Imperecherea la Micul Alexander - introducere in subiectul reproducerii - pagina 3 | 4animale.ro

Imperecherea la Micul Alexander - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Papagali

Pereche de Mic Alexandru. Wally si Paulie

Documentati-va foarte bine asupra aspectelor genetice sau lasati crescatorii profesionisti sa se ocupe de incrucisarea diferitelor varietatilor. Mai mult decat atat, daca doriti sa imperecheati, de exemplu, un lutino cu un blue, iar pasarile se vad pentru prima oara, s-ar putea sa nici nu se imperecheze datorita faptului ca nu se recunosc ca facand parte din aceeasi specie.

Daca papagalii dumneavoastra sunt recent achizitionati sau recent introdusi in casa dumneavoastra, lasati-le un timp de acomodare cu noul lor mediu de viata de circa 3 luni, inainte de a le reproduce.

Daca ati luat decizia de reproducere si ati format perechea viabila, asigurati-va ca le creati conditiile optime pentru imperechere. Aceasta inseamna sa le oferiti o voliera cat mai mare si un cuib de minim 30cmx30cmx45-60cm. Cuibul poate fi cumparat din magazinele de specialitate sau poate fi confectionat chiar de dumneavoastra, din placaj de lemn (nici prea subtire, nici prea gros). Stinghiile din voliera sunt foarte importante, ele trebuie sa fie solide si sa ofere pasarilor suportul necesar in momentele de imperechere. Detalii despre accesoriile necesare pentru imperechere gasiti aici. Pentru stimularea reproducerii oferiti papagalilor multa lumina puternica (10-12 ore/zi), bai zilnice cu apa din abundenta, mancare si apa de baut din abundenta. Suplimentati-le dieta cu alimente care sa contina vitamina A, E si calciu.

Foarte important este si momentul inceperii sezonului de imperechere, care trebuie sa fie la inceputul primaverii, dar nu prea devreme. Daca temperatura ambientala este prea scazuta reproducerea va esua datorita faptului ca ouale nu vor putea fi clocite la temperatura necesara sau puii rezultati nu-si vor putea regla temperatura corporala.

Daca in urma analizei veti hotari sa nu va imperecheati micii Alexanderi, nu e nici o problema, inseamna ca ati luat o decizie responsabila, spre binele pasarilor si al dumneavoastra.

Publicat la: 10-02-2008
Distribuie: Tweet