Canarul - Serinus canaria - pagina 2 | 4animale.ro

Canarul - Serinus canaria

Ingrijire Canari | Cinteze

Canari salbatici

Canarul nu este monogam, iar perioada de reproducere incepe in februarie. Femela construieste cuibul si cloceste ouale, iar masculul o hraneste. Ulterior, ambii parinti se ocupa de cresterea puilor.

Diferentierea vizuala a sexului unui canar salbatic este mai usor de realizat decat in cazul canarilor domestici unde este imporsibila. Femela canar salbatic are corpul usor mai rotunjit, penajul colorat mai pal si are marcaje pe flancuri. Femelele canar ating maturitatea sexuala dupa implinirea varstei de 24 luni, iar masculii dupa implinirea varstei de 12 luni.

Ca pasari de companie, canarii sunt cautati pentru frumusetea cantecului lor, dar si pentru aspectul lor deosebit. Masculii sunt singurii care canta si cantecul lor poate fi extrem de elaborat, el constituindu-se inca in obiect de studiu pentru cercetatori.

Canarii nu sunt pasari sociale si pot fi gazduiti individual fara probleme. Nu trebuie gazduiti impreuna cu alte specii de cinteze intrucat hibridizeaza foarte usor si puii rezultati pot avea probleme sau pot fi sterili. Ei nu tolereaza atingerile si manipularile, dar se bucura totusi de prezenta omului. Necesitatile lor de spatiu nu sunt foarte mari desi ideal este sa fie gazduiti intr-o colivie/voliera care sa le permita sa-si exerseze capacitatea de zbor. Angajamentul de crestere al unuia sau mai multor canari nu trebuie luat cu usuratate, odata achizitionat, animalul va trebui ingrijit cu responsabilitate.

De-a lungul timpului s-au selectionat 3 tipuri de varietati: canari de conformatie (Border, Fife, Gloster, Gibber Italicus, Raza Espanola, Berner, Lancashire, Yorkshire, Norwich etc.), canari de culoare (Ino, Eumo, Satinette, Bronze, Ivory, Onyx, Mosaic, Brown etc.) si canari de cantec (Spanish Timbrado, Roller, Waterslager, American Singer, Russian Singer, Persian Singer etc.).

Publicat la: 14-07-2008
Distribuie: Tweet

Citeste si: