ei vor trebui hraniti (niciodata inainte!) cu infuzori, rotiferi sau galbenus de ou fiert tare. Daca folositi galbenus de ou, nu il oferiti in cantitati mari pentru ca altereaza foarte usor apa. In tot acest timp va trebui sa mentineti acvariul foarte curat, sa indepartati resturile ramase in urma parintilor si sa mentineti temperatura la valori de 26-27°C. Este bine sa indepartati cu ajutorul unei pipete icrele sterile sau putrezite pentru a nu infecta si ouale sanatoase. Icrele compromise arata fie ca niste sfere alburii, cetoase fie ca niste sfere negre. Filtrul trebuie mentinut la debit foarte scazut. Dupa 4 saptamani incepeti sa schimbati circa 10% din apa din acvariu. La circa 2 saptamani dupa ce inoata liber alevinii vor putea fi hraniti cu prada vie sau fulgi fini, iar dupa circa o luna jumatate (cand vor masura 2-2,5cm lungime) vor putea fi introdusi in acvariul comunitar.

Publicat la: 10-01-2008
Distribuie: Tweet