Imperecherea testoaselor cu tample rosii - asigurarea conditiilor optime - pagina 2 | 4animale.ro

Imperecherea testoaselor cu tample rosii - asigurarea conditiilor optime

Reproducere Testoase acvatice

Testoasa de Florida

Pentru substrat puteti folosi pamant de flori, vermiculit, o mixtura din cele doua sau nisip amestecat cu pamant. Substratul va trebui sa fie foarte usor umezit. Indepartati din substrat orice piatra, radacina sau alt component care ar putea determina testoasa sa considere ca substratul nu este potrivit pentru cuib.
Ideal este sa gasiti o metoda sa introduceti acest container pentru depunere chiar in acvaterariul broscutei sau sa il puteti atasa cumva de acesta, in asa fel incat testoasa sa poata intra singura in el. Daca femela nu va fi multumita de locul de depunere pe care i-l oferiti ea va retine ouale in organism (retentia oualor inseamna pericol de moarte!) sau le va depune in apa, compromitandu-le.
Incubatorul
Puteti alege sa lasati ouale in containerul in care au fost depuse de catre femela sau sa le scoateti cu grija si sa le plasati intr-un incubator. Fiecare varianta prezinta avantaje si dezavantaje. Detalii despre depunerea pontei si despre incubarea oualor gasiti aici.
Incubatorul va trebui sa fie un container de plastic, de dimensiunea unei cutii de pantofi, captusit cu un strat de vermiculit de granulatie mare si in al carui capac sa dati cateva gauri de aerisire. Incubatorul trebuie setat la temperatura dorita si stratul de vermiculit trebuie umezit periodic.
Acvaterariul pentru juvenili
Va trebui sa pregatiti un acvaterariu special pentru juvenili (o capacitate de 60l este potrivita pentru 10-12 pui). Acestia au nevoie de apa destul de adanca si obligatoriu de o suprafata de uscat pe care sa se poata urca. Puii au nevoie de timp pentru a-si dezvolta abilitatile de inot si plutire si se pot ineca daca nu le oferiti posibilitatea sa se retraga pe uscat pentru siguranta si odihna. Este ideal sa plasati in acvaterariul pentru juvenili si plante, care sa le ofere acestora posibilitatea de a se ascunde si agata de ele pentru odihna.
Acvaterariul trebuie dotat exact in acelasi mod ca un acvaterariu pentru adulti: cu incalzitor (pentru a mentine temperatura apei la 26-27°C), filtru si lampa UVA/UVB.
Detalii despre eclozarea si dezvoltarea puilor gasiti aici.
Dieta juvenililor este preponderent carnivora si va trebui sa va asigurati ca bucatelele de mancare sunt suficient de mici pentru ca puii sa le poata inghiti.

Publicat la: 31-03-2009
Distribuie: Tweet