126

Re: Broscute testoase

cateva poze cu suzi broscuta mea

skypy

127

Salut,
Aveti idee daca intradevar broscutele de uscat sunt ocrotite prin lege?

128

DA,sunt!

129

skypy e f draguta si micuta broscuta ta!crinad, da broscutele de uscat sunt ocrotite prin lege.o poza noua cu Carla smile

130

vanesa de cat timp e broscuta ta ...

skypy

131

are in jur de 10 ani cred... :merci:

132

aha asta e a2 la mn am mai avut una era deja uriasa big_smile dar am dato la cineva

skypy

133

a mea nu cred ca va creste asa mare smile (uriasa)

134

nut face grij ca va creste

skypy

135

AlinaVanesa,as avea o intrebare la tine ...broscuta ta de cat timp o ai ??? te intelegi cu ea ?? musca?? e blanda (in limita posibilitatilor,ca doar nu e ca un caine ) ce mananca?? o tii intr-un acvariu cu incalzitor etc... ce i-ar trebui unei broscute...as vrea sa imi iau una ...si vreau sa ma informez ff bine smile multumesc

- Bianca

136 (edited by AlinaVanesa 09-05-2010 11:12)

aici poti gasi mai multe despre ingrijirea broscutelor acvatice http://www.4animale.ro/reptile/testoase … ingrijire/             
cat despre a noastra , o avem de vreo 7 ani . cand am cumparat-o avea deja cativa anisori , nu era micuta , dar nici f mare.   la inceput era foarte dragutza o pupam pe cap si ne jucam mult cu ea . pana cand intr-o zi m-a muscat de mana (mi-a ramas agatata de mana , greu a reusit tata sa o desprinda)  , de atunci nu mai ne-am jucat asa cu ea, dar nici nu ne-a mai muscat. o iubim , o mai mangaiem pe cap cateodata cand are ea chef.                     o tin intr-un acvariu de vreo 60 de litri care e aproape plin , are o insulita unde sta sa se odihneasca , odata la 3-4 zile ii schimb apa , desi am filtru apa incepe sa miroase urat . incalzitorul mi s-a spart , trebuie sa cumpar altul . de mancat nu prea mananca orice , ii place mult carnea de pui (dar nu mai prea ii dau pt ca s-a ingrasat cam mult de la carne) in ultimul timp ii cumpar gamarus (viermisori uscati) sau creveti micuti si ii merge bine de cand ii dau mancarea asta , cateodata ii mai dau si inima de vita fiarta .             acum ca a venit caldura o scoatem in parc pe iarba si ii place foarte mult sa stea la soare .   acum de exemplu e libera prin casa se plimba , din fericire Terra (pisica) nu are treaba cu ea .   oricum daca iti cumperi ma gandesc ca iti vei lua una mica si cu siguranta va fi mai usor sa te ocupi de ea . cateodata imi e greu cu broscutza asta , mai ales cand trebuie sa car acvariul la baie ca sa il spal dar pe urma cand o vad cum innoata in apa curata si vad ca e fericita imi dau seama ca merita sa imi dedic timpul broscutzei .  deci sfatul meu e sa iti cumperi una sau 2 , cu siguranta nu vei regreta . :pup:

137

da,imi iau una mica big_smile dar am vazut ca multi i tin fara incalzitor sau fltru intr-un terariu de plastic cu insulita...pot trai asa?? sau le trebuie neaparat acvariu cu filtru si incalzitor smile ca am vazut o gramada de terarii pe net ff frumoase din plastic rotunde sau patrate cu insulita cu palmier artificial...dar fara capac sau nu prea inaltut si nu prea ai cum sa pui incalzitor ssau filtru la asa ceva...de aceea intrebam smile

- Bianca

138

nu stiu ce sa zic acum... eu o tin pe a mea intr-un acvariu cu incalzitor si filtru pt ca e mai mare dar daca iti iei broscuta mica poti sa-i cumperi un terariu in care sa o tii fara incalitor sau filtru si da, poate trai asa.in caz ca broscuta va creste mai mare(cam cat a mea) eu spun sa-i cumperi un acvariu si daca vrei ii poti pune si incalzitor sau filtru. uite mai multe despre amenajarea unui acvaterariu aici : http://www.4animale.ro/reptile/testoase … ta-elegans

139

aha mersi mult..mai astept s ialte pareri...ca sa stiu daca sa cumpar un acvariu sau un terariu dinacesta din plastic smile ar fii mai usor cu terariu din plastic pentru ca un  acvariu e destul de greu.... cred ca la un terariu din plastic pot pune si un filtru daca e destul de inalt nu?? dar lampa nu prea cred ca am cum ...  hmm

- Bianca

140 (edited by AlinaVanesa 09-05-2010 12:05)

cred ca se poate pune si filtru la terariu daca e destul de inalt.acum daca nu ai lampa nu e obligatoriu sa-i pui(poti tine broscuta fara lampa). cu terariu e mai usor pentru ca acvariul e mai greu mai ales cand are mai multa apa in el... am vazut la multa lume ca aveau broscute micute care numai cresteau,ramaneau tot asa. daca broscuta va ramane micuta o vei putea lasa in terariu.dar daca va creste cam cat a mea ar fi mai bine sa o ti in acvariu.am vazut si oameni care tineau broscutele micute intr-un acvariu micut cu o insulita micuta.cred ca e mai usor si cu un acvariu deala micut decat cu unul mare.

141

da,asa este ...am vazut la animax turda ca aveau niste broscute mici mici ...cred ca aveau vreo 5 cm :heart: o sa ma duc maine sa vad ce specie sunt si cam cat cresc si sa ii intreb pe vanzatorii de acolo cam ce nevoi ar avea smile oricum vineri cand am fost erau vreo 40 de broscute intr-un acvariu mare si nu aveau lampa ....dar aveau filtru ...si aveau si  insula :heart: erau asa frumoase :X desi am un acvariu de la hamsterul meu care a murit...e lung si inaltut ...destul de lung zik eu ca are 50 cm...si ca inltima cam 30-40 cam asa nu stiu daca are voie sa stea o broscuta in el ...daca a stat un hamster bolnavior... desi l-am spalat fffff bine si de multe ori totusi nu stiu ce sa zic big_smile nu vreau sa pateasca ceva :X mai ales ca traiesc destul e mult si nu as vrea ca mie sa imi moara de mica

- Bianca

142

am si eu 4 broscute testoase.(emilis orbicularis).emi e cea mai maricica - 20 de anisori si 23 de cm.pe lara o am de 3 ani,nu sunt sigura ce varsta are.apoi mai am inca doua broscute de cateva luni pe care sincera sa fiu nu le ingrijesc eu, ci tata.sunt ft agresive si ma musca cum ma prind pe undeva:))

143

da,sunt broscute foarte foarte agresive care musca tare,acum broscuta mea nu e agresiva,dar daca imi bag mana in fata gurii ei ma musca(cateodata nu am mussca).oana,sunt micute broscutele tale cele care musca?
(Vanesa)

144

nu.tot maricele.una dintre ele e de florida si cealalta care musca nu stiu.e neagra complet si are 20 cm.e foarte rapida si o vad tot timpul cu ciocul deschis.mi-e frica de ea.pare fioaroasa rau:))

145

pe 21 mai imi iau o broscuta big_smile e ff blanda si draguta ...cateva poze cu ea ..pozele sunt de la stapanul ei smile

- Bianca

146

Ce draguta este si micuta  :heart:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

147 (edited by LovePets 11-05-2010 09:23)

Si tu ai de gand sa o tii tot intr-un bol dinacela Bianca??? :wow:  neutral

148

are dreptate love pets,nu cred ca ar fi indicat sa o ti in acel bol.poate ceva mai spatios..
nu ma pricep dar totusi..

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

149

nu,normal ca nu wink o sa ii iau un terariu mare si spatios smile

- Bianca

150

mult mai bine,m-am linistit !  :hihi:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei