451

Re: Papagalul meu e bolnav?

da desigur ca o sa raman aici alaturi de voi..dar mi-e cam teama sa-mi iau un alt sufletel sad..oof nu m-am obisnuit nici acum cu ideea ca nu mai e mitzuca mea :cry:
dar daca voi fi sigura sigura ca vreau inca un motisor pe aici cu siguranta va fi baietel..alta fetita nu mai pot sa-mi iau :cry:
oricum nu prea cred eu ca pot sta prea mult in locul asta groaznic fara o alinare..poate cand imi voi lua motzatu imi va disparea o parte din ura pentru camera asta sad

Adaugat: 23-03-2011 20:16

au venit rezultatele autopsiei..se pare ca fetita mea luase un microb care ii afectase plamanii..nu avea nimic in rest
microbul era luat de mult..dar pentru ca ea zbura toata ziua si fluiera intr-una plamanii ei se regenerau mereu
dar acum nu s-a mai putut sad
ieri am ingropat-o sad..in gradinita noastra din fata blocului intre doi trandafiri sad..am pus-o intr-o cutie de bijuterii..oof :cry:
cand a sapat tata groapa i s-a rupt cazmaua care era destul de rezistenta..si se spune ca ii pare rau mortului..adica fetitei mele sad
doctora ne-a zis ca ea a facut tot ce a putut..si ca daca nu era atat de activa putea sa moara de foarte mult timp sad
in schimb ne-a zis ca are o familie cu 24 de nimfute:x..si ca acum o pereche au oute..si ne-a zis s-o anuntam daca ne hotaram sa luam un puiut

452

E greu sa-ti iei adio de la un animalut pe care l-ai iubit. Sa stii, indiferent cat de mult timp trece, nu vei putea uita clipele dragi impartasite cu nimfuta ta.
Ai inima mare si ai multa dragoste de daruit, asa ca, daca iti iei o alta pasare, vei putea sa o iubesti fara sa o uiti pe nimfa ta. Nimfa va avea un loc special in inima ta, dar macar o alta pasare va castiga dragostea ta, o dragoste pe care foarte putini oameni o impart cu animalele.  :pup:

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

453

niciodata nu-mi voi uita fetita sad..si nu-mi voi mai lua alta fetita tocmai pentru ca ea nu poate fi inlocuita cu nimeni..
dar un baietel va alunga singuratatea asta sad..il voi iubi si nimfuta mea va fi mereu in sufletul meu ca tare mult am mai iubit-o si o iubesc..nici un prieten si nici o alta ruda in afara de mama mea nu mai a avut  parte de atata iubire din partea mea decat ea..
oof :cry: tare greu e fara ea..

Am uitat sa va spun ca ieri am fost in mai multe magazine de animale ca sa mai privesc nimfute sad..si ajungand in cora lujerului am descoperit ca erau foarte prost ingrijite..mizerie in colivii..in loc de mancare erau coji iar apa era extrem de murdara:|..si am intrebat-o pe retardata care ar fi trebuit sa aiba grija de ei daca ea ar bea acea apa si daca ar sta nemancata si facea pe proasta..astazi voi suna la protectia animalelor..sper sa se faca ceva in acest sens..cam in toate locurile am gasit aceeasi situatie..dar in cora intrecea orice limita..de asemenea si in afi palace cotroceni..
este strigator la cer ce le fac acelor sufletele :furios:

454

Normal pt ca angajatii din petshopuri de cele mai multe ori nu sunt iubitori de animale, sunt doar niste oameni care nu au un loc de munca si au nevoie de bani, fac asta pt bani, nu de dragul animalelor. Pacat!

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

455 (edited by ioana99 25-03-2011 18:04)

asa e la aproape toate petshopurile din orasul meu,daca ar fi dupa mine le-as lua pe toate ca sa nu mai simpta chinurile acelea groaznice dar pana la urma tot se vor aduce iarasi si iarasi alti/alte condamnati/e ale petshopurilor mad
Ane eu tot te sustin in continuare,nimfulina ta se uita acum la tine,rade de fericire si de tristete in aceiasi timp...
Mica ta ingerica va fi mereu alaturi de tine indiferent daca nu mai e in aceasta lume,e intr-una mult mai buna,fara rautate.

-Ioana-

456

traim intr-o ROMANIE mai bolnava decat pasarile noastre..azi am intrat in 3 farmacii veterinare si nu am gasit nimic pt. papagali..mi s-a spus sa incerc la PET-SHOP...bafta ..SA GASESTI UN SUFLET DE CARE SA AI GRIJA SI CARE SA TE IUBEASCA...

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

457

nu mai suport asuprirea acestor sufletele..ca sa nu mai zic de aia care iau un perus ii taie aripile si il duc in parc sa traga biletele:|
daca mai vad unu nu stiu cum reactionez
trebuie sa se faca ceva ca nu se mai poate..asa e..in multe farmacii veterinare nu sunt medicamente pentru papagali..si pasarelele sunt sufletele nu numai cateii si pisicile..

458

eu nu am nimic cu caini si pisicile dar de ce nu exista reviste cu pasari,cu caini si pisici e plin peste tot de ele si nimeni orcum nu le cumpara,de ce daca te duci intr-un supermarket tot raionul pentru animale e plin de sortimente de mancare de caini si pisici iar de pasari abea 2-3 sortimente? la fel si in petshopuri
stiu ca sunt mai multi oameni cu pisici si caini decat cei cu papagali dar pasarile trebuie sa fie si ele respectate, sunt si ele fiinte.
eu niciodata nu am vazut un papagal care era afara cu ochii mei,doar in poze dar sau in video nici nu vreau sa vad....

-Ioana-

459

un caine sau o pisica ii tii legati ..papagali eu mai vad vara in colivii scosi la geam sau in balcon..

460

da,pana la urma daca ii tai aripile ii tai tot odata si farmecul
hai sa ne mutam de aici la cafenea sa fim macar on topic smile

-Ioana-

461

de 3 saptamani de cand il am BUHUHU e tot infoiet si somnoros..mananca ou ,morcov.orez fiert. azi am dat numai lui putin iaurt..sa fie bolnav sau asa e el[ca o bufnita]..fetele sunt energice dar el..cateodata parca e absent.. :nani:

462

depinde..urmareste-l daca mai are alte simptome si cum se comporta..
asculta-i respiratia..uita-te cum face caca..uita-te atent la penele lui la cioculet la ochisori..daca bea apica si papa ca de obicei

ioana ai dreptate..si eu iubesc toate animalele dar pasarile sunt marginalizate..ca sa nu mai zic de veterinari care marea majoritate sunt specializati pe caini si pisici iar de pasari rar gasesti si atunci nu esti sigur de competenta lor:|

463

CA DE OBICEI...e un perus de 5 luni si nu stiu cum era pana a-l cumpara eu..e la fel ca in primele zile[la inceput avea diaree dar i-a trecut]

464

e bine daca nu mai are diaree..
daca l-ai luat de la un pet shop e clar de ce avea diaree..mancarica proasta data rar sau deloc:-j
oof sa le ascultati mereu respiratia sad..ca iubita mea cu plamanii a avut probleme

465

l-am luat de la o femeie care se ocupa cu cresterea lor si-i vinde la piata duminica

466

acum depinde si cat de mult ii ingrijea..sau poate papase el ceva de s-a stricat la stomacel..si micuta mea se mai strica la stomacel cand papa anumite chestii..dar ii trecea repede..
urmareste-l la orice pas sa vezi exact daca mai are vreun simptom si cum se comporta :hug:

467

ceai de musetel 1 saptamana daca e stricat la burta
si iaurtul nu ii face deloc bine... pasarile sunt intolerante la carne si branza iaurt din cate stiu

Le puteti oferi si mici cantitati de fulgi de cereale (fara adaos de zahar si cacao), paine integrala, bucatele de ou fiert foarte tare. NU oferiti perusilor carne sau produse din carne (desi, ocazional, le puteti da bucatele mici de carne de pui bine fiarta), sistemul lor digestiv nu este adaptat pentru astfel de hrana! Nu le oferiti nici ciocolata si evitati avocado. Sunt interzise si alimentele care contin cofeina sau alcool sau cele cu continut ridicat de sare. Pasarile sunt intolerante la lactoza, deci evitati branza si iaurtul.
citat de pe
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … erusilor/2

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

468 (edited by suana 25-03-2011 21:05)

dydav wrote:

ceai de musetel 1 saptamana daca e stricat la burta
si iaurtul nu ii face deloc bine... pasarile sunt intolerante la carne si branza iaurt din cate stiu

Iaurtul se da in caz de boala.Cat despre carne,cei mici nu refuza dar cei de talie mare chiar apreciaza carnea fiarta de pui.Eu le-am dat cu succes si branzica de vaca nesarata.Binenteles,toate in cantitati mici.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

469

dyda ai un puiut foarte frumos:x
si mitzuca mea vroia sa pape carne si chiar mi-a furat din farfurie..dar incercam sa fac tot posibilul sa nu ajunga la ea

470

nu mancarea ma nelinisteste...ci faptul ca doarme prea mult   :nani:

471

dana il tii liber prin camera?

472

da..azi nu si-a curatat excrementele de la fund [asa au mai murit 2 despre care am scris pe la BOLI.TRATAMENTE..]faza dura e ca nu stiu cum sa-l pregatesc pe fiul meu[care il iubeste enorm]..cred ca l-am luat bolnav[si cum ei i-si ascund boala]....

473

oof nu sad
ia-l tu si curata-l..si du-l repede la veterinar daca zici ca asa au mai murit..nu-l lasa asa sad :cry:

474

ceilalti 2 nu erau ai mei iar cu unu am fost chiar eu  3 zile la veterinar si degeaba.celalalt era tot cumparat a fost vioi 1 saptamina apoi nu-si curata excrementele si-n 2 zile a murit  :angel:

475

dupa cum am mai spus veterinarii nu sunt specializati pe pasari exotice..decat foarte rar gasesti..de aceea sunt atatea cazuri in care veterinaru nu-i face nimic sau ii da tratamentu gresit si sufletelul moare sad
eu nu prea stiu ce sa-ti zic..asteptam raspunsuri de la cei mai specializati sad