Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce - pagina 4 | 4animale.ro

Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce

Ingrijire Pesti de apa dulce

Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce Apa
Apa dintr-un acvariu are cateva caracteristici foarte importante care trebuiesc mentinute la anumite valori pentru a creste pesti sanatosi. Recomndam achizitionarea unor teste simple de analiza a apei.
PH-ul masoara aciditatea sau alcalinitatea unei ape, iar valoarea neutra este 7. pe timpul noptii PH-ul scade usor, pentru ca pe timpul zilei sa creasca, datorita absorbirii dioxidului de carbon de catre plante. PH-ul ideal pentru pestii de apa dulce trebuie sa fie cuprins intre 6,5 si 7,5.
Duritatea apei arata continutul apei in substante pe baza de calciu si magneziu. In cazul unei ape dure, sapunul face multa spuma, ceea ce nu este cazul la apa de duritate slaba sau la cea distilata. Diferitele specii de pesti prefera diferite duritati ale apei insa, in majoritatea cazurilor, dispunem de o apa putin prea dura. Totusi, evitati folosirea apei care provine de la un aparat de dedurizare individual.
Turbiditatea masoara continutul apei in materii in suspensie (resturi de origine animala sau vegetala, particule de sedimente etc.). Astfel, apa din acvariu trebuie sa fie in permanenta limpede.
Continutul in compusi azotati (amoniac, nitriti) este un parametru foarte important. Compusii azotati (rezultati in special in urma procesului de excretie a pestilor) sunt toxici si valoarea lor trebuie mentinuta intre anumite limite.
Substratul
Pe fundul acvariului va trebui sa asezati substratul, ideal constituit din nisip grosier amestecat cu pietris fin. Pentru a putea permite buna circulatie a apei precum si fixarea in bune conditii a radacinilor plantelor din acvariu, substratul trebuie sa aiba o grosime de 5-8cm. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca acest substrat va suplimenta greutatea acvariului! Evitati pietrele colorate care se comercializeaza in magazine, ele nu ajuta la reproducerea biotopului natural al pestilor.

Publicat la: 12-07-2007
Distribuie: Tweet