8 lucruri de stiut inainte de a construi o voliera - pagina 2 | 4animale.ro

8 lucruri de stiut inainte de a construi o voliera

Ingrijire Papagali

Voliera

Podeaua volierei este ideal sa fie din ciment (este cel mai usor de curatat), insa acest lucru nu se poate realiza decat daca veti plasa voliera afara, in curte. Pentru volierele interioare puteti confectiona podeaua din placaj de lemn sau linoleum asezat pe o suprafata dura.

4. Locul unde va fi amplasata voliera influenteaza multe dintre caracteristicile sale. Daca veti decide sa asezati voliera afara, in curte, pe durata anotimpurilor calde, va trebui sa alegeti un loc ferit de ploi, vanturi si curenti de aer, unde sa puteti exploata soarele diminetii. Pasarile nu trebuie insa sa stea numai in soare, fara a avea si locuri umbroase. De asemenea, voliera amplasata afara va trebui sa fie bine protejata impotriva altor animale (pisici, caini, sobolani etc.) precum si impotriva insectelor.

5. Dimensiunea volierei depinde in principal de dimensiunile speciilor de pasari pe care le va gazdui si de numarul lor. Aveti insa grija insa sa alegti o dimensiune care sa justifice efortul constructiei, ceea ce inseamna ca pasarile sa simta intr-adevar o imbunatatire a conditiilor de viata, nu doar un spatiu putin mai larg decat intr-o colivie obisnuita. Voliera este o incinta suficient de mare incat sa permita pasarilor sa zboare in interiorul ei. Aveti grija sa pozitionati hranitoarele si adapatoarele in locuri usor accesibile atat pentru dumneavoastra cat si pentru pasari.

6. Ganditi cu atentie fiecare detaliu al proiectului de constructie, indiferent cat de mic sau nesemnificativ ar parea la prima vedere. Intocmiti un plan clar si notati-l pe hartie. Nu va grabiti si luati in calcul toate posibilitatile. In acest fel veti putea evita multe probleme si costuri.

7. Calculati cat mai fidel costul aproximativ al constructiei pentru a sti la ce sa va asteptati. Nu va zgarciti cumparand lucruri ieftine, dar care ar putea cauza probleme pasarilor! Prospectati piata suficient timp incat sa alegeti cele mai bune oferte.

8. Evaluati-va aptitudinile mestesugaresti si solicitati ajutorul cuiva priceput, daca stiti ca nu va veti putea descurca singuri. Construiti o voliera sigura si stabila pentru pasarile dumneavoastra, luati-va toate masurile necesare astfel incat pasarile sa nu se poata rani in nici o circumstanta.

Publicat la: 27-02-2008
Distribuie: Tweet