Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce - pagina 3 | 4animale.ro

Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce

Ingrijire Pesti de apa dulce

Ghid rapid de intretinere a acvariilor cu pesti de apa dulce Pompa de aer. Pentru a putea respira, pestii au nevoie sa extraga oxigenul din apa. Pompele de aer realizeaza aceasta operatie. Multe dintre filtrele de apa sunt prevazute si cu furtune de aer pentru oxigenare insa o pompa nu va strica niciodata. Cu cat acvariul este mai mare, cu atat va trebui sa fie mai puternica pompa de aer.
Incalzitorul. Pentru a putea mentine temperatura apei din acvariu la valoarea potrivita speciilor pe care le gazduieste, aveti nevoie de un incalzitor cu termostat. Acesta va trebui plasat intr-o zona care permite repartizarea caldurii in tot acvariul. Pe perioade scurte pestisorii pot rezista la variatii de temperatura, insa, pentru marea majoritate a speciilor de pesti de apa dulce este recomandata mentinerea unei temperaturi de 25°C.
Tubul fluorescent. Iluminatul unui acvariu este absolut necesar pentru cresterea plantelor, pentru crearea alternantei zi-noapte, dar si pentru punerea in valoare a esteticii acvariului. Tuburile fluorescente (neoanele) sunt cele mai potrivite intrucat nu produc decat o cantitate mica de caldura. Lumina trebuie mentinuta aprinsa in jur de 12-13 ore pe zi, de la 10 dimineata pana la ora 22-23 seara.
Termometrul. Este absolut necesar pentru controlarea temperaturii apei. Alegeti un model cu alcool si introduceti-l in acvariu, la distanta de incalzitor, pentru o citire corecta.
Minciogul. Cu ajutorul lui veti putea captura pestii.
Furtunul sau pompa pentru scoaterea apei. Pentru evacuarea apei din acvariu puteti folosi un furtun sau o pompa special conceputa (se comercializeaza in magazinele de profil).
Bidon din plastic sau galeata pentru stocarea apei. Inainte de introducerea in acvariu apa de la robinet trebuie sa fie colectata si stocata 2-3 zile pentru a se declorina.
Teste de analiza a apei. Acestea va vor fi de folos pentru controlarea calitatii apei.

Publicat la: 12-07-2007
Distribuie: Tweet