Imperecherea zebrelor australiene - introducere in subiectul reproducerii - pagina 2 | 4animale.ro

Imperecherea zebrelor australiene - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Canari | Cinteze

Riky.

NU imperecheati zebre australiene inrudite pe linie de sange, acest lucru este periculos intrucat poate determina maladii si defecte genetice ale puilor sau chiar moartea acestora. Zebrele australiene (atat femelele cat si masculii) nu trebuie imperecheate la varste mai mici de 10-12 luni.

Studiati problema si sub aspectul varietatilor pe care doriti sa le imperecheati si al puilor care ar putea rezulta din combinarea respectivelor varietati.
In cazul in care zebrele dumneavoastra sunt recent achizitionate sau recent introduse in casa dumneavoastra, lasati-le un timp de acomodare cu noul lor mediu de viata de circa 3 luni, inainte de a le reproduce.

Daca ati luat decizia de reproducere si ati format perechea viabila, asigurati-va ca le creati conditiile optime pentru imperechere. Aceasta inseamna sa le oferiti o colivie mare (minim 60X40X40cm) si 2 cuiburi rotunde. Cuiburile pot fi cumparate din magazinele de specialitate, vor trebui sa aiba un diametru de circa 10cm, o adancime de 5-8cm si sa fie confectionate din plastic, bambus sau chiar metal. Puteti folosi si cuiburi in forma de cub cu deschiderea pe o latura, cu dimensiunea de minim 20X20X20cm. Este nevoie de 2 cuiburi pentru ca, de obicei, cuplul va procrea din nou imediat dupa ce vor “intarca” puii. Va trebui sa asigurati zebrelor si materiale speciale cu care ea sa-si “captuseasca” cuibul: bucatele de servetele de hartie (neparfumate), bucatele de material textil, bucatele de sfoara de bumbac, iarba uscata etc. Stinghiile din colivie sunt foarte importante, ele trebuie sa fie solide si sa ofere pasarilor suportul necesar in momentele de imperechere. Detaliile despre accesoriile necesare pentru pot fi gasite aici. Pentru stimularea reproducerii oferiti zebrelor australiene (care sunt fotosenzitive) multa lumina puternica (12-14 ore/zi), bai zilnice, mancare si apa de baut din abundenta. Suplimentati-le dieta cu alimente care sa contina proteine si calciu.

Daca in urma analizei veti hotari sa nu va imperecheati zebrele australiene, nu e nicio problema, inseamna ca ati luat o decizie responsabila, spre binele pasarilor si al dumneavoastra.

Publicat la: 05-08-2010
Distribuie: Tweet