Imperecherea la Micul Alexander - introducere in subiectul reproducerii - pagina 2 | 4animale.ro

Imperecherea la Micul Alexander - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Papagali

Pereche de Mic Alexandru. Wally si Paulie

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand ati luat decizia de reproducere este sa va asigurati ca aveti o pereche de mici Alexandri viabila, sanatoasa, care a fost hranita corespunzator si care a beneficiat de exercitii fizice de zbor (esentiale pentru sanatatea reproducerii). Alegeti un mascul si o femela compatibili, care sa se accepte unul pe altul. Atentie! Femela este foarte agresiva in sezonul de imperechere si poate urmari, bate sau chiar ucide masculul! Astfel, va trebui sa alegeti cu foarte mare atentie perechea si sa le faceti cunostinta treptat, observandu-i si intervenind la cel mai mic semn de conflict. De asemenea, perechea de mici Alexanderi aflati in sezonul de imperechere trebuie gazduita singura intr-o voliera intrucat pasarile pot fi foarte agresive chiar si cu exemplare ale aceleiasi specii. Detalii referitoare la comportamentul in perioada de deproducere gasiti aici.

NU imperecheati mici Alexandri inruditi pe linie de sange, acest lucru este periculos intrucat poate determina maladii si defecte genetice ale puilor sau chiar moartea acestora. Micul Alexandru isi atinge maturitatea sexuala in jurul varstei de 18 luni, insa, de cele mai multe ori, exemplarele nu se vor imperechea inaintea varstei de minim 2 ani. Reproducerea inainte de implinirea acestei varste nu este indicata intrucat poate afecta serios sanatatea femelei.

Foarte important este si sa nu permiteti papagalilor sa scoata mai mult de 2 randuri de pui pe an. Nerespectarea acestei conditii poate determina afectarea grava a sanatatii femelei, datorita pierderilor masive de calciu.

Studiati problema si sub aspectul varietatilor pe care doriti sa le imperecheati si al puilor care ar putea rezulta din combinarea respectivelor varietati. Micul Alexander a dezvoltat de-a lungul timpului foarte multe varietati, fiind papagalul cu cele mai multe mutatii de culoare, dupa perus. Nu este insa recomandata incrucisarea oricaror varietati intrucat puii rezultati pot prezenta malformatii.

Publicat la: 10-02-2008
Distribuie: Tweet