Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un sarpe ca animal de companie | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un sarpe ca animal de companie

Ingrijire Serpi

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un sarpe ca animal de companie

Serpii pot fi animale de companie fascinante si prin contacte si apropieri repetate pot deveni chiar blanzi. Cu toate acestea serpii nu sunt animale de companie pentru oricine. Ei au cerinte de ingrijire unice si ar trebui achizitionati numai de persoane care stiu exact ce inseamna un astfel de angajament. Multi serpi cresc foarte mari devenind astfel periculosi si de aceea fiecare detinator ar trebui sa se informeze atent si in detaliu inainte de a proceda la achizitionarea unuia. Exista mai multe specii de serpi care pot fi tinuti ca animale de companie, unele dintre ele fiind mai potrivite pentru asa ceva decat altele. Diferitele specii au diferite necesitati de ingrijire in ceea ce priveste hrana si habitatul in care traiesc. Indiferent de tipul de sarpe ales, trebuie sa procurati o incinta sigura din care sarpele nu are cum sa evadeze. Ei pot fi foarte perseverenti in a cauta sa iasa asa ca asigurati-va ca incinta respectiva se inchide perfect si nu poate fi deschisa, de asemenea ca nu prezinta gauri sau fisuri prin care sarpele sa se poata strecura afara.

Serpii capturati din natura sunt mult mai expusi la stres si diverse afectiuni si de asemenea mult mai greu de imblanzit. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca nici un sarpe nu este vegetarian, deci va trebui sa-i hraniti cu materie animala. Unii pot fi hraniti cu soareci sau chiar cu iepuri (daca sunt mari), altii au nevoie de peste sau diverse insecte. Ideal este sa fie hraniti cu hrana deja moarta, intrucat hrana vie ii poate rani.

Pentru incepatori cele mai potrivite specii pot fi: sarpele regal (Lampropeltis getulus), sarpele de porumb (Panterophis/Elaphe guttatus/guttata) sau pitonul bila (Python regius). Aceste tipuri de serpi sunt mai blande, iar cerintele lor de ingrijire nu sunt foarte complicate. Dimensiunile lor nu sunt foarte mari, in general ajungand pana la 1,5m si uneori pana la 2m.

Publicat la: 11-07-2007
Distribuie: Tweet