Index Reptile Testoase acvatice Reproducere Determinarea sexului la testoasa cu tample rosii

Reproducere testoase acvatice

Determinarea sexului la testoasa cu tample rosii

Gheare femela (sus) si mascul (jos)

Sexul unei broaste testoase cu tample rosii este de multe ori o necunoscuta, mai ales pentru cei mai putin experimentati in cresterea reptilelor de companie.
Determinarea sexului la broscutele testoase cu tample rosii nu se poate face cu precizie decat dupa atingerea maturitatii sexuale. Femela testoasa cu tample rosii isi atinge maturitatea sexuala in jurul varstei de 5-7 ani, atunci cand carapacea ei masoara circa 15-20cm diametru. Ea are ghearele de la labutele din fata mai scurte decat masculul, are plastronul (caracpacea inferioara) plat sau foarte usor convex si coada mai scurta si mai subtire decat a masculului. De asemenea, cloaca femelei este pozitionata aproape de baza cozii. Femelele mature sunt mult mai mari decat masculii.

Coada femela (sus) si mascul (jos)

Coada femela (sus) si mascul (jos) Masculul isi atinge maturitatea sexuala in jurul varstei de 3-5 ani, cand carapacea lui masoara circa 10-12cm diametru. El are ghearele de la labutele din fata lungi (pentru a-i servi in ritualul de imperechere), are plastronul concav (pentru a se putea pozitiona deasupra carapacei femelei) si coada lunga si groasa. De asemenea, cloaca masculului este pozitionata mult mai aproape de varful cozii.
Daca nu doriti sa reproduceti testoasele dumneavoastra sexul exemplarelor nu este important si nu trebuie sa influenteze dragostea cu care va inconjurati companionul. Chiar daca descoperiti la un moment dat ca testoasa dumneavoastra ar fi trebuit sa se numeasca Zuza si nu Zuzu, acest lucru nu trebuie sa va modifice comportamentul fata de testoasa.

Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 01.04.2009
Vizualizari: 19230 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile