Reproducerea la Carasul auriu (Carassius auratus) - pagina 2 | 4animale.ro

Reproducerea la Carasul auriu (Carassius auratus)

Reproducere Pesti de apa dulce

Icre de caras auriu

Filtrul nu trebuie sa creeze curenti de aer intrucat alevinii sunt foarte sensibili. Este indicat sa adaugati si cateva grupuri de plante cu frunze dense (Cabomba, Elodea), acestea vor oferi femelei posibilitatea sa se refugieze de mascul.
Pe fundul acvariului, la circa 3cm inaltime, va trebui sa asezati o rama cu plasa care sa intre fix in acvariu (fara a lasa spatii pe unde pestii sa isi poata introduce capetele sau corpurile). Rama trebuie sa fie confectionata din inox sau sarma de alama, iar plasa trebuie sa aiba ochiurile de circa 4-5mm. Plasa va lasa icrele sa treaca si sa se aseze pe fundul acvariului, impiedicand astfel parintii sa le manance. Puteti folosi si un mop de nailon, special conceput, pe care icrele se vor lipi. Parintii vor manca imediat icrele daca acestea nu sunt protejate, de aceea sunt necesare plasa sau mopul de nailon.
Acvariul va trebui pozitionat ideal in asa fel incat primele raze ale soarelui de la rasarit sa cada pe el.
Depunerea icrelor
Daca observati ca masculul alearga femela si o impunge cu botul in abdomen, inseamna ca este momentul sa va pregatiti de reproducere. Ideal este sa folositi mai multi pesti, de regula respectand proportia de o femela la doi masculi. Pestii trebuie introdusi de seara in acvariul de reproducere. Carasii aurii incep depunerea icrelor dimineata foarte devreme. Astfel, masculul va “alerga” frenetic femela in jurul plantelor pana o va epuiza, moment in care femela va depune icrele ce vor fi fecundate imediat cu laptii masculului. Daca pestii nu au depus icre ii mai puteti lasa in acvariu pana a doua zi pentru a le mai acorda posibilitatea de a depune.
O femela poate produce de la cateva sute pana la circa 1000 de icre.

Publicat la: 13-02-2009
Distribuie: Tweet