Re: Broscute testoase
Ce dragutza e :pup: Asteptam atunci si poze mai noi si sa ne mai spui ce face
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Reptile si amfibieni → Broscute testoase
Ce dragutza e :pup: Asteptam atunci si poze mai noi si sa ne mai spui ce face
Doamnee ce scumpe sunt....as cam vrea sa imi iau si eu una aveti idee cam cat costa una?Si cam de ce au nevoie pt o viata cat mai buna ?
cresc in jur de 30 cm ...deci iti trebuie un acvariu de 1 m ..costa in jur de 50 de lei ... si nu mananca mult ...cand sunt mici mananca o data pe zi,cand sunt mari o data la 2-3 zile
acvariul costa 50 lei sau broscuta? :tzest: :pup:
Broscuta Scz ca am raspuns eu
Broscuta, scuze nui nimik
bine ca ai rapsuns tu ,Esty
aha....acum trebuie sa caut un sponsor :ok: de exemplu tata sa vedem cum il conving tineti-mi pumnii :pup:
Ok tinem pumnii si sper ca cat de curand sa ni te alaturi cu o minunatie sau doua :hug:
Adaugat: 29-09-2010 15:46
Doua poze noi cu broscutele.
1.Bella si Coral
2.Coral
Adaugat: 30-09-2010 15:48
Bella si Coral
Adaugat: 02-11-2010 15:26
Bella
Adaugat: 02-11-2010 15:27
Coral
Frunoase broscute .si eu am avut da mi-au murit
Ce mari s-au facut!!!
Daa au crescut mari si li s-a si schimbat culoarea
nu stie cineva de unde sa cumpar o lampa solara UVAUVB cu tot cu suport aferent prin apropiere de maramures k am tot cautat si nu gasesc nicaieri(am fost si in real in bm, si in polus si iulius in cj, nicaieri).erau numai lampa simpla.nu stiti voi de unde as putea lua cu totul?!pls help
Adaugat: 21-12-2010 23:15
pana atunci niste imagini cu mica mea ,,male,, : (pozele le-am facut la bunica la tara)
Buna, am trei broscute cu tample rosii care mananca foarte bine si dau impresia ca sunt foarte sanatoase, dar una dintre ele scoate niste sunete ciudate, parca chitaie, plange. Imi pare foarte rau de ea. Nu stiu ce sa ii fac , am fost de doua ori la veterinar. Prima data ia dat o injectie (vitamine) si a doua oara nu ia mai facut nimic. Eu cred k nici veterinarul nu prea stia de ce scoate acele sunete. Asta se intampla de vreo 3 luni.
Sunt zile cand nu face. Va rog frumos cu un sfat, caci nu mai stiu ce sa fac.
Multumesc.
mie mi-a scos asemenea sunete doar cand am transportat-o pentru prima data de la pet acasa,nu te speria probabil ca inca nu este obisnuita cu mediul si nu stie de ea,broastele mai scot si astfel de sunete dar rar
Deutschland, eu am lampa uv special pt reptile (si pt broscute) la 245 lei de la jbl.
Lucrez intr-un alt pet-shop in Cluj, nu la cele vizitate de tine
iti multumesc pentru raspuns, dar a mea broscuta scoate acele sunete aproape zilnic, si mai ales dimineata in jurul orei 4-5. Nu prea stiu ce sa ii mai fac. Sa mai insist la medicul veterinar? Din cate am citit pe internet ca ar putea avea niste probleme respiratorii care nu se trateaza decat prin injectie cu vitamine si antibiotice sau cu inhalatii cu diferite produse. Va rog din tot sufletul, ajutati-ma!
Deutschland, eu am lampa uv special pt reptile (si pt broscute) la 245 lei de la jbl.
Lucrez intr-un alt pet-shop in Cluj, nu la cele vizitate de tine
pai mi-ai putea spune unde mai exact e acest magazin k poate cand o sa am drum o sa trec pe acolo.
:tzest: stie cineva daca broscutele de uscat schimba pielea? :tzest:
Adaugat: 21-02-2011 01:56
:tzest: stie cineva sa mi spuna ce rasa e broscuta mea? :tzest:
seamana mult cu a mea ..dar totusi are culorile mult mai sterse ... cred ca e testudo greaca
Este ok daca luminez cu bec ca acesta terariul broscutelor...
Ps:Eu nu detin broscute dar vreau sa-mi iau si ori ce informatie legate de ingrijirea si hrana lor este binevanite
multumesc anticipat...
Adaugat: 10-03-2011 10:54
Cate ceva despre broasca testoasa de Florida (cu tample rosii):
Broasca testoasa cu tample rosii sau broasca testoasa de Florida
Red-eared Slider (Trachemys scripta elegans/Chrysemys scripta elegants
- Este o specie care isi are originea din America de Nord, mai precis din regiunile subtropicale, in prezent este tot mai raspandita in lume. Legea Comunitatii Europene 252/2005 interzice importul acestei specii, pentru ca in mediul natural este o amenintare ecologica, pentru speciile indigene de plante si animale.
La noi in tara s-a infiintat Trachemys Adoption Romania
o coalitie pentru prevenirea, rezolvarea sau ameliorarea problemei "Trachemysului" in mediul natural, formata din grupuri herpetologice si persoane fizice.
Broasca testoasa cu tample rosii, la maturitate are o culoare verde-brun, cu reflexe violete, ceva mai pronuntate la masculi o lungime de 20-25 cm si o greutate de 1.5-2 Kg. La tineret, coloratia este foarte intensa, cu parte dorsala verde, brazdata de linii galbene, verzi si brune, care se extind si la nivelul gatului, capului si membrelor. Pe ambele parti ale corpului, in zona posterioara a ochiului se gaseste o pata de culoare rosie, de unde de altfel ii vine si denumirea de testoasa cu tample rosii.
Uneori se poate observa pe suprafata capului o dunga subtire, de culoare rosie, mai mult sau mai putin intensa (in special la cele tinere).
In mediul natural, sunt raspandite indeosebi in zonele brazdate de cursuri de apa cu deplasare lenta, mai putin adanci, balti si lacuri care beneficiaza de o bogata vegetatie micro si macrofita.
In captivitate are nevoie de spatiu terestru (insula 30% din suprafata totala alocata) si acvatic (70%). Temperatura aerului trebuie mentinuta intre 28-29 grade, eventual cu ajutorul unui bec de ~ 60W... plasat la 35 cm deasupra insulei, iar temperatura apei intre 26-28 de grade, mentinuta cu ajutorul unui incalzitor cu termostat. Apa folosita trebuie in prealabil lasata la decantat de preferinta 24-48 de ore, intr-un vas descoperit. Trebuie sa tinem seama ca testoasele juvenile sunt foarte sensibile la variatii de temperaturi si in special la temperaturi mici, deasemenea, nunumai testoasele tinere, ci si cele adulte sunt foarter sensibile la curenti de aer, deci atentie unde le plasati locuinta. Au nevoie de o anumita luminozitate asigurata de lumina naturala si respectiv raze ultraviolete necesare sintetizarii vitaminei D3, nu este suficient sa plasam acvariul in apropierea ferestrei, deoarece razele ultraviolete sunt barate de geamul de sticla, deci va trebuii sa folosim o sursa de lumina artificiala care emite Uv B si Uv A.
- Carnivora in primele stadii de viata, se hraneste cu fauna acvatica sau terestra, apoi devine treptat pana la maturitate omnivora. Administrarea hranei se va face diferentiat, in functie de varsta broastelor: la testoasele tinere 0-2 ani, administrarea hranei se face la intervale mai mici, la inceput de doua ori pe zi, iar apoi, o data pe zi, pe cand la cele adulte, hranirea se va face o data la doua sau trei zile. Foarte important este sa le oferim o hrana cat mai variata si fara excese. Cantitatea de hrana se calculeaza astfel incat sa fie egala cu 8-10% din greutatea animalului la cele de varsta medie si adulte, iar la cele tinere, avand in vedere ca administrarea se face la intervale scurte (de doua ori pe zii) cantitatea va trebuii injumatatita, o portie aproximativ 5% din greutatea corpului.
- Broasca testoasa cu tample rosii, mascul ajunge la maturitatea sexuala intre 3-5 ani, iar femela intre 5-7 ani. Diferentierea sexelor.
In mediu natural imperecherea are loc din martie pana in iunie. Durata incubatiei este de 60- 75 de zile, depinde de temperaturi. O influenta foarte mare o are temperatura asupra ecloziunii, care poate totodata influenta in mare masura si dimorfismul sexual al testoaselor. Astfel, daca temperatura este ridicata la 30 de grade constant pe perioada ecloziunii, se vor dezvolta un numar majoritar de femele, in timp ce la temperaturi mai scazute de 27 de grade constant, se vor obtine marea majoritate masculi, insa la temperaturi intermediare, se obtin atat masculi, cat si femele, in proportii relativ egale.
Depune oua in iunie-iulie, intre 4 si 20 de oua, iar puii de testoasa la iesirea din oua au 3-4 cm.
In captivitate, de obicei nu se inmultesc pentru ca le trebuie conditii speciale si majoritatea detinatorilor nu le pot oferii 4 mp pe individ, si o alternanta de temperatura care sa simuleze zi/noapte, perioada primavara/vara. Se impune aplicarea unui regim alimentar foarte bine controlat, care sa nu favorizeze stari de obezitate, deoarece acestea pot conduce la o sterilitate partiala sau chiar totala. Hrana administrata reproducatorilor va trebui sa fie de volum mic, insa sa cuprinda toate elementele necesare organismului, dintre care vitaminele si componentele minerale au un rol determinant in ovogeneza si spermatogeneza. Daca masculii si femelele cresc impreuna in captivitate si nu au 4mp/individ, apetitul lor sexual scade si chiar in conditii corespunzatoare imperecherii nu se vor imperechea. De aceea este bine sa fie despartite femelele de masculi inainte de imperechere cu cateva luni.
- In mediul natural hiberneaza in apa sau namol la adancimi variabile, la temperaturi intre 2-12 grade.
In captivitate este foarte dificil de realizat conditii optime pentru hibernare (mentinerea unei temperaturi si umiditati constante) si de obicei hibernarea se realizeaza cu ajutorul unor lazi frigorifice (intre 4-8 grade de obicei) adaptate cu aerisire, controler de temperatura si umiditate.
Nu va recomand sa lasati testoasele sa hiberneze daca nu le puteti asigura conditii perfecte. Temperaturiile intermediare intre starea de hibernare si activitate (12-20 de grade) sunt foarte periculoase pentru sanatatea animalelor, daca sunt mentinute un timp indelungat.
Daca nu le puteti creea conditii perfecte pentru hibernare, aveti doua variante:
- ori le creati conditii de semihibernare si astfel vor avea senzatia ca au hibernat;
- ori le pastrati aceleasi temperaturi, acelasi numar de ore de iluminat si astfel nu le lasati sa hiberneze.
Starea de semihibernare o puteti obtine, dealungul a ~ 45 de zile, intr-o prima faza, reducand treptat numarul de ore de iluminat, pana la 6 ore (stingeti lumina, treptat... mai devreme cu cateva minute); reducand cantitatea de hrana pana la suspendarea meselor si reducand temperatura apei, respectiv aerului, pana la 12 grade. Cand ati ajuns la acesti parametrii ii mentineti 48 de ore si apoi "rasturnati procesul", treptat cresteti temperatura, numarul de ore de iluminat si cantitatea de hrana, astfel incat in a 45-a zi sa reveniti la normal, adica 26-28 grade temperatura apei, 28-29 grade temperatura aerului, 12 ore de iluminat, hrana 8-10% din greutatea testoasei.
sursa:Testoase.com
Da,e ok becul dar iti trebuie un acvariu de 50-60 cm,cand va fi mare va trebui un acvariu de minim 1 m
am vazut la maxi pet o gramada duminica,cred ca erau cam 30-40 mici rauuu cu tample galbene,superbe
sigur,la militari in shoping center hmm ... de la Cora Lujerului iei 62 si unde e statia cu Praktiker cobori si o iei inainteeeee,langa Maxi pet e Auchan ai ceva de mers :hihi:
MS bianca m-ai salvat din cate stiu eu este un pet shop mareee!!!
Foarte mare si cel mai bun din Bucuresti animalutele au mereu apa,mancare si e ff curat la ele
broscutele erau tare tare simpatice si aveau cam 3-4 cm,oricum extrem de dragute
Adaugat: 10-03-2011 19:56
Slow :tzest:
Adaugat: 14-03-2011 23:02
Slow
Forum 4animale → Reptile si amfibieni → Broscute testoase
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.