Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce - pagina 5 | 4animale.ro

Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce

Ingrijire Pesti de apa dulce

Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce Plantele
Plantele contribuie la mentinerea echilibrului ecologic al acvariului, in special prin producerea de oxigen sub influenta luminii. Ele sunt insa si un element de decor extrem de important. In comert exista si plante de plastic, insa acestea au numai rol decorativ. Plantele acvatice sunt destul de sensibile la calitatea apei din acvariu, precum si la iluminare, dezvoltarea lor armonioasa necesitand grija si atentie. Plantele din acvariile cu apa dulce pot fi: plante cu tulpina, plante fara tulpina aparenta, plante flotante, plante fara radacini in sol, muschi. In acvaristica pentru incepatori, cele mai intalnite specii de vegetale sunt: plantele Bacopa (Bacopa caroliniana, Bacopa monnieri), plantele Ceratophyllum (Ceratophyllum demersum), plantele Cabomba (Cabomba aquatica, Cabomba caroliniana), plantele Elodea (Elodea canadensis), plantele Egeria (Egeria densa), plantele Hygrophila (Hygrophila corymbosa, Hygrophila difformis), plantele Sagittaria (Sagittaria graminea, Sagittaria sagittifolia) etc.
In acvarii se pot dezvolta si plante indezirabile: algele, de culoare bruna, bruna-galbena, verde sau verzuie. Ele prolifereaza foarte rapid, depunanadu-se in in straturi pe peretii acvariului, pe substrat sau pe decor. Prezenta discreta a algelor este insa un semn de echilibru al ecosistemului din acvariu.
Nevertebratele
Anumite specii de nevertebrate joaca un rol important in ecologia acvariului si este bine sa imbogatiti acvariul cu ele. Printre acestea enumeram: melcii stafeta (Planorbis sp.), melcii malaiezieni (Melanoides tuberculata), ampulariile (Ampullaria gigas), phisele (Physa sp.). Prezenta lor in acvariu are rol pozitiv, ei hranindu-se cu alge si curatand apa. In cazul inmultirii excesive pot fi inlaturati cu usurinta.
Decorul
Pentru decorare trebuie sa aveti in vedere faptul ca acvariul trebuie sa reproduca mediul natural al pestilor. De aceea, este ideal sa folositi roci (cu colturi rotunjite si nu calcaroase), bucati de lemn (ramuri, radacini, scoarta de copac, lemn de turba, bambus) sau decoruri confectionate din materiale naturale (argila, rasina, nisip). Puteti folosi si postere sau oglinzi (dau un efect spectaculos). Evitati decorurile din plastic (scafandri, castele etc), ele nu reconstituie biotopul natural si nu dau nici valoare estetica.

Publicat la: 12-07-2007
Distribuie: Tweet