151

Re: Caini bolnavi... Ajutor!

Pretty_Alexandra wrote:

In actul imperecherii exista si o caracteristica anume: o perioada de timp, in actul sexual, cei doi parteneri raman acuplati aproximativ 5-40 minute, rareori durand mai mult.In aceasta perioada, intreaga cantitate de sperma a masculului este ejaculata in vaginul femelei.

Si cum ne putem da seama daca el a lasat-o gravida?

I Love Petzzz!

152

Trebuie spus de la inceput ca ele nu au un ciclu menstrual, acesta fiind propriu numai primatelor ci un ciclu estral care include uneori si o perioada de falsa gestatie. Aceasta psihoza poate uneori scapa de sub control, glandele mamare producand lapte pentru cateva saptamani, iar femela comportandu-se ca o mama - cu o jucarie sau cu puii altor catele. Daca femela este gestanta , alti hormoni vor fi secretati pentru a mantine corpul galben pe ovar timp de aproximativ 63 de zile(desprinderea acestuia de pe ovar este similara cu pierderea sarcinii).

Ich liebe alle Tiere ! I love all animals ! J'aime tous les animaux ! Amo tutti gli animali ! Ik hou van alle dieren !

153

are 4 ani de zile si de 2 ani ne-am mutat la casa. are obiceiul sa omoare gaini, curci si tot ce misca pe 2 picioare si din pacate sunt pasarile vecinilor care mai sar in curtea noastra. este normal comportamentul lui tery avand in vedere ca mananca mult si nu are motiv sa omoare pasarile ?

154

si al meu manca dar sa potolit cand la ciupit cocosu de nas=)

Adaugat: 01-11-2009 18:51

acum nu mai mananca

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

155

si eu am aqm un coker metis care alearga gaini si chiar a omorat una...poate ca acesti caini care au tendinta de a ucide pasari au un pic de rasa de vanatoare in ei..nu stiu ce sa zik..poate ca acesta este stilul lor de a-si impresiona stapanul...am avut un pekinez care le omora pe capete...si il hraneam chiar bn si foarte des....dar asta era stilul lui.... :ironic:

:heart: -SABINA- :heart:

156

da, e ceva normal.. e ceva normal pentru orice caine. la urma urmei, sunt pradatori.
la westie se poate spune ca instinctul de a vana este ceva mai puternic, tinand cont ca sunt terrieri, niste caini de vanatoare, de vizuina.. dar nu se dau la o parte cand vine vorba de pasari...

157

al meu e bichon havanese

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

158

ieri am dus cainele la castrat...are 1 an si jumatate...totul a decurs bine, s-a trezit la ceva vreme dupa anestezie, mananca...face antibiotice, insa azi, cand l-am sters cu o compresa pe care am dat o solutie,pe la sutura, am observat ca pielea e rosu-aprins in zona aia si pe partea interioara a coapselor...am crezut ca e de la solutia de asespsie cu care a fost dat inainte de a-l inciza, insa nu s-a curatat ceva rosu pe compresele cu care l-am sters acolo...e normal ca dupa o castrare sa apara asa o zona de intinsa, rosie (cam 15 pe 15 cm)?cat de mare e sangerarea la o astfel de interventie?ce complicatii pot aparea?

yoyo

159

Buna ziua.Am o catelusa de vreo 2 ani.De o zi jumate a inceput sa vomite.Nu mai vrea sa manance nimic nici sa bea apa.Doar sta adunata si tremura foarte tare.Imi este frica sa nu moara.Ce poate sa aiba???Va rog ajutati-ma care stiti...

160

Buna,prea multe informatii nu ai dat.Ai vaccinurile si deparazitarile facute la zi?N-a mancat oase,nu i-a aruncat cineva ceva ?Depinde de mediul unde sta,de rapelurile de vaccinare, de conditii ........NU ne putem pronunta asa,mai ales ca nu suntem medici si incercam sa ajutam din propria experienta.Dar la primul semn de boala ,animalele trebuie duse la MEDIC!!!!

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

161

mai bn o duci la veterinar cat mai repede...ar putea fi otravita........ sad

162

Si eu zic lafel...Mergi cu ea veterinar cat mai repede...sau suna un veterinar si el iti va spune ce sa  faci:(Sa speram ca nu e ceva grav

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

163

Buna ziua,
Aveam 10 pui de setter englez, din care 2 i-am pastrat eu(un mascul si o femela),varsta 4 luni.
Aveau toate vaccinurile,deparazitarile la zi.In weekend cand m-am dus acasa la parinti unde sunt cateii,am aflat ca baietelul murise,iar fetita era f bolnava.Veterinarul din Slatina i-a facut antibiotice(neomicina,penicilina,vitamine,vitamina k, glucoza -vineri seara,si sambata pranz si seara cand am ajuns eu.Nu mai manca,facea sange,era ff deshidratata si slabita.Duminica dimineata m-am dus cu ea la un cabinet veterinar la Craiova, unde este internata, sta la perfuzii,si i se administreaza imunoglobine,antihemoragice,glucoza,vitamine,cloru ra sodiu.Am facut analiza pt a vedea daca a fost otravita ,si a iesit negativ.mi-au zis ca are parvoviroza si se poate ca vaccinul sa nu fi fost bun,desi schema de vaccinare e completa.A fost vaccinata cu Biocan.
Masculul a murit joi dimineata,miercuri dimineata cand tata pelca la srevici ei dormeau pe perna, iar noapte cand s-a intors acasa a observat ca nu manca,refuza si apa,nu l-a vazut mergand doar stand pe perna sau in cusca.a chemat veterinarul dar nu a putut veni si nici nu a vrut sa-i duca catelul ,a zis ca vine dimineata la 8. Noaptea s-a mai uitat tata la el si statea intins in cusca,incepuse sa respire mai greu.dimineata pe la 7 era deja mort.am simtit ca innebunesc de durere cand am auzit vestea.
Vreau sa stiu care a fost cauza.se poate sa fi fost otrava, sa fi fost batut?sau sa fi avut parvoviroza ca si fetitza?dar spume la gura nu avea,nu a facut sange,diaree,nu l-a vazut vomand.noaptea cand sunase vet a zis ca poate e doar mai apatic .E posibil sa fi avut parvo fara acele simptome si sa moara intr-o zi jumate?eu am aflat la 3 zile dupa ce murise,daca stiam din timp cautam solutii,nu amanam,sau macar il duceam la necropsie in alt oras pt ca in Slatina nu aveam unde.
As vrea sa stiu daca se poate sa-l fi batut cineva (suspectez o pers ) si sa koara atat de repede?din ce mi-a zis tata urme de sange nu avea,nu gemea ,nu scheuna ,nu parea sa aiba nimic rupt.iar dupa ,vineri s-a imbolnavit catelusa.
Cum e posibil sa faca parvo cu vaccinurile la zi?sunt sanse sa-si revina?celalalt era mult mai solid,mare ,bine dezvoltat fata de ea si a murit asa repede fara simptome?Forma miocardica a parvovirozei am citit ca etse ff rara si apare la cateii sub 10 saptamani,nu de 4 luni.
Ma poate ajuta cineva cu aceste intrebari?

Adaugat: 10-12-2009 09:45

Buna ziua,
Aveam 10 pui de setter englez, din care 2 i-am pastrat eu(un mascul si o femela),varsta 4 luni.
Aveau toate vaccinurile,deparazitarile la zi.In weekend cand m-am dus acasa la parinti unde sunt cateii,am aflat ca baietelul murise,iar fetita era f bolnava.Veterinarul din Slatina i-a facut antibiotice(neomicina,penicilina,vitamine,vitamina k, glucoza -vineri seara,si sambata pranz si seara cand am ajuns eu.Nu mai manca,facea sange,era ff deshidratata si slabita.Duminica dimineata m-am dus cu ea la un cabinet veterinar la Craiova, unde este internata, sta la perfuzii,si i se administreaza imunoglobine,antihemoragice,glucoza,vitamine,cloru ra sodiu.Am facut analiza pt a vedea daca a fost otravita ,si a iesit negativ.mi-au zis ca are parvoviroza si se poate ca vaccinul sa nu fi fost bun,desi schema de vaccinare e completa.A fost vaccinata cu Biocan.
Masculul a murit joi dimineata,miercuri dimineata cand tata pelca la srevici ei dormeau pe perna, iar noapte cand s-a intors acasa a observat ca nu manca,refuza si apa,nu l-a vazut mergand doar stand pe perna sau in cusca.a chemat veterinarul dar nu a putut veni si nici nu a vrut sa-i duca catelul ,a zis ca vine dimineata la 8. Noaptea s-a mai uitat tata la el si statea intins in cusca,incepuse sa respire mai greu.dimineata pe la 7 era deja mort.am simtit ca innebunesc de durere cand am auzit vestea.
Vreau sa stiu care a fost cauza.se poate sa fi fost otrava, sa fi fost batut?sau sa fi avut parvoviroza ca si fetitza?dar spume la gura nu avea,nu a facut sange,diaree,nu l-a vazut vomand.noaptea cand sunase vet a zis ca poate e doar mai apatic .E posibil sa fi avut parvo fara acele simptome si sa moara intr-o zi jumate?eu am aflat la 3 zile dupa ce murise,daca stiam din timp cautam solutii,nu amanam,sau macar il duceam la necropsie in alt oras pt ca in Slatina nu aveam unde.
As vrea sa stiu daca se poate sa-l fi batut cineva (suspectez o pers ) si sa koara atat de repede?din ce mi-a zis tata urme de sange nu avea,nu gemea ,nu scheuna ,nu parea sa aiba nimic rupt.iar dupa ,vineri s-a imbolnavit catelusa.
Cum e posibil sa faca parvo cu vaccinurile la zi?sunt sanse sa-si revina?celalalt era mult mai solid,mare ,bine dezvoltat fata de ea si a murit asa repede fara simptome?Forma miocardica a parvovirozei am citit ca etse ff rara si apare la cateii sub 10 saptamani,nu de 4 luni.
Ma poate ajuta cineva cu aceste intrebari?

164 (edited by araym 13-12-2009 17:06)

salutare
cainele meu are o umflatura la falca stanga si ochiul stang ii este rosu(sangereaza putin) si urineaza sange.
Nu mananca si nu bea nimic de 2 zile si abia se tine pe picioare.Sa fie o raceala la rinichi?Iar la ochi sa il fi tras curentul?

165

araym wrote:

salutare
cainele meu are o umflatura la falca stanga si ochiul stang ii este rosu(sangereaza putin) si urineaza sange.
Nu mananca si nu bea nimic de 2 zile si abia se tine pe picioare.Sa fie o raceala la rinichi?Iar la ochi sa il fi tras curentul?

Eu te sfatuiesc sa mergi cu el la un veterinar cat mai repede :pls: Multa sanatate catelusului!!!

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

166

am vorbit si ii da akm injectii.
a zis k s-ar putea sa nu mai traiasca:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

167

@biancapoli
Pentru ca esti prea copila mi-e mila sa-ti dau din start ban. Am sa-ti dau avertisment, cu mentiunea ca la primul post nelalocul lui vei primi ban permanent. Acesta este un forum al iubitorilor de animale si nu poti jigni pe toata lumea de aici cu atitudinile tale aberante fata de animale. Astfel de comportamente nu pot fi tolerate, chiar daca este vorba de un copil.
Pacat, mi-as fi dorit ca lucrurile sa mearga altfel si sa inveti multe lucruri bune de aici de pe forum, pentru ca ai de la cine...

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

168 (edited by biancadumi 11-03-2010 20:10)

Muchi al meu se scarpina ff des de la o vreme,cam din 5 in 5 min se scarpina cu maraituri deci il mananca rau ,are vaccinurile la zi si la fel si deparazitarile...ce ma sfatuiti sa fac (stiu de veterinar...dar ma gandesc ca poate si voi aveti asemenea cazuri..si ca nu e nimic grav..si atunci nu  am de ce sa il duk la vet ,oricum il duc maine smile ) dar pana maine,poate stiti ce ar fii de facut smile multumesc :merci: aaa apropo de 1 luna si cva de zile i-am schmbat mancarea smile de la pedigree la royal canin (am auzit ca e mult mai bun royal canin )

- Bianca

169

purici.. hmm

170

hmm...pai daca esti cu deparazitarile la zi,nu are cum sa aiba purici...poate are raie,ceva de genul asta..

^ :heart: Ello :heart: ^

171

da mah..dar poate a intrat in contact cu alti caini care au puricei... neutral atunci cand maraie nu-i de bn...

172

atunci inseamna ca are o problema cam maricica oricum...indiferent ce are.Cel mai bine e sa mearga la veterinar.
Asteptam vesti...

173

nu are raie :sol: nici puricei :sol: oricum s-a dus mama cu el la vet,eu nu am voie sa ies afara ca is racita ...astept sa se intoarca cu el si va spun ce a zis wink

Adaugat: 11-03-2010 20:14

bun,am venit cu noutati smile nu are purici,nu are capuse,nu are raie smile a zis doar sa ii schimb mancarea si sa ii spal cu un sampon dezinfectant :angel:

- Bianca

174

:bravo: ma bucur ca nu are nimic grav :pup:

175

sunt destui caini care fac ..o "alergie" de la mancarea royal canin..
DAR asta nu inseamna ca daca royal canin nu-i prieste, te intorci la pedigree..care este o mancare execrabila. Royal este o mancare scumpa, asa ca banui ca nu pretul te-a impiedicat sa-i dai o hrana superpremium pana acum. Daca royal nu-i prieste, poti incerca, hills, acana, trainer, bosch, pro plan, belcando....in cel mai rau caz, decat sa-i dai pedigree, mai bine friskies...desi nici asta nu e grozava.