Imperecherea testoaselor cu tample rosii - gestatia, depunerea pontei, eclozarea si dezvoltarea puilor - pagina 3 | 4animale.ro

Imperecherea testoaselor cu tample rosii - gestatia, depunerea pontei, eclozarea si dezvoltarea puilor

Reproducere Testoase acvatice

Testoasa depunand oua

Introduceti ouale in incubator si acoperiti-le cu un strat superficial de vermiculit. Setati incubatorul la temperatura dorita (26-30°C) si mentineti vermiculitul usor umezit.
Incubarea oualor
In cazul broastelor testoase cu tample rosii temperatura de incubare este factorul care decide sexul puilor. Daca setati incubatorul la temperaturi de pana la 27°C, majoritatea puilor eclozati vor fi masculi. Daca temperatura este cuprinsa in intervalul 28-30°C puii vor fi atat femele cat si masculi, iar daca setati temperatura la 30°C veti obtine majoritar femele.
Din cand in cand va trebui sa umeziti vermiculitul din incubator si sa verificati starea oualor. Daca observati oua degradate indepartati-le imediat din incubator. Incubatia dureaza circa 60-75 de zile, ouale incubate artificial eclozand putin mai repede decat cele incubate natural.
Eclozarea puilor
Puii strapung coaja oualor cu ajutorul unei formatiuni supranumite “dinte de ou”, formatiune care se desprinde definitiv la scurt timp de la eclozare. Puii s-ar putea sa ramana 1-2 zile in coaja. Nu-i indepartati, vor iesi singuri atunci cand vor considera ca este bine. Atunci cand vor iesi din ou veti observa ca o parte din sacul vitelin este inca agatata de corpul lor. N-o indepartati, ea va cadea singura! Puii nu trebuiesc introdusi in apa pana cand sacul vitelin nu este complet indepartat. Pentru a nu deranja eventualele oua care inca nu au eclozat, indepartati puii care au iesit deja din ou si gazduiti-i separat.
Dupa ce sacul vitelin a cazut singur puteti introduce puii in acvaterariul pentru juvenili (detalii aici). Hraniti-i corespunzator si asigurati-le toate conditiile necesare pentru o viata sanatoasa.

Publicat la: 31-03-2009
Distribuie: Tweet