Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase cu tample rosii - pagina 2 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase cu tample rosii

Ingrijire Testoase acvatice

Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase cu tample rosii Amenajarea unui acvariu. Lumina. Temperatura.
Broastele testoase cu tample rosii sunt animale semi-acvatice si petrec perioade lungi de timp pe uscat. De aceea este important sa li amenajeze un acvariu care sa le permita atat inotul cat si stationarea pe un teren uscat pe care sa se poata urca usor. Un acvariu cu un volum de 80 litri este considerat ca asigura un minim de confort. Totusi, acvarii mai mari sunt necesare pentru broscutele mari sau daca doriti ca broscuta dumneavoastra sa se dezvolte frumos, intrucat marimea la care ajunge este direct proportionala cu marimea spatiului in care creste. Nu este neaparata nevoie sa investiti intr-un acvariu. Le puteti crea o casa primitoare si in containere mai mari de plastic, atata vreme cat nu va deranjeaza ca nu le puteti privi din lateral. Partea de uscat poate fi amenajata utilizand pietre netede sau bucati de lemn (fixe sau plutitoare). Totusi, trebuie sa aveti grija sa nu folositi pietris, intrucat acesta poate fi inghitit de catre broscute.
In ceea ce priveste cantitatea de apa necesara in acvariu, trebuie sa tineti cont de faptul ca adancimea ei trebuie sa fie de minim 1,5-2 ori mai mare decat diametrul broscutei. Lungimea portiunii de apa din acvariu trebuie sa fie de 4-5 ori mai mare decat diametrul broscutei iar latimea de 2-3 ori mai mare decat diametrul ei. Spre exemplu, daca aveti o broscuta al carei diametru este de 10cm, adancimea apei in acvariu trebuie sa fie de minim 15cm, lungimea portiunii de apa trebuie sa fie de minim 40cm iar latimea de minim 20cm.
Intrucat broscutele sunt animale care produc suficient de multa mizerie, este necesar sa dotati acvariul cu un filtru puternic, care sa lungeasca perioada de timp ce se scurge intre momentele de schimbare a apei. Totusi, este indicat sa schimbati saptamanal un procent de 25% din apa din acvariu si sa schimbati toata apa o data pe luna. Pentru a mentine curatenia acvariului este ideal sa hraniti testoasele intr-un container separat. Filtrul trebuie curatat periodic, atunci cand isi incetineste functionarea – fapt care inseamna ca este murdar – acest lucru asigurand claritatea si puritatea apei, precum si absenta mirosurilor urate.

Publicat la: 09-07-2007
Distribuie: Tweet