Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
multumesc. nu stiam. e normal sa am atatea oute?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Ultima data eu am avut 8 oua la zebrutele mele. Din ele au eclozat 6 sau 7 dar au hranit si crescut doar 3 pui.
Cam multe oute...ori au depus o serie ,au facut pauza si iar au mai depus o serie ori ai 2 femele.
Sunt multe oua pentru o ponta normala iar cele care au culoarea alb-galbuie si se vede "banutul" de aer din capatul rotund, sunt limpezi, nu au pui. Ouale fertile cu pui viu au o culoare alb mata, nu-mi dau seama bine din poza ta daca sunt 2-3 oua bune....
nup.. au inceput sa faca oute pe data de 16.01 atunci am gasit 2 oute in recipientul de mancare si leam pus cuibul. si eu ma mir. pana acum mi-au facut cate 4, 5
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-02-2013 21:14[/merge_posts_bbcode]
am pereche ptr ca au avut inca 2 serii de pui
si eu ma mir. pana acum mi-au facut cate 4, 5
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-02-2013 21:14[/merge_posts_bbcode]
Si eu am patit asa, la o pereche cu 6 pui, fetita a inceput sa faca iar oua cand puii ei aveau 2 sapt. si mi-a facut 13 oua. Le-am scos pe rand pt. ca nu statea ea pe ele, stateau puii iar cand acestia au iesit din cuib la 3-4 sapt. nu mai statea nimeni pe ele si s-au racit. Jumate din ele au fost cu pui iar restul limpezi.
eu imi doresc sa am puiuti ! intradevar si mie mi-au trait maxim 3 pana acum. tot se impingeau din cuib si cadeau jos in colivie de asta acum le-am pus cuib asa cutiuta
Intr-adevar ouale fertile au o culoare alb mata iar in ultimele zile inainte sa iasa puii se inchid foarte mult la culoare, ale tale par galbui. Din ce se vede in poza 7 dintre ele sigur nu sunt fertile.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 00:13[/merge_posts_bbcode]
Va prezint si eu puiutul meu pe care l-am crescut cu seringa de la 5 zile, acum are 3 luni :X
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 00:16[/merge_posts_bbcode]
:heart:
@crystyna,puisorul e adorabil
e totat anormal....parerea mea e ca a ouat dar nu sunt fertile nici unul
Neatzza!Astazi este o zi trista pentru mine,coco cinteza mea sa dus spre o lume mai buna era intins in colivie..l-am luat in mana l-am asezat pe pat si asi misca piciorusu si ciocul intruna,l-am gadilat dupa gat si am crezut ca a adormit..dar de fapt el murise
((( RIP coco,nu te voi uitaa!
((
imi pare rau colega sa aud asta
Neatzza!Astazi este o zi trista pentru mine,coco cinteza mea sa dus spre o lume mai buna
era intins in colivie..l-am luat in mana l-am asezat pe pat si asi misca piciorusu si ciocul intruna,l-am gadilat dupa gat si am crezut ca a adormit..dar de fapt el murise
((( RIP coco,nu te voi uitaa!
((
Vai,imi pare atat de rau :cry: Nici mie nu prea mi-a mers bine....l-am pierdut pana si pe Lucky,carasul meu :cry:
Buna seara si bine v-am gasit!In afara de un fox terrier si o pisicuta, am si 3 zebrute australiene, o fata si 2 baieti. Unul dintre baieti are un defect la picior si este mai micut dar foarte vioi si il atin intr-o colivie, iar perechea, in alta colivie.
Dar de cateva zile s-a ivit o problema in cuplu. Fata il bate pe baiat, il alearga prin colivie si se lasa cu multi fulgi zburataciti. Nu inteleg de ce, ca pana acum s-au iubit.
Nu au avut pui pentru ca nu le-am pus cuib, stiind ca daca le pun cuib vor face pui.
Buna! Din ce am observat si eu la ale mele se bat atunci cand nu prea sunt compatibile...cand le-am ales eu partenerii rar s-au potrivit si nu s-au batut niciodata. Cand am avut mai multi pui de la perechi diferite si s-au ales singuri cum au vrut atunci a fost ok.
Buna! Din ce am observat si eu la ale mele se bat atunci cand nu prea sunt compatibile...cand le-am ales eu partenerii rar s-au potrivit si nu s-au batut niciodata. Cand am avut mai multi pui de la perechi diferite si s-au ales singuri cum au vrut atunci a fost ok.
ale mele sunt pereche de foarte mult timp, dar gata, s-au linistit
ambele mele perechi au puiuti! debia astept sa mai creasca putin sa vii arat. deocamdata sunt niste pufosenii mici mici :bravo:
crystyna wrote:Buna! Din ce am observat si eu la ale mele se bat atunci cand nu prea sunt compatibile...cand le-am ales eu partenerii rar s-au potrivit si nu s-au batut niciodata. Cand am avut mai multi pui de la perechi diferite si s-au ales singuri cum au vrut atunci a fost ok.
ale mele sunt pereche de foarte mult timp, dar gata, s-au linistit
Salut din nou!
Din nefericire, de vreo 2 zile femele nu il lasa nici sa mai manance, il tine numai pe jos in colivie. Cum incearca sa urce il ia la bataie.
L-a lasat si fara fulgi, asa ca l-am mutat cu masculul schiop intr-o colivie.
Doamne ajuta sa nu se bata.
Buna ziua,
Sunt noua in domeniul pasarelelor si as avea nevoie de o parere din partea voastra, va rog. Sunt fericita posesoare a unei perechi de zebre . Stiu ca sunt destul de pretentioase cand vine vorba de incaperea in care locuiesc. Stiu ca nu trebuie sa le tin in bucatarie sau intr-o camera unde se fumeaza. Acum, dilema mare este: sunt mare fan aromaterapie......imi place sa miroasa frumos in camera (locuiesc intr-o garsoniera) asa ca pun ulei aromat in casuta din aia pentru aromaterapie.......le dauneaza cumva zebrutelor acest parfum?
De doua zile s-a marit familia noastra cu 5 zebrute australiene si un pescarus japonez :bravo:
Vai dar cat de frumoase sunt!! sa iti traiasca
poate ii aduci si pescarusului o/un partenera/partener
:heart:
Multumesc Bianca :pup: Bineinteles ca o sa ii aduc o partenera cu prima ocazie . Doar ca am luat zebrutele si el a ramas singur saracutul in colivie la magazin si mi-a fost mila de el si l-am luat si pe el. Cand o sa primeasca o sa ii iau partenera pana atunci sta cu zebrutele.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-04-2014 6:25:14 pm[/merge_posts_bbcode]
Micutii mei dragi :heart:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 13-05-2014 11:32:28 am[/merge_posts_bbcode]
De vreo saptamana le-am luat pereche si pescarusului si masculului de zebruta care nu avea. Ele sunt micutele.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-06-2014 2:57:25 pm[/merge_posts_bbcode]
Una dintre perechile de zebrute are deja 3 puisori :bravo: O sa revin cu poze cat de curand .
Am o pereche de zebre de mai bine de o luna, le-am luat cuib dar de canari, am pus servetele,ata in cuib, dorm acolo,dar inca nici un ou. Sa incerc sa le schimb cuibul?
Le trebuie umpic de timp sa se acomodeze mai bine cu casa, colivia , cuibul etc. Cand se simt ele pregatte vor face oua. Poti sa incerci sa le schimbi si cuibul sa le pui dinala mpletit .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-06-2014 1:11:03 pm[/merge_posts_bbcode]
Avem trei puisori la una din perechile de zebrute. Deja sunt marisori, acum invata sa manance singuri.
Felicitari!!!! :bravo: :bravo: :heart:
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata