Cum sa invatam iepurele sa foloseasca litiera - pagina 2 | 4animale.ro

Cum sa invatam iepurele sa foloseasca litiera

Ingrijire Iepuri

Iepuras in litiera

Pentru a limita la maxim eliminarea fecalelor si in afara custii iepurasului, incercati sa-i dati acestuia un sentiment complet de proprietate asupra custii sale: nu interveniti in spatiul sau decat atat cat este necesar, nu-l fortati sa iasa sau sa intre din cusca, nu curatati cusca atunci cand el se afla inauntru etc.

4. Nu pedepsiti niciodata iepurasul daca nu urineaza in litiera! Nu-l loviti niciodata si nu tipati la el! Nu veti rezolva niciodata nimic folosind violenta, ba chiar din contra!

Iata in continuare ce trebuie sa faceti pentru a va invata iepurasul sa foloseasca litiera:

1. Ca litiera puteti folosi tavitele din plastic special concepute pentru pisici (cu sau fara acoperis) sau orice fel de recipient similar. Aveti grija sa alegeti o litiera suficient de mare pentru ca iepurasul sa intre confortabil in ea. De asemenea, alegeti un recipient cu marginile suficient de inalte pentru ca iepurasul sa nu poata urina peste marigini sau sa nu poata imprastia tot materialul absorbant in afara litierei. Puteti alege un recipient inalt care sa aiba numai o latura joasa, pe unde sa poata intra iepurasul. Litierele acoperite (cele pentru pisici) rezolva aceste probleme.

2. Daca alegeti sa asezati litiera in interiorul custii, va trebui sa oferiti iepurasului o cusca suficient de mare, astfel incat animalul sa-i ramana suficient loc de manevra. Asezati litiera intr-un colt al custii, acolo unde iepurasul urineaza de obicei.

3. Daca iepurasul dumneavoastra este mereu liber prin casa va trebui sa asezati litiera intr-un loc in care animalul sa se simta in siguranta. Observati-i comportamentul si plasati litiera in locul unde el prefera de obicei sa urineze. Sub litiera asezati o bucata mai mare de linoleum sau alt material care poate fi curatat usor pentru a limita astfel mizeria raspandita prin casa.

4. La inceputul perioadei de dresaj la litiera nu lasati iepurasul sa zburde prin toata casa.

Publicat la: 22-04-2008
Distribuie: Tweet