Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase cu tample rosii - pagina 3 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase cu tample rosii

Ingrijire Testoase acvatice

Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase cu tample rosii Foarte importanta este si oxigenarea apei din acvariu. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unui filtru de aer.
Partea de teren uscat a acvariului este ideal sa fie incalzita cu ajutorul unui bec sau a unei lampi cu neon, plasate chiar deasupra partii uscate. In completarea acesteia este necesara o lampa UVA/UVB, deoarece expunerea broscutelor la acest tip de lumina permite asimilarea corespunzatoare a calciului si are si alte efecte benefice cum ar fi cresterea apetitului pentru mancare.
Un incalzitor este necesar pentru a putea mentine temperatura apei din acvariu la o valoare constanta de 25-29°C. De asemenea, este bine sa achizitionati un termometru bun cu care sa verificati periodic temperatura. Aveti grija insa! Broscutele sunt animale foarte curioase si jucause, asa ca s-ar putea sa fie tentate sa inspecteze incalzitorul, ceea ce ar putea duce la spargerea acestuia. Un incalzitor spart este un pericol de moarte pentru broscutele dumneavoastra! Pentru a evita astfel de situatii va recomandam fie sa plasati incalzitorul undeva unde broscutele nu-l pot atinge, fie sa il introduceti intr-un tub PVC de un diametru mai mare decat diametrul incalzitorului si in care sa dati multe gauri care sa permita circularea apei.
Hrana
Ele sunt omnivore, ceea ce inseamna ca mananca atat hrana animala cat si vegetala. Puii mananca cu predilectie hrana de origine animala si trebuie hraniti in fiecare zi, in timp ce adultii trebuie hraniti la fiecare 2-3 zile. Ideal este ca hrana sa fie variata. Testoaselor mature li se poate da si hrana vie (pestisori, viermi, greieri), celor inca pui fiind necesar ca mancarea sa le fie taiata in bucatele. De asemenea, in comert exista mancare deja preparata pentru broastele testoase (gammarus si altele). Nu este indicat sa li se ofere carne cruda intrucat aceasta creste riscul contaminarii bacteriene a apei din acvariu. In ceea ce priveste hrana vegetala, li se pot oferi morcovi, varza sau plante de acvariu.

Publicat la: 09-07-2007
Distribuie: Tweet