Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un acvariu cu pesti de apa dulce - pagina 3 | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un acvariu cu pesti de apa dulce

Ingrijire Pesti de apa dulce

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un acvariu cu pesti de apa dulce

Pentru a putea permite buna circulatie a apei precum si fixarea in bune conditii a radacinilor plantelor din acvariu, substratul trebuie sa aiba o grosime de 5-8cm. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca acest substrat va suplimenta greutatea acvariului! Pentru decorarea acvariului este ideal sa folositi roci (cu colturi rotunjite si nu calcaroase), bucati de lemn sau decoruri confectionate din materiale naturale.

Plantele sunt o componenta importanta a acvariului, atat din punct de vedere al echilibrului ecologic, cat si sub aspect estetic. In comert exista si plante de plastic, insa acestea au numai rol decorativ. Plantele acvatice sunt destul de sensibile la calitatea apei din acvariu, dezvoltarea lor armonioasa necesitand grija si atentie. Anumite specii de nevertebrate joaca un rol important in ecologia acvariului si este bine sa imbogatiti acvariul cu ele. Printre acestea enumeram: melcii, ampulariile, crevetii sau racii.

Punerea in functiune a acvariului trebuie sa se faca treptat, in etape. Un acvariu abia instalat nu poate primi pestii imediat, va trebui sa asteptati si sa efectuati anterior anumite operatiuni. 10-15% din apa din acvariu va trebui schimbata saptamanal, acest lucru este foarte important pentru sanatatea pestisorilor. De asemenea, filtrele si echipamentele vor trebui curatate cu apa rece, fara adaos de chimicale sau detergenti.

Publicat la: 11-07-2007
Distribuie: Tweet