Ghid rapid de ingrijire a serpilor regali - pagina 2 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a serpilor regali

Ingrijire Serpi

Ghid rapid de ingrijire a serpilor regali In ceea ce priveste umiditatea, este suficient sa plasati in terariu o farfurie cu apa. Aceasta va trebui schimbata zilnic intrucat serpii au tendinta de a defeca in apa. In general o umiditate de 40-60% este suficienta. In perioada de naparlire, o umiditate crescuta va ajuta sarpele dumneavoastra sa scape de pielea veche.

Hrana
Serpii regali se hranesc cu soareci sau pui de sobolani. In general trebuie sa cautati soareci care sa nu fie mai mari decat circumferinta cea mai mare a corpului sarpelui. Puii trebuie hraniti de doua ori pe saptamana. Adultii pot fi hraniti cu soareci adulti, o data sau de doua ori pe saptamana. Este recomandat sa nu le fie oferita prada vie. In perioada toamna-iarna este posibil ca sarpele sa manance mai putin decat normal.

Manevrare
Dupa ce ati achizitionat un sarpe, acordati-i cateva zile sa se obisnuiasca cu noua lui casa. Abia apoi puteti incepe sa-l luati in maini. Manevrati-l cu delicatete, in primele zile in sesiuni scurte si repetate, ca sa-i puteti castiga increderea. La inceput probabil ca va dori sa scape, poate chiar va excreta un miros neplacut (dar nu periculos) prin glandele anale. Este un sarpe constrictor si e posibil sa incerce sa se infasoare in jurul bratului dumneavoastra. Nu va speriati, nici asta nu este periculos. Desfasurati-l cu delicatete incepand cu varful cozii. In scurt timp sarpele se va simti confortabil in mainile dumneavoastra.
Regurgitarea mancarii este un fenomen intalnit la serpii regali si care se poate produce daca sarpele este manevrat prea curand dupa terminarea mesei, daca a mancat o prada prea mare, daca incinta in care traieste este prea rece sau poate fi manifestarea unei boli.

Publicat la: 09-07-2007
Distribuie: Tweet