Imperecherea testoaselor cu tample rosii - introducere in subiectul reproducerii | 4animale.ro

Imperecherea testoaselor cu tample rosii - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Testoase acvatice

Testoasa cu tample rosii

Trebuie sa va prevenim de la inceput ca reproducerea broastelor testoase cu tample rosii (de Florida) este dificila si necesita multa atentie si pregatiri. Va sfatuim sa NU va imperecheati testoasele, lasati acest lucru in seama crescatorilor profesionisti! Va rugam sa luati in considerare si situatia actuala a speciei in Romania, unde, datorita exemplarelor abandonate in natura, testoasele cu tample rosii reprezinta o amenintare ecologica pentru speciile indigene de plante si animale. 
Este posibil ca testoasele dumneavoastra sa nu se imperecheze daca nu le oferiti un spatiu de gazduire generos si conditii de viata cat mai asemanatoare cu cele din natura.
Daca totusi ati hotarat sa va reproduceti testoasele cu tample rosii studiati cat puteti de mult subiectul inainte de a va apuca de operatiunea propriu zisa! Cititi carti de specialitate, discutati cu oameni care au experienta in domeniu! Decizia de reproducere trebuie luata cu responsabilitate si cu grija fata de animal. Reproducerea responsabila necesita eforturi, timp, rabdare si dedicatie. Documentati-va cat mai mult si incercati sa obtineti raspunsuri la cat mai multe intrebari inainte de a va lansa in operatiunea de reproducere propriu-zisa. Astfel veti putea evita multe dintre eventualele probleme care pot aparea. Subiectul reproducerii este foarte vast si nu poate fi acoperit intr-un articol, de aceea ne propunem sa va prezentam pe scurt cateva repere care sa va ajute in luarea deciziei.
Inainte de toate, ganditi pe termen lung si analizati daca veti avea ce face cu puii, daca le veti putea oferi conditii bune de viata sau daca veti avea cui sa-i dati pentru crestere. Nu are sens sa chinuiti animalele doar pentru a va satisface curiozitatile sau placerile. Nu va imaginati ca veti face bani din reproducerea testoaselor cu tample rosii, lasati acest lucru pe seama crescatorilor profesionisti. Ganditi-va daca veti avea suficient timp pe care sa-l dedicati parintilor si puilor. Analizati daca aveti spatiu suficient pentru parinti si pui (femela poate depune chiar si 25 de oua!).
Decideti daca sunteti pregatiti sa faceti fata eventualelor probleme care ar putea aparea: de insucces al reproducerii, de sanatate a parintilor sau puilor (care pot atrage dupa ele si costuri financiare) sau chiar de moarte a animalelor.

Publicat la: 31-03-2009
Distribuie: Tweet