Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
stiu la ce te referi..chiar daca nu stiu nici eu sa ma exprim..stiu ca nu e prea bine..excrementele stau lipite de pene..mai asteapta pareri si mai urmareste-l..
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
stiu la ce te referi..chiar daca nu stiu nici eu sa ma exprim..stiu ca nu e prea bine..excrementele stau lipite de pene..mai asteapta pareri si mai urmareste-l..
Am si eu o nelamurire...nimfa mea cea perlata canta ( incearca sa imite) iar cea lutino nu face la fel..doar un singur sunet scoate..dar acuma cea perlata se apleaca si scoate un suntet "cârâitor" ...scuzati expresia...
@Cea perlata e baiat? Si de ce face asa?
Am sa incerc sa o filmez.
Daca se apleaca si "chitcaie", e fata suta la suta. Daca isi freaca codita de ceva e faiat.Posibil sa ai 2 fete. Sau mai bine zis sigur ai 2 fetite.
Da dar cea perlata canta mai mult timp, iar cea lutino scoate doar un sunet tare si nici cand nu o aveam pe cea perlata nu canta..
Ce spui Mary de el,eu cred ca este baietel.
imi putueti spune si mie ce mutatie si sex au nimfele mele? va rog.
Ultima singur e fetita iar cel de sus dreapta baietel din cate vad eu..
un nou membru in familia noastra... Pico... un baietel frumos foc care canta mai fuc si tare frumos un tril diversificat. are in jure de 7-8 luni si un capusor asa de galben... sta si pe deget... si foarte vioi. sa nu fie deochi.. a papat din prima mar, morcovel.... de care pana acum Zuzu si Riky nici nu s-au atins
Felicitari aleku pentru noul membru. Exact asa arata si golanul meu. Numai ca tu esti mai fericit, iti sta pe deget, mamanca fructe. Al meu e inca salbaticut. Poate inregistrezi trilul si poate mi-l dai si mie, te rog. Merci
multumesc foarte mult de raspunsuri silviu si nimfa. puiutul din prima poza a plecat ieri la noua lui familie( o matusa de-a mea) si banuiam dar nu eram sigura ca e baiat dupa compoartament, cel din a 2a poza il pastrez eu si eram sigura ca e baiat, iar cel de-al treilea il va lua o verisoara si nu stiam deloc ce e.
pun 3 filmulete, sper sa nu fie prea multe deodata. dar sunt asa de incantat de cum canta Pico in moduri diferite
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tn1NCiz06tM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VyNU2YercGc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i8VXhCc6FCw[/youtube]
se intelege foarte bine cu Zuzu pana acum. i-am pus din prima impreuna, ce frumos se ciugulesc unul pe altul. Zuzu apleaca capul si se duce si se tot impinge in el sa o ciuguleasca, apoi si el ... au stat jumate de ora pe ceas si si`au aranjat penele, pana cu pana
AJUTOR!! Doar azi i-am luat perechea lui Nimfy , si cand oamenii sunt apropape de colivie ei incep sa se bata... ce sa fac?
) poate cred ca`s spectatori si vor sa ofere spectacol. pai indicat e sa nu`i tii impreuna daca nu se inteleg. tine`i separat cam o saptamana, apoi lasa`i sa zboare impreuna, dar tot fiecare cu cusca lui pana se obisnuiesc unul cu celalalt.
...sau poate nu`s pereche
) poate cred ca`s spectatori si vor sa ofere spectacol. pai indicat e sa nu`i tii impreuna daca nu se inteleg. tine`i separat cam o saptamana, apoi lasa`i sa zboare impreuna, dar tot fiecare cu cusca lui pana se obisnuiesc unul cu celalalt.
...sau poate nu`s pereche
Se inteleg , dar uneori se mai si bat , ei chiar vorbesc si se tin unu' dupa altu' , dar daca ii "stresam" stand langa ei incep sa se bata..
ei .. lasa`i in pace atunci ... se obisnuiesc ei .. si nu se mai bat .. poate doar se joaca
Ok , multumesc , maine pun poze
, noapte buna :nani:
:iubareti:
ALEKU ..pana cu pana ..ce frumos ai exemplificat..motatul meu a lasat mancarea sa-ti asculte cavalerul. :k: .lasati voi ca ..mi-o veni si mie randul sa am ceas desteptator[poate ma scot vecinii din cartier]
.lasati voi ca ..mi-o veni si mie randul sa am ceas desteptator[poate ma scot vecinii din cartier]
azi a inceput sa cante la 5.30 dupa care pe la 6.30 au inceput sa faca ture de camera ). Si eu care speram sa dorm pana pe la 9
) observ ca fiecare motzat nou pe care`l aduc... scade cu o ora vremea trezirii
)) :iubareti:
se aude tare ? al meu are timp in vacanta sa exerseze.. ca de cand incepe scoala si gradinita ..sa nu-mi mai fac eu griji ca intarzie copiii mei
frumosi toti motatii care au avut sedinta foto.. :k:
da se aude tare .. mama a fugit din camera ei (care e perete in perete cu a mea) in sufragerie, si se aude si pana acolo ))
Salut. In sfarsit se pare ca nimfa mea vrea sa ma faca fericit, o sa depuna oute :wis:
De aprox. o saptamana am observat ca femela mananca mult calciu si sta mai mult prin cuib. Azi am vazut o cantitate mare de fecale expulzate de femela, dupa cum am citit aici, femela se abtine aprox 12 ore fara sa expulzeze fecale. Dar am o problema, masculul face prapad in cuib, bate in pereti, roade cuibu, parca e nebun. Nu stiu daca femela o sa fie bine. ( ea sta in cuib si nu face nimic). Plus ca e foarte agresiv cu cealalta femela nimfa. Azi am separat-o de ei pentru ca o tot alerga prin colivie si o musca de picioruse.
Cred ca Picoal meu si-a gresit vocatia )) cred ca in loc de papgal ar fi trebuit sa fie ciocanitoare, toata cusca si tot ce e in ea a luat la ciocanit de zici ca-i ciocanitoare
)
Acum 30 de minute i-am scos lui Rico acea tabla de la picior si am ramas socat :wow: pentru ca avea o rana foarte mare, deci am ramas fara cuvinte :wow: , nu -mi vine sa cred de ce sunt in stare acesti ,,,,crescatori '''''''' :furios: :furios: , i-as baga in puscarie sau mai bine le-as lega niste lame ascutite de picioare ca sa vad cum este sa chinuiesti un papagal :furios: :furios:
Avem un outz...... :bravo: :ou: Hanny si Motzatul se pregatesc de ceva vreme.....Acuma,as vrea sa stiu cum ar fi mai bine :sa le iau colivia si cuibul si sa-i duc cu mine in alta camera,sa nu mai fie impreuna cu toti ceilalti ca sa nu fie deranjati?
pe ai mei motati i`am prins dimineata :iubareti: facnd prostioare ... wow au abia 2 zile de cand sunt impreuna si deja fac prostioare
) :iubareti:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus