Imperecherea porcusorilor de Guineea - introducere in subiectul reproducerii | 4animale.ro

Imperecherea porcusorilor de Guineea - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Porcusori de Guineea

Pui de porcusor de Guineea

Trebuie sa va prevenim de la inceput ca imperecherea porcusorilor de Guineea este dificila si implica foarte multe riscuri. Va sfatuim sa NU va imperecheati porcusorii, lasati acest lucru in seama crescatorilor profesionisti!
Statisticile arata ca 20% dintre femelele de porcusor de Guineea fac diferite complicatii pe perioada gestatiei sau la nasterea puilor, complicatii care se soldeaza de multe ori fie cu moartea lor, a puilor sau si a lor si a puilor. Femelele porcusor care sunt montate prea tinere si imature sexual, pot naste prematur, isi pot abandona puii, pot avea lactatie insuficienta etc. O femela porcusor nu trebuie imperecheata pana nu atinge greutatea de 600-700g sau pana cand nu implineste varsta de minim 4 luni. Femelele porcusor de Guineea care nu au fost imperecheate niciodata pana la varsta de 8-10 luni trebuie sa nu mai fie imperecheate deloc, pentru ca dupa aceasta varsta oasele bazinului fuzioneaza si puii nu mai pot fi expulzati la nastere. Alte complicatii des intalnite sunt: hipocalcemia, septicemia de gestatie, prolapsul uterin etc. O femela poate dezvolta complicatii chiar daca a avut nasteri anterioare fara probleme. Acestea sunt numai cateva dintre problemele care pot aparea! Poate ca toate par triste si ingrozitoare, dar sunt foarte adevarate! Pentru a va reproduce porcusorii de Guineea trebuie sa aveti experienta de minim cativa ani in cresterea atenta a lor, foarte mult timp si resurse financiare considerabile!
Daca totusi ati hotarat sa va reproduceti companionul studiati cat puteti de mult subiectul inainte de a va apuca de operatiunea propriu zisa! Cititi carti de specialitate, discutati cu oameni care au experienta in domeniu! Decizia de reproducere trebuie luata cu responsabilitate si cu grija fata de animal. Reproducerea responsabila necesita eforturi, timp, rabdare si dedicatie. Documentati-va cat mai mult si incercati sa obtineti raspunsuri la cat mai multe intrebari inainte de a va lansa in operatiunea de reproducere propriu-zisa.

Publicat la: 21-02-2009
Distribuie: Tweet