Intretinerea acvariului cu pesti de apa dulce - pagina 3 | 4animale.ro

Intretinerea acvariului cu pesti de apa dulce

Ingrijire Pesti de apa dulce

Razuitor cu lamela din plastic

Si pentru ca tot am pomenit de amorsarea sifonului: in locul clasicei aspirari cu gura (pericol de infestare cu Salmonella), puteti opta pentru dispozitive cu valva de pornire sau pompita de mana.
b. un dispozitiv actionat cu baterie, care aspira apa murdara, o trece printr-un “burduf” ce retine impuritatile si apoi expulzeaza apa curata inapoi in acvariu.
c. varianta imbunatatita a precedentului dispozitiv care, in loc de baterie, utilizeaza o pompa de aer ce creeaza in tub depresiunea necesara aspiratiei. Mizeria e si aici colectata intr-un mic burduf.
Schimbarea partiala de apa este parte integranta a activitatii de mentinere a curateniei si (ne place sau nu) trebuie facuta. Daca va intra in rutina sa o faceti saptamanal este cu atat mai bine pentru ca schimbati doar mici cantitati de apa, ceea ce se traduce prin modificari mai mici ale conditiilor din acvariu si stres mai putin pentru pesti.
Calitatea indoielnica a apei este, alaturi de suprapopularea sau mentinerea pestilor in conditii neprielnice una dintre cele mai frecvente cauze de imbolnavire a pestilor. Din fericire, majoritatea cazurilor de imbolnavire (puncte albe, putrezirea inotatoarelor) pot fi tratate medicamentos.
Daca utilizati apa de la robinet, va trebui sa o tratati in prealabil pentru a neutraliza clorina si clorhidrina existente in aceasta. Pentru a verifica daca apa de introdus in acvariu si cea din acvariu sunt la aceeasi temperatura, e bine sa utilizati doua termometre distincte, altfel s-ar putea sa aveti erori de indicatie. Daca nu va asigurati ca temperaturile apei din cele doua recipiente sunt apropiate, puteti cauza pestilor un soc termic ce va duce la aparitia “punctelor albe”. Cea mai buna metoda pentru a incalzi destul apa de completat este sa folositi un incalzitor (altul decat cel din acvariu) pe care sa-l introduceti in apa tinuta intr-o galeata sau mic acvariu. Daca nu puteti astepta atat de mult timp, puteti adauga mici cantitati de apa fierbinte in apa din galeata.
Oricum, inainte de a decide ca veti folosi apa de la robinet pentru schimbarile partiale, e bine sa-i testati nivelul de duritate. Daca acesta este prea mare puteti alege apa trecuta printr-o instalatie de osmozare sau de de-ionizare.

Publicat la: 19-05-2009
Distribuie: Tweet