Re: Porcusori De Guineea
Cusca mea e putin mai mare ca aceasta. Bianca, daca nu e buna, o sa ramana la hamster si lor o sa le cumpar alta
RIP Chooci :cry: nu te voi uita niciodata , catelusa mea draga .
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Animale mici → Porcusori De Guineea
Cusca mea e putin mai mare ca aceasta. Bianca, daca nu e buna, o sa ramana la hamster si lor o sa le cumpar alta
Ce dragut e :hihi: . Sa-ti traiasca!
E singurul tau porcusor?
da este singurul meu porcusor :porc:
cusca mea este cam cat acea numai ca este pe rosu ..si eu doar un porcusor
Mona,de ce nu o masori? daca are 1 m e buna
Mihaela,ei se tin cate 2 de acelas sex,daca ai si cusca mare...de ce sa nu mai cumperi/adopti un puiut de acelas sex cu el!
nu vreu sa fie decat unul pentru ca fac multa mizerie si abia au acceptat parinti sa imi iau unu da sa fie doi:)) :hamster: :hamster:
dar ce specie este porcusorul meu?
ce specie?? porcusor de guineea... ce sa fie altceva daca e mascul sau femela e usor ca sa vezi
Da...da ei se chinuie daca sunt doar unul singur...nu le placea singuratatea,sunt animale de grup
am observat ca stnt porcusori de guinea si cu parul cret:D..credeam ca este alta rasa;;)
Cei cu parul cret sunt rasa texel . Mai sunt rase dar le stiu doar pe cele cu par lung. Este pe latifa prezentarea raselor :heart: .
...dar ce specie este porcusorul meu?
am observat ca stnt porcusori de guinea si cu parul cret:D..credeam ca este alta rasa;;)
Este bine sa nu facem confuzie intre specie si rasa.
Specia = caine
Rase de caine: dalmatian, cocker, pekinez, labrador...
Specia = porcusori de guineea
Rase de porcusori: texel, angora, coronet, sheltie...
Ca sa poti spune ca un porcusor apartine unei anume rase trebuie sa ai un act oferit de un crescator care sa ateste acest lucru. Altfel poti spune ca seamana cu un exemplar de rasa X.
Porcusor texel pui:
Porcusor texel matur
http://www.4animale.ro/alte-animale/tax … ie-si-rasa
Ufff,bine ca ai mai trecut si pe aici Ramona
Mihaela,te rog eu mult,incearca sa iei un prieten de acelas sex lui Friddy,lor nu le place singuratatea!
Foarte dor :heart: Sa mai revii si pe aici,te rog :floare:
Ai un pupic de la gifty :pup:
:heart:
Apropo de porcusori, am auzit ca e bun dovlecelul pentru ei, e adevarat?...
Bineinteles!
Si dovlecel, si dovleac de placinta, si telina, sfecla, pastarnac, gulie... aproape orice este verde si hranitor si pentru noi cu cateva exceptii: cartof, fasole, linte precum si alimente iuti (ceapa, usturoi, ardei iute) sau bogate in ulei/proteine (nuci, alune, arahide...).
Ramona,eu tot incerc sa explic ca porcutii se tin cate 2 de acelas sex,ai putea spune si tu te rog? poate cand vine din "gura" unui crescator va fi mai ascultat sfatul
Bineinteles!
Si dovlecel, si dovleac de placinta, si telina, sfecla, pastarnac, gulie... aproape orice este verde si hranitor si pentru noi cu cateva exceptii: cartof, fasole, linte precum si alimente iuti (ceapa, usturoi, ardei iute) sau bogate in ulei/proteine (nuci, alune, arahide...).
Multumesc!
Incerc Bia :-)
Asa este, Bianca are dreptate. Porcusorii sunt animale de grup, adica numai daca sunt mai multi se simt bine. Grupul le ofera siguranta. De unde provin ei (America de Sud: Peru, Bolivia...) sunt animale prada, adica sunt vanate. Astfel ca ele trebuie sa aiba ascunzisuri si sa fuga pentru a supravietui. In mod normal acolo porcusorii traiesc in "harem", adica un mascul conduce un grup de femele. Niciodata un porcusor nu este singur. In felul acesta au mai multe sanse de supravietuire.
Chiar daca acum majoritatea porcusorilor sunt crescuti/inmultiti in captivitate, acest instinct a ramas la fel de viu si necesitatea de a vedea/simti/auzi un alt porcusor langa el este la fel de mare. Porcusorii au chiar o nevoie fizica de a se atinge unii de altii, in felul acesta sunt mai calmi si mai siguri. Daca un porcusor este bolnav, are sustinere din partea celorlalti. Se incalzeste la un loc cu ei, poate manca protejat de ei, isi reface sistemul digestiv mancand din cecalele (cecotrofele) tovarasilor sai sanatosi. Nu de putine ori pot fi vazuti cum dorm unul cu capul pe celalalt sau strans inghesuiti unul in celalalt, fapt care ii linisteste.
De asemenea atunci cand aducem in casa un porcusor, adaptarea se va face mai greu cand este unul singur si mult mai usor cand sunt doi. Stresul este mult diminuat in acest fel si fiind doi au mai mult curaj sa se apropie de noii stapani.
In momentul in care un pui se naste are alaturi de el mama si fratii/surorile. Chiar daca este pui unic nu este singur, este cu mama. In mod normal el trebuie sa stea 4 saptamani sa suga, apoi daca este femela poate ramane in continaure cu mama, daca este mascul sa fie despartit pentru ca este apt de a monta mama/surorile.
In acest moment apare primul factor de stres: intarcarea. Daca puiul este luat brusc de langa mama/frati/surori si dus singur acasa la noul camin mai apar cativa factori de stres: despartirea de familie, schimbarea de mediu, singuratatea. Acestea pot fi mult mai usor suportate daca puii sunt incredintati cate doi frati/doua surori in acelas timp sau macar sa fie langa un alt porcusori de acelas sex. Avand un alt porcusor langa el puiul se va adapta mai usor noilor conditii.
De asemenea este valabil si pentru porcusorii maturi. Acestia daca sunt singuri s-a observat ca au cateva "tabieturi": dorm foarte mult cand suntem plecati, cand revenim acasa sunt foarte galagiosi si par a cere mereu de mancare, oricat le-am da mereu mai vor, sunt agitati, trag de gratiile custii, au preferinte culinare si nu accepta decat anumite alimente... De fapt este vorba de lipsa unei activitati/solicitari constante venite din partea unui congener. Avand un alt porcusor langa el, se vor indemna reciproc sa se joace, sa faca miscare, sa manance mai diversificat. Pentru ca porcusorii sunt neofobi si daca nu au fost de mici invatati cu o mare diversitate de alimente la maturitate pot face "mofturi". In momentul in care sunt doi se imbie reciproc la hrana si daca unul este mai mofturos va fi indemnat de celalalt sa manance doar datorita faptului ca "ce mananca vecinul este mai bun". Se poate observa usor cand sunt mai multi porcusori impreuna ca ei cerceteaza mereu ce are in gura celalalt porcusor si vrea sa apuce neaparat din acea bucata.
Avem asadar multe motive pentru a nu tine un porcusor singur ci a tine mereu doi de acelas sex: singuranta oferita de grup, sustinerea in perioada bolii, diminuarea/eliminarea stresului cauzat de diverse traume, stimularea apetitului porcusorilor "mofturosi", stimularea spre miscare, spre activitatea de cercetare/cautare.
Hai ca m-ai provocat si am scris un roman... :hihi: Sper sa se aiba rabdare pentru a fi citit pana la capat.
Ha,ha,si poate te provoc si pui si aici poze cu porcine ?
Tot cea ce ai scris este extrem de adevarat,bine ar fi sa aveti rabdare si sa cititi cea ce a scris Ramona :heart:
Adaugat: 10-02-2012 22:05
Ramona se ocupa de porcutii de guineea,este crescatoare....din ce stiu eu,nu se pricepe prea bine la hamsteri (Ramona,sa ma corectezi daca gresesc )
Adaugat: 10-02-2012 22:19
ramona, daca esti de acord, putem publica mesajul tau si pe site, sub forma de articol. Poate in felul asta il vor citi si mai multi oameni, sunt multi utilizatori care nu intra pe forum, citesc doar site-ul. Vom specifica, bineinteles, la inceputul articolului cine este autorul.
Adaugat: 10-02-2012 22:21
Latifa,ar fi suuupeeerrr,asteptam si acordul Ramonei ce bine ar fi :heart:
Denisa,vorbim
Imi pare rau denysinikita dar la hamsteri trebuie sa apelezi la altcineva. Bia stie mai multe decat mine
Hai fie Bia, si cateva poze cu pui angora:
mascul aguti portocaliu
mascul tan ciocolatiu
doua surori angora roan
PS - acum am vazut cererea ta Latifa. Da, sigur, fiind semnat cu multa placere Ma bucur sa stiu ca ar fi de ajutor!
Da,am si vorbit si s-a rezolvat
mmmmm,te rog frumos,o pozica cu scumpa si inegalabila Jolie ? sa vada toata lumea mamica lui Oki al meu
Fetele cele 2 roan,sunt superbe,si nici ceilalti puiuti nu sunt mai prejos! :heart:
Acum chiar ca m-ai provocat aducand vorba de Jolie!!!
Asa era mica:
Asa s-a dezvoltat:
Si aici niste falcute falcoase :hihi:
Si asa se bea apa, "made a la Jolie"!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n2Ind4xustk[/youtube]
Aoleu :heart: ce micuta eeraaaa :heart: iar stilul ei de a bea apa este prea haios :floare: e o dulceata te mai astept cu poze ca stiu eu ca ai niste poze crete
:heart:
Bia , daca mai stau mult si ma uit la poze cu fetitele roan cred ca dau fuga la supermarketul animalelor si imi cumpar si eu 2
Supermarketul animalelor?! Cum adica, exista asa ceva? Sua asa se numeste pet-shopul? Din ce oras esti?
Bia, cu placere. Hai sa mai pastram surprize frumoase si pentru alte zile
Sigur Ramona da sa nu uiti sa mai treci pe aici
:heart: :pup:
Am inteles denysinikita. Multumesc de informatie.
Dar cum sunt tinute acolo animalele? Ce conditii le sunt oferite? Vanzatorii sunt pregatiti sa ofere informatii cumparatorilor? Sau doar sunt multe animale acolo puse la vanzare?
Uite Bia, ca sa incepeti frumos week-end-ul:
baietel mohair ciocolatiu-alb
fetita texel rosu de doar cateva ore
aceeasi fetita rosie la 3 saptamani impreuna cu doua femele merino, negru si tan negru
O fetita tricolora (albastru-portocaliu-alb) la aproximativ luni
si un baiat tricolor, Dolce Bozo de Inka, acum este la noii stapani la Focsani
acesta este taticul baitului tricolor, a venit din Germania
Forum 4animale → Animale mici → Porcusori De Guineea