126

Re: Papagalul meu e bolnav?

Mama mea considera ca face prea multa mizerie , orice animal mi-as lua. Plus ca si ea s-a atasat de Cocuta si a zis ca nu mai vrea alta , sa o cresca , sa o indrageasca si apoi sa moara.

127

Un papagal ara ar fi bun pentru tine....traieste 80-90 de ani

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

128

anthurim, daca parintii tai nu sunt de acord cu veterinarii, ce putem face noi??
Eu iti zic, da`i Diropur de la Sera, e pentru diaree.Intrebarea e: Iti dau parintii bani sa cumperi?
Poti sa ii dai si Multivitaminico, de la Padovan.E un complex de vitamine.
Daca crezi ca e racita, da`i Bronchipur, de la Sera.
E si destul de batrana, salveaz`o cat mai poti!E vital sa`i dai primele 2 produse, anume Diropur si Multivitaminico, si cat mai repede!

>>>>Alexandra<<<<

129

Ai tinut`o in curent? Ce medicamente i-ai dat?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

130 (edited by liv3 19-07-2009 17:25)

repede fa o solutie de un pliculet de Smecta uman cu 5 ml apa. da-i 3-4 picaturi direct in cioc de 3 ori pe zi macar, mai mult e f greu. pe langa Smecta, cumpara un plic de Biotics pt copii, faci o solutie de aceiasi concentratie si-i dai cam de 2 ori mai putin (e doar pt protejarea florei intestinale). repede, ca se duce repede, este f slabita!
astea sunt recomandate de medic veterinar, care nu lucreaza doar cu caini si pisici wink

p.s. e greu sa accepti ca e batrana, si eu m-am chinuit pana-n ultima clipa cu nimfa mea care a trait 12 ani....

131 (edited by anthurium 19-07-2009 20:43)

Am discutat cu parintii despre ce mi-ati zis voi , i-am pus antibiotic in apa si tot e din ce in ce mai rau. Am sa sun maine la un veterinar , poate ma ajuta.

132

Cine ti`a zis tie sa`i pui antibiotic? Mai rau ii faci, treaba ta..

>>>>Alexandra<<<<

133

Am avut papagali de cand eram micuta , intotdeauna le punea mama medicament in apa (nu mult , sa nu-i omoare). Isi reveneau mereu. Acum fata mea are pofta de mancare , dar tot slabita e. I-am pus si mac (mai mult) , stiind ca este medicamentul lor si mananca atat cat ii trebuie. Are gusa destul de mare , dar e f slabita si nu am vazut-o sa bea apa.In legatura cu smecta , mi-e frica sa-i dau. Acum vreo 2 sapt a fost constipata si nu stiam ce sa-i dam sa poata sa faca.

134

ai pus mana pe gusa ei sa vezi daca are ceva acolo? eu zic ca se preface ca mananca cum facea a mea, incearca sa-si ascunda boala....  si ea era o carcasa goala. daca mai statea 2 zile cred ca o pierdeam sad

135

Nu mai conteaza oricum , a murit azi de dimineata. I-am dat medicamente (spectam , recomandat de veterinar si vitamine) , dar era f slabita , nu am putut sa-i mai fac nimic. A murit uitandu-se la mine , dar nu s-a chinuit. Multumesc ptr sfaturi.

Adaugat: 21-07-2009 10:47

Cei care inca au papagali , nu le cumparati mancare kiri-kiri . Au fost mucegaite , iar eu mi-am dat seama prea tarziu , cred ca asta a fost principala cauza a imbolnavirii papagalitei mele. Niste nenorociti care tin mancarea de papagali stricata. Aveti grija si mirositi punga/cutia inainte sa le dati , sa nu patiti ca mine.

136 (edited by iloveanimals 21-07-2009 13:23)

Eu ii iau de la Padovan. big_smile Cea Kiri-kiri nu`mi place cum arata. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

137 (edited by Iusty 21-07-2009 17:18)

Imi pare rau pt ea... :cry: Era batrana...asta este sad... Eu le dau mancare Vitakraft Menu...nici mie nu-mi place Kiri-Kiri...

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

138

anthurium wrote:

Nu mai conteaza oricum , a murit azi de dimineata. I-am dat medicamente (spectam , recomandat de veterinar si vitamine) , dar era f slabita , nu am putut sa-i mai fac nimic. A murit uitandu-se la mine , dar nu s-a chinuit. Multumesc ptr sfaturi.

Imi pare foarte rau !!! Nu stiu cum este sa iti pierzi cel mai bun prieten dar imi imaginez si este groaznic ! Nu stiu ce as face daca as pierde-o pe Pretty !

Ich liebe alle Tiere ! I love all animals ! J'aime tous les animaux ! Amo tutti gli animali ! Ik hou van alle dieren !

139

Imi pare foarte rau pentru ea!:cry::cry::cry:

Adaugat: 21-07-2009 22:05

Puteti sa ma ajutai?

Am papagali de trei luni,un papagal si papagalita dar ea fuge si daca apropii mana iar daca o prind ma musca foarte tare:cry:!
El nu ma musca dar sta pe deget doar in cusca si in timp ce sta tremura!
Ce ar trebui sa fac!:/

Hello nothing is more important for me than my parots kiki and miki!

140

Sa insisti cu blandete. Si sa-ti mai vand un pont. wink Insista sa-l imblanzesti pe baietel. Cand va vedea fetita ca el vine la tine, va veni si ea. Vorbeste-le cu bandete si ai rabdare. Daca vezi ca nu vor sa vina acum la tine, nu insista. Lasa-i sa se manifeste, dar nu uita sa le vorbesti in fiecare zi si sa faci exercitii cu ei. La o astfel de insistenta m-am referit. Mai citeste pe forum si la nimfe, la perushi si micul alexandru. Sunt multe ponturi acolo. Mult succes si sa ne tii la curent cu progresele tale. Dar la sectiunea "perusi", te rugam.

Toate cele bune!

Adriana

141

persevereaza....mai ales pe la asfintit,cand sunt obositi.....incepe intai cu vorbitul langa colivia lor cateva zile,fara sa bagi mana la ei...apoi baga mana si nu le fa nimik...tot asa...vreo saptamana pe putin......apoi ,dc baiatul sta pe deget,ar trebui sa-l scoti din colivie si sa-l lasi in alta camera...iar tu sa incerci sa inveti fata sa stea pe deget...daca sunt amandoi de fatza nu cred ac vei reusi,ca se sperie usor....

eu am fata ff blanda si baiatul e ff speriat...il scoteam pe el din cushka si-l duceam pe dupa perdea,la geam...fiind intr-un spatiu mic,pe pervaz...cand ii intindeam degetul,venea singur de se suia pe el.....dar,tre sa ai grija,sa nu se raneasca pt k uneori mai zboara si risca sa se loveasca de geam....acuma ii tin degetul la 20-25 cm de el si vine singur si se suie pe deget...dupa vreo 4-5min, trag perdeaua si il eliberez in camera

yoyo

142

Multumesc!

Asa o sa fac!

143

Ai multa rabdare,mai baga mana prin colivie,vorbeste cu ei...
Sa pui si poze cu ingerasii tai :angel:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

144

Bine asa o sa fac multumesc pentru sfaturi!:D

145

papagalita mea(kiki) cred ca a facut o criza azi, au stat toata noaptea prin casa si dimineata nu au vrut sa intre in cusca si in bucataria am dat drumul la aragaj sa fac cafeaua, intr-un final a intrat in cusca si a inceput sa-si tina aripile deschise si la fel si cu ciocul, am vrut sa o prind sa vad poate sa inecat cu ceva si a scos un sunet foarte ciudat si a incercat sa ciupeasca, am dus colivia intr-un loc mai racoros si si-a revenit. A mai patit cineva asa ceva?

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

146

Din cauza caldurii face asa. smile Tinei intr`un loc racoros, dar sa nu fie nici curent. smile

147

mersi pentru raspuns, intr-un final mi-a raspuns si veterinarul....acum sper sa reusesc sa ii imblanzesc....:(desi ii am de 2 luni si ceva nu reusesc nici cum sa ii fac sa se apropie de mine....unii au spus ca din cauza ca sunt 2...eu m-am gandit ca le va fi mai bine ca sunt 2.....

148

Ella, nu-i adevarata faza cu doi si-ti spun din proprie experienta. Cu scumpii astia trebuie sa ai rabdare si sigur se vor imblanzi amandoi. Succes!

Adriana

149

Mersi pentru sfat, oricum imi sunt prea dragi ca sa ii chinui cu lectii de dresaj, daca o sa vrea o sa vina singuri pana la urma. Sper sa reusesc pana intr-un final smile

150

Pai eu numai in 3 luni i-am invatat sa stea pe deget...in colivie...si apoi sa stea pe deget afara...sa manance din mana...sa-mi stea pe cap si pe umar...si apoi i-am invatat sa ma lase sa-i pup si cioculet tongue Trebuie sa ai rabdare ca sa poti sa-i dresezi...eu intr-un an am reusit sa ii imblanzesc :k: si inca continuam wink

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture: