Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un acvariu cu pesti de apa sarata | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un acvariu cu pesti de apa sarata

Ingrijire Pesti de apa sarata

Acvariu marin cu pesti clovn

Exista aproximativ 20.000 de specii de pesti marini in lume insa acvariofilia se ocupa numai de o mica parte dintre acestea, apartinand catorva familii din ordinul Beryciformes: Holocentridae; din ordinul Perciformes: Haemulidae, Lutjanidae, Gobiidae, Serranidae, Chaetodontidae, Pomacanthidae, Pomacentridae, Labridae, Zanclidae, Siganidae, Acanthuridae; din ordinul Anguilliformes: Muraenidae; din ordinul Tetraodontiformes: Balistidae, Ostraciidae, Diodontidae, Tetraodontidae, Monacanthidae; din ordinul Siluriformes: Plotosidae. Despre toti acestia veti gasi informatii pe siteul nostru. Majoritatea pestilor marini de acvariu provin din oceanele Pacific si Indian si se reproduc rar in captivitate. Aclimatizarea lor este dificila, alimentatia este foarte deosebita, iar unele specii refuza chiar hrana artificiala.

In mod ideal, acvariul reprezinta reconstituirea in miniatura a biotopului caracteristic unei zone geografice. El nu este doar o colectie de pesti, plante si decoruri, ci trebuie sa fie un ansamblu echilibrat, care sa ofere locuitorilor sai posibilitatea desfasurarii vietii in conditii cat mai apropiate de cele ale mediului lor natural.

Diferenta principala dintre acvariile de apa sarata si cele de apa dulce rezida in salinitatea apei. Acvariofilia marina este mai dificila decat cea de apa dulce, de aceea nu recomandam abordarea ei decat dupa ce castigati experienta in acvaristica de apa dulce. Pestii marini sunt mult mai sensibili la calitatea apei, aceasta trebuind sa fie foarte limpede, bine oxigenata si filtrata. Biotopul acavriului trebuie alcatuit si intretinut cu mare atentie pentru a evita pierderea pestilor, de altfel destul de scumpi.

Pentru incepatori, cei mai potriviti pesti sunt dintre Pomacentridae: pestii clovn (Amphiprion sebae, Amphiprion clarkii) si domnisoarele albastre (Glyphidodontopus cyaneus si Chromis caerulea), dintre Labridae: buzatul-curatator (Labroides dimidiatus) si abia ulterior dintre Pomacanthidae: pestele inger regal (Holacanthus ciliaris), dintre Chaetodontidae: pestele fluture birjar (Chaetodon auriga), dintre Acanthuridae: pestii chirurgi (Acanthurus lineatus si Paracanthurus hepatus).

Publicat la: 18-07-2007
Distribuie: Tweet