Index Caini Chinotehnie Campionatul National al Cainilor de Salvare 2012!

Chinotehnie caini

Campionatul National al Cainilor de Salvare 2012!

Campionatul National al Cainilor de Salvare 2012

Acest articol a fost pus la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

Dupa Timisoara, Deva, Brasov, Arad, orasele unde a avut loc Campionatul National ACHR al Cainilor de Salvare, a venit rindul  Baniei sa fie gazda celei de a 12 a editie a Campionatului National organizat pina acum in Romania, respectiv a 6 a editie organizata sub egida Asociatiei Chinologice Române.

Evenimentul a vut loc in perioada 03-04.11.2012, in Craiova si imprejurimile sale. Cele mai bune 12 exemplare canine din tara, de ciobanesc german, labrador retriever, golden retriever, ciobanesc belgian, formate in specialitatea de cautare-salvare, si-au dat intilnire la cel mai important eveniment canin utilitar al anului, participind in specialitatile: urma, cautare pe suprafata si cautare in darimaturi.

Campioni, vicecampioni si invingatori de club in specialitatea de salvare dar si tinerele sperante canine au venit la Craiova, cu marea dorinta sa absolve acest examen pentru a face parte din Echipa Nationala a Romaniei, care va participa la Campionatele Mondiale ale Cainilor de Salvare (IRO WCH 2013 in Olanda si FCI WCH 2014 din Italia).

Dupa un program maraton de 12 ore pe zi, cu o incarcatura fizica si psihica ridicata, doar 50 % dintre cei incrisi au absolvit acest test. Evenimentul a fost unul de succes atit din punct de vedere organizatoric cit si al spectacolului in sine, spectatorii si mass-media apaludind la scena deschisa evoluatia fiecarui catel.

Dupa o jurizare atenta si exigenta, arbitrul international FCI, Szenasi Eugin a deliberat topul, pe specialitati, a acestei editii de Campionat National, astfel:
- Campion absolut ACHR IPO-R 2012 si Campion National RH FL, specialitatea cautare pe suprafata - labradorul Neky Liguard, proprietar Liviu Ionescu, din Craiova
- Invingator RH FL (vicecampion) specialitatea  cautare pe suprafata - labradorul Yaro Pitt of Black Tiger, proprietar Carmen Popescu, din Craiova
- Campion National RH F, specialitatea urma - ciobanescu belgian Argos, proprietar Willi Landt , din Deva
- Invingator RH F (vicecampion) specialitatea urma  si Cel mai  bun Ciobanesc German de Salvare 2012 - ciobanescul german Romano Kasim, proprietar Cristian Serban, din Craiova
- Campion National FH T, specialitatea cautarea in darimaturi - nu a fost oferit.
- Invingator RH T (vicecampion) specialitatea cautarea in darimaturi - ciobanescul german Romano Niko, proprietar Raducu Marin, din Craiova.

”Faptul ca am cistigat al doilea an consecutiv titlu de Cel mai bun Caine de Salvare din Romania, ma onoreaza dar ma si responsabilizeaza pe viitor. Doresc sa implementez in Romania ideea ca nu conteaza virsta, nu conteaza problemele socio-profesionale cu care ne confruntam zilnic, daca ai acest hobby, numit chinologie, conteaza sa ai determinare, perseverenta, sa ai atitudine pozitiva, de invigator, o mentalitate occidentala, sa faci totul cu pasiune, cu suflet si rabdare. Putem sa aratam lumii intregi ca, daca ne dorim cu adevarat, putem avea valoare chinologica si putem sa fim alaturi de tarile cu o cultura chinologica dezvoltata. Sunt fericit ca 90% dintre membrii echipei Nationale a Cainilor de Salvare sunt craioveni. Cu atit mai mult constientizez ca singur fara ajutorul voluntarilor si a noilor promotii de catei de salvare din club, care ne sustin si ne ajuta mereu, nu am fi facut performanta., fapt pentru care ma plec in fata lor.”  -  a mentionat mass-medie prezente Liviu Ionescu.

”A fost unul dintre cele mai bune Campionate Nationale de Salvare organizate pina azi in Romania. Valoarea cainilor din acest concurs a fost foarte ridicata, avind in vedere zonele de concurs extrem de dificile. Celor care le-am oferit titlu de Campioni si Invingatori sa fiti siguri ca au mari sanse la Campionatele internationale. Si in acest an se confirma ca la Craiova se afla cea mai buna scoala de salvare din tara, poate chiar din Sud - Estul Europei. Nu uitati ca ei  au reprezentat Romania la Campinatele Mondiale de Salvare, au fost in misiuni reale in tara si afara. Sunt seriosi, profesionisti, cu suflet mare si sunt coordonati de Liviu Ionescu, cel mai titrat roman in acest domeniu, foarte apreciat si cunoscut  in lume. Felicitari tuturor. ” - a declarat la sfirsitul Campionatului arbitrul FCI , Szenasi Eugin.

Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 05.11.2012
Vizualizari: 2004 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile