Hamsterul roade barele custii? Cauze, solutii. | 4animale.ro

Hamsterul roade barele custii? Cauze, solutii.

Sanatate Hamsteri

Snow.

De multe ori se intampla sa ne surprindem hamsterul rozand barele custii, mai ales in timpul noptii, cand hamsterul este prin natura lui mai activ. Aceasta activitate poate cauza diverse probleme de sanatate hamsterului si de aceea trebuie impiedicata sau limitata pe cat posibil. Hamsterul care roade barele custii poate dezvolta urmatoarele afectiuni:

- ruperea unui dinte. Aceasta este o problema foarte serioasa deoarece, daca este lasata netratata, va determina alinierea incorecta a dintilor hamsterului si de aici vor rezulta: salivatie abundenta, imposibilitatea de a se hrani, probleme oculare si chiar leziuni cerebrale datorate cresterii incorecte a dintilor. Daca dintele sau dintii hamsterului s-au rupt, este absolut necesara vizita la veterinar pentru corectarea danturii.
- leziuni in gura sau pe botul/nasul hamsterului, datorate frecarii mucoaselor si pielii de suprafata gratiilor.

Plictiseala este principala cauza a aparitiei acestui comportament anormal la hamster. De aceea este foarte important sa cautati sa preveniti aparitia plictiselii la hamsterul dumneavoastra. Iata cateva sugestii:

- asigurati-va ca hamsterul are in cusca sa destule jucarii, pentru a-l tine ocupat si descuraja rosul barelor. Rotiti periodic jucariile pentru ca hamsterul sa nu se plictiseasca de ele.
- oferiti hamsterului alternative de ros, cum ar fi ramurele si crengute sau chiar bucati de lemn. Asigurati-va ca acestea nu au fost stropite cu pesticide. Daca hamsterul nu este obisnuit sa roada lemn puteti incerca bucatele de carton.
- petreceti mai mult timp cu hamsterul dumneavoastra, jucandu-va cu el.

Stresul poate fi o alta cauza care determina hamsterul sa roada gratiile custii. Astfel, asigurati-va ca hamsterul are o cusca suficient de mare pentru a se simti bine, schimbati-i periodic asternutul in cusca si mentineti curatenia acesteia, intr-un cuvant, asigurati-va ca ii oferiti toate conditiile necesare unei vieti de calitate.

In cazul in care nu reusiti sa va dezvatati hamsterul sa roada barele custii, este absolut necesar sa il mutati intr-o cusca de tip acvariu, care sa nu aiba gratii.

Publicat la: 29-03-2012
Distribuie: Tweet