Imblanzirea papagalilor mai batrani sau a celor speriati | 4animale.ro

Imblanzirea papagalilor mai batrani sau a celor speriati

Dresaj Papagali

Myiopsitta monachus

Cel mai usor de imblanzit si dresat sunt puii de papagal insa chiar si pasarile mai in varsta ori cele speriate sau traumatizate pot fi imblanzite. Cheia rezolvarii acestei probleme se afla in rabdarea si afectiunea cu care va tratati companionul. Pasarile batrane sau cele traumatizate vor avea nevoie de si mai multa rabdare, afectiune si timp dedicat lor decat cele recent achizitionate.

Foarte important este ca papagalul sa capete incredere in dumneavoastra. Orice animal este reticent fata de om pentru ca ii este teama ca poate fi ranit. Acesta este un lucru instinctiv si natural, care trebuie inteles si tratat in consecinta. O pasare care a fost traumatizata de relatia sa cu omul este si mai speriata! Totul este sa nu va dati batuti si sa incercati pana reusiti, chiar daca procesul va dura luni sau ani de zile. Un papagal bland si iubitor va va recompensa insa din plin eforturile, iar relatia dumneavoastra cu el va fi considerabil imbunatatita.

In principiu, va trebui sa urmati tot pasii descrisi pentru imblanzirea pasarilor recenti achizitionate, pe care ii puteti citi aici. Iata insa si cateva alte trucuri suplimentare, dedicate pasarilor batrane sau traumatizate, care va pot ajuta:

1. Pentru a evita zborul haotic si ranirea pasarii este bine sa ii cupati penele. Adresati-va unui veterinar sau unei persoane care are experienta pentru a efectua aceasta procedura! Cuparea penelor poate produce probleme mari daca nu este efectuata corespunzator.

2. Daca aveti mai multi papagali gazduiti in aceeasi colivie sau voliera va va fi mai usor sa ii imblanziti si dresati daca ii separati si tratati individual. In acest fel papagalul se va putea concentra numai asupra dumneavoastra. Dupa separarea de semenii sai acordati papagalului o perioada de timp de acomodare cu singuratatea si abia apoi incepeti procedura de imblanzire.

3. Papagalii, pasari extrem de inteligente, simt daca va este frica de ei si vor incerca sa se foloseasca de acest avantaj. Incercati sa fiti ferm si autoritar in comportament, fara a fi dur sau agresiv. Nu tipati!

Publicat la: 25-04-2008
Distribuie: Tweet