Amenajarea unui acvaterariu pentru broasca testoasa cu tample rosii (Trachemys scripta elegans) - pagina 3 | 4animale.ro

Amenajarea unui acvaterariu pentru broasca testoasa cu tample rosii (Trachemys scripta elegans)

Ingrijire Testoase acvatice

Testoasa cu tample rosii. Tichi

Aveti grija insa! Broscutele sunt animale foarte curioase si jucause, asa ca s-ar putea sa fie tentate sa inspecteze incalzitorul, ceea ce ar putea duce la spargerea acestuia. Un incalzitor spart este un pericol de moarte pentru broscutele dumneavoastra! Pentru a evita astfel de situatii va recomandam fie sa plasati incalzitorul undeva unde broscutele nu-l pot atinge, fie sa il introduceti intr-un tub PVC de un diametru mai mare decat diametrul incalzitorului si in care sa dati mai multe gauri care sa permita circularea apei.
Temperatura mediului ambiant din locatia unde se afla acvaterariul trebuie sa aibe valori de circa 24-25°C.
Partea de teren uscat a acvariului trebuie sa fie incalzita cu ajutorul unei lampi cu bec incandescent obisnuit sau un halogen, care sa fie plasata chiar deasupra. Temperatura acestei zone de uscat va trebui sa se situeze in intervalul 28-32°C. Atentie! Asigurati-va ca testoasa nu poate atinge becul sau parti fierbinti ale lampii! De asemenea, luati toate masurile pentru a elimina pericolul caderii accidentale a becului sau lampii in apa! Aceasta lampa va incalzi usor si apa din acvaterariu, asa ca aveti grija sa monitorizati atent temperatura apei, pentru a evita supraincalzirea acesteia.
Iluminarea
In completarea luminii si caldurii emise de lampa cu bec incandescent situata deasupra zonei de uscat, este necesara o lampa UVA/UVB, deoarece expunerea broscutelor la acest tip de lumina permite asimilarea corespunzatoare a calciului si are si alte efecte benefice asupra sanatatii lor (cresterea apetitului pentru mancare). Parerile specialistilor sunt impartite in ceea ce priveste acest subiect, insa toti sunt de acord ca nicio lampa nu poate produce aceleasi efecte ca lumina naturala asoarelui. Astfel, daca aveti posibilitatea, scoateti broscuta la bai de soare pe timpul verii. Aveti grija sa nu lasati broscuta in soare fara a-si asigura si posibilitatea retragerii intr-o zona mai racoroasa (pericol de hipertermie)!

Lampile trebuie tinute aprinse 12 ore pe zi.

Publicat la: 11-12-2008
Distribuie: Tweet