Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam o iguana verde | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam o iguana verde

Ingrijire Soparle

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam o iguana verde

Iguanele verzi pot fi animale de companie interesante, desi reprezinta o provocare pentru stapani, datorita longevitatii, dimensiunilor pe care le ating si necesitatilor speciale. Cea mai cunoscuta specie de iguane intalnita ca animal de companie este iguana verde – Iguana iguana. La fel ca majoritatea reptilelor, iguanele verzi sunt animale poichiloterme, avand nevoie de surse externe de caldura pentru a-si mentine si regla temperatura corpului. Sunt animale diurne si strict ierbivore.

Iguanele verzi nu sunt animale de companie ideale pentru copii. Nu sunt animale care se ingrijesc foarte usor, au necesitati speciale, nu sunt manevrabile si necesita multa atentie. Pielea lor are solzi duri, care pot zgaria chiar. De asemenea, o igiena corespunzatoare la manevrarea lor este obligatorie pentru a evita imbolnavirea atat a stapanilor cat si a iguanelor. Multi oameni nu isi dau seama cat de mari pot ajunge iguanele verzi si nici cat de mult pot trai. O iguana verde poate atinge la maturitate chiar si 2m lungime si 8kg in greutate, necesitand astfel un spatiu considerabil de mare pentru a putea trai confortabil. De asemenea, daca sunt ingrijite corespunzator, iguanele verzi pot trai chiar peste 20 de ani!

Iguanele verzi sunt excelente cataratoare si isi vor exersa aceasta abilitate oriunde le va fi posibil sa se agate cu ghearele. Sunt inotatoare eficiente, ajutandu-se de coada pentru propulsare si au nevoie de un habitat in care umiditatea sa atinga 70-80%. Imblanzirea iguanelor verzi este un proces relativ inelungat si greoi, iar o iguana neimblanzita, speriata sau in suferinta va musca puternic (au dinti ascutiti si falci masive) sau va lovi cu coada.

 

Publicat la: 11-07-2007
Distribuie: Tweet