Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Inca o poza
Adaugat: 31-07-2009 15:45
Bine ai venit Gaby! :sanatate: Sa va traiasca zebrutele. Sunt foarte scumpici. :heart:
Merci...:D
Si tie sa-ti traiasca perusul
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Inca o poza
Adaugat: 31-07-2009 15:45
Bine ai venit Gaby! :sanatate: Sa va traiasca zebrutele. Sunt foarte scumpici. :heart:
Merci...:D
Si tie sa-ti traiasca perusul
Bine ati venit! Ce ma bucur ca avem inca doua persoane pe care sa le stoarcem de informatii.
Rares, am inteles ca esti crescator. Sa stii ca nu ai sa scapi de intrebarile mele. Eu au doua minunatii, Zizi si Zuzu, se alearga ele se pupa si se ragalesc toata ziua, au si cuib, dar inca nimic. Au si cuib, dar ma gandesc ca o sa vina si vremea lor sa faca puiuti. Mi-ar placea sa-i vad cum ies la zbor parintii si cu mogandetele mici. Dar pana una alta raman cu visul. Ar trebui sa le fac ceva anume? Un cuib mai mare? Liniste? Sa fie singure in camera?
Bine ati venit! Ce ma bucur ca avem inca doua persoane pe care sa le stoarcem de informatii.
![]()
Rares, am inteles ca esti crescator. Sa stii ca nu ai sa scapi de intrebarile mele. Eu au doua minunatii, Zizi si Zuzu, se alearga ele se pupa si se ragalesc toata ziua, au si cuib, dar inca nimic. Au si cuib, dar ma gandesc ca o sa vina si vremea lor sa faca puiuti. Mi-ar placea sa-i vad cum ies la zbor parintii si cu mogandetele mici. Dar pana una alta raman cu visul. Ar trebui sa le fac ceva anume? Un cuib mai mare? Liniste? Sa fie singure in camera?
Nu sunt crescator, dar stiu destule despre zebre, stiu de la cei mai buni , le trebuie un cuib ca si acesta din poza, hrana adecvata:mixtul care li-l dai tu (oricare ar fi el),ou fiert cu pesmet, morcov ras, frunze de salata(putin) mar crud(nerazuit sa ciuguleasca singurele), cand le pui cuibul sa le pui si niste (pene din perne), fan, vata medicala, material si isi vor face ele singure cuibusorul .. cam asta este pentru inceput !
Cand vor aparea ouale iti voi spune mai multe!
Gaby! ma bucur nespus sa te vad pe acest forum, sunt R@res fostul user al ... (scz de off topic). Sa iti traisca!si sa ne arati poze cu puisorii!:sanatate:
Mesaj editat de Latifa
Adaugat: 31-07-2009 18:24
Astea sunt cele 2 tipuri de cuiburi pentru zebrele australiene!
Eu recomand primul model de cuib, desi eu pana acuma am folosit cuib idem cu cel din a 2 poza!
Primu cuib este ca si acela de perus/nimfa doar ca este cam jumatate cat el :k:
elfie wrote:Bine ati venit! Ce ma bucur ca avem inca doua persoane pe care sa le stoarcem de informatii.
![]()
Nu sunt crescator, dar stiu destule despre zebre, stiu de la cei mai buni , le trebuie un cuib ca si acesta din poza, hrana adecvata:mixtul care li-l dai tu (oricare ar fi el),ou fiert cu pesmet, morcov ras, frunze de salata(putin) mar crud(nerazuit sa ciuguleasca singurele), cand le pui cuibul sa le pui si niste (pene din perne), fan, vata medicala, material si isi vor face ele singure cuibusorul
.. cam asta este pentru inceput !
Cand vor aparea ouale iti voi spune mai multe!Gaby! ma bucur nespus sa te vad pe acest forum, sunt R@res fostul user al ... (scz de off topic). Sa iti traisca!si sa ne arati poze cu puisorii!:sanatate:
Normal ca te situ dupa minunatele pasari
Varianta buna a pimului cuib este asta
Bine ai venit Gaby
! Dar cum de stau zebrutele tale pe deget?
Stiam ca nu pot fi invatate asa ceva
Intradevar sta pe deget asa a fost mereu :d
Salut sunt si eu nou aici
Am si eu 4 zebre australiena
Au si 7 oute in cuibusor
Bine ai venit!
7 oua!!!!!??????
Ale mele au doar 4
gabyosm14 wrote:Salut sunt si eu nou aici
Au si 7 oute in cuibusor
Bine ai venit!
7 oua!!!!!??????
Ale mele au doar 4
Si in Aprilie au avut 7 oua si decat 2 pui au facut
Adaugat: 01-08-2009 16:32
gabyosm14 wrote:Salut sunt si eu nou aici
Au si 7 oute in cuibusor
Bine ai venit!
7 oua!!!!!??????
Ale mele au doar 4
Ele pot depunde intre 0-9 oute dar normal este intre 3-6 outze
Adaugat: 02-08-2009 07:56
Asa stiu eu
Adaugat: 02-08-2009 07:57
monyxme sunt super dragute zebrutele tale
Adaugat: 02-08-2009 08:00
De astazi
Sunt foarte draguti sa iti traiasca! :heart:
Ms
Cat mai dureaza pana iti ies puisorii din oua? :rusine:
monyxme sunt super dragute zebrutele tale
Multumesc,si ale tale!
Adaugat: 02-08-2009 11:41
Cat mai dureaza pana iti ies puisorii din oua? :rusine:
Eu sau gaby?
amn 2 :bang:
sunt foarte dragute zebrutele. sa aveti parte de pui sanatosi.
La mine daca o sa scoata pui o saptamana si 2 zile.nu stiu sigur daca o sa scoata pui pt ca sunt foarte tinere zebrele mele asa ca nu ma astept la puiuti
sunt foarte frumooase zebrutele voastre si voi sunte-ti si mai norocosi ca o sa aveti si puiuti.....oricum se spune ca prima reproducere nu prea e reusita de la a doua in colo invata si ei ce trebuie sa faca . Sa aveti parte de puiuti frumosi si sanatosi...
sunt foarte frumooase zebrutele voastre si voi sunte-ti si mai norocosi ca o sa aveti si puiuti.....oricum se spune ca prima reproducere nu prea e reusita de la a doua in colo invata si ei ce trebuie sa faca
. Sa aveti parte de puiuti frumosi si sanatosi...
depinde si conditiile in care sunt tinuti si ce conditii sunt indeplinite pt a le facilita imultirea. ei au instinctele formate de la sine si nu e nevoie sa invete prea multe. daca nu au grija de pui sau oute de prima data nu o sa aiba nici dupa aia.
stiu ca trebuie sa le creezi anumite conditii pentru a le facilita inmultirea, eu ma refeream la faptul ca preima reproducere nu prea da roade, asa am citit eu acum depinde de la caz la ca.....
Cam cat sunt de tinere mony? :wow:
Adaugat: 02-08-2009 15:01
IMPORTANT!
Zebrele australiene sunt mature psihic de reprodus de la 8-9 luni , fiind capabile sa construiasca cuibul, sa cloceasca si sa creasca puii corespunzator! La varsta de sub 8 luni este preamtur , femela se imperecheaza, construiesc cuibul, oua... dar de aicia incept problemele , ouale nu sunt clocite, puii nu sunt ingrijiti, chiar daca sunt ingrijiti au dificultati fata de puii unei perechi mature!
Instinctul de reproducere apare la 3-5 luni, masculul vrajeste femela(o proasta) si se urca pe ea.. consecintele sunt ouale nedorite!
Asa ca evitati montarea cuibului pana la varsta de 8-9 luni!
vreo sapte luni jumate dar femela este mai batrana decat masculul are vreo 8 luni jumate.Mi-a spus crescatorul
Puteai sa ma astepti vreo luna inainte sa le pui cuib. Sa nu pasteasca ceva femela.
Femela are varsta optima sa speram ca totul va fi bine.. :sanatate:
Mersi deyseby si monyxme
Rares eu zic ca zilele astea am primul puiut
De astazi
frumoase zebrute sa-ti traiasca...... :heart:
gabyosm14 wrote:De astazi
frumoase zebrute sa-ti traiasca...... :heart:
Mersi la fel
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata