2,201

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

buna! zebrutele traiesc in jur de 15 ani dar pot trai si mai mult wink ..nu prea sunt sociabile dar se inprietenesc cu oameni care au grija de ele(eu una cand am vazut ca zebruta mea este speriata nu am mai incercat sa o fac sa vina pe degetul meu,si intr-un final a vanit singura cand i-am dat sa manance,acum sta cu mine si ne jucam la oglinda unde este locul ei preferat :heart: )

Animalele sunt lumea mea! :heart:

2,202

foarte dragut! Dar nu traiesc doar n perechi,nu??

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

2,203

nu traiesc doar in perechi..eu am doar un mascul dar eu nu am mai gasit la mine in comuna si imi iau la vara o femela din constanta..eu zic sa-ti iei pereche deoarece nu sunt scumpe si sunt tare jucause :heart:

2,204

Zebrele mele fsc oua, le clocesc oleak dupaia le acopera cu grengute etc mai fsc oua. Niciodata pui. De 1 an de cand le am nimic numai oua asa aiurea. Sa ld cumpar altz pereche sa ii schimb?

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

2,205

Buna aceiasi chestie am patito si eu faceau oua exact ca si gainile nu stiam ce sa mai fac cu el si pui nema niciodata.Acum ceva timp iar au facut oua si am hatarat sa le las acolo cat or vrea ele si ce crezi azi l-am verificat cuibul si au 5 pui.Ale mele faceau oua si fara cuib le facea pe jos in colivie.Parerea mea lasale sa faca cate oua vor ele tu asigurale hrana ,vitataminele necesare si osul de sepie sa nu lipseasca si odata cu siguranta iti vor scote pui si ele.

dydav wrote:

Zebrele mele fsc oua, le clocesc oleak dupaia le acopera cu grengute etc mai fsc oua. Niciodata pui. De 1 an de cand le am nimic numai oua asa aiurea. Sa ld cumpar altz pereche sa ii schimb?

2,206

Am luat cuibul sa vad cate oua au. Aveau 5 straturi de oua acoperite in total vreo 20 de oua. Leam lasat credema. Sa fie prea mici? Au 1 an

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

2,207

Cum deosebec un mascul de o femela??Daca puteti sa puneti poze sa ma lamuresc mai bine  wink

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

2,208

uite 2 poze
1 mascul
2 femela prima si mascul al-2-lea

2,209

Nu cred ca sunt prea tinere si ale mele au 1 an si 3 luni.Cat despre oua eu zic sa scoti din cuib tot afara inclusiv si asternutul pe ce stau ouale lasale o saptamana fara cuib apoi punel din nou si lasale sa sa depuna dar sa nu stai toata ziua pe capul lor sa nu fie stresate si nici mana sa nu pui pe ele dupa ce vor depune oua iar in 3 saptamani maxim trebuie sa scoata daca nu au scos pui iar le arunci oule.Eu asa am facut si la mine a dat roade.Eu le mai bag in voliera iarba uscata si sa le vezi cum isi construiesc tot timpul cuibul mai au si ele ocupatie peste zi smile Pun si doua poze una cu pui si un cuib unde sunt doar oua.

dydav wrote:

Am luat cuibul sa vad cate oua au. Aveau 5 straturi de oua acoperite in total vreo 20 de oua. Leam lasat credema. Sa fie prea mici? Au 1 an

Adaugat: 10-06-2012 15:04

Buna ziua,la mine si din al doilea cuib au inceput sa iasa puisori momentan de aseara a iesit doar unul acum astept sa vad cati v-or fi din 5 oua.Ouale astea erau pregatite pentru aruncat daca nu iesiau in maxim o saptamana dar uite au avut noroc si ele si eu.Si la zebrele astea e prima tura de pui faceau oua ca nebunele dar nimic.

2,210

multumesc aiko pt raspuns abia acum am intrat pe forum

fiecare persoana are perechea ei de aripi,mai colorata sau mai gri,dar aceasta este strans legata de o franghie....franghia timiditati a a nesigurantei.noi trebuie sa rupem aceanta franghie si sa ne ridicam catre adevaratul soare,dar din pacate unii nu reusesc sa o rupa niciodata.!!
voi  v-ati deschis aripile?

2,211

Cu placere! smile

Si cum puiutii mei au mai crescut. . .va prezint cei trei muschetari si parintii big_smile

2,212

Ce frumosi!!!!!Mai ales cea fawn!!!:)

2,213

Multumesc! :merci:
Sunt 2 puiuti fawn si unul mai ciudatel,ca un pinguin tongue
Cei fawn nu stiu inca ce sunt,dar cel gri cu obrajori crem,e sigur baiat pt ca are putin negru pe piept. :hihi:

2,214

Un mascul fawn se poate imperechea cu o femela alba?

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

2,215

Bineinteles!
Eu am fata gri si baiatul fawn.Nu conteaza culoarea,doar sexul individului.

2,216

Multumesc Aiko :sanatate:  S-ar putea de ziua mea pe 2 iulie sa imi iau o pereche de zebre wink

Adaugat: 13-06-2012 10:15

O colivie cu dimensiunile de 80x45x70 este buna pentru vreo 10 zebrute??

Animalele mele:

2,217

Sa zicem ca da,dar nu mai mult de 10.Pe urma e prea mare inghesuiala si apar conflictele intre ei.

2,218 (edited by gaby354 13-06-2012 10:43)

Multumesc :heart: De la ce varsta se pot imperechea? hmm Si este neaprat o regula ca masculul are obrajii portocalii? :hihi:

Animalele mele:

2,219

Culoarea obrajilor variaza si se pot imperechea de le 3 luni dar sunt capabili sa aiba grija de pui abia pe la 7-8 luni.

2,220

Salut ! Am si eu o intrebare, sunteti vreunul din orasul Titu ? aveti vreo femela de vanzare ? Ca eu am facut o prostie,am daruit unei persoane  3 puiuti (2 femele+1 mascul) zicand ca raman cu o singura pereche de zebrute (parintii) si de ceva timp mi-a murit femela, iar masculul este tare suparat ca este singur,de aceea vreau o femela pentru el.(Sa aiba intre 6 luni si 2 ani deoarece masculul meu are cam 3 ani).

2,221

Buna seara,am revenit cu niste poze sunt doar 3 in poza.Dintr-un cuib de 6 oua am 5 puisori si din celalalt de 5 oua au iesit 3 dar unul a disparut au ramas doar 2 puisori.

Adaugat: 20-06-2012 20:01

Eu am un mascul alb complet si are doar ciocul rosu aprins de obicei masculi aia colorati la pene au si obraji portocali

gaby354 wrote:

Multumesc :heart: De la ce varsta se pot imperechea? hmm Si este neaprat o regula ca masculul are obrajii portocalii? :hihi:

2,222

Foarte frumosi puisorii! :ou:  :ou:  :ou:
Sa-ti traiasca! smile

2,223

buna! ma poate ajuta cineba? as dorii sa imi cumpar zebrute,dar sa fie albe total cum as putea deosebii masculul de femela?(avand in vedere ca nu au obraji)

fiecare persoana are perechea ei de aripi,mai colorata sau mai gri,dar aceasta este strans legata de o franghie....franghia timiditati a a nesigurantei.noi trebuie sa rupem aceanta franghie si sa ne ridicam catre adevaratul soare,dar din pacate unii nu reusesc sa o rupa niciodata.!!

2,224

femela are ciocul rosu deschis( spre portocaliu) pe cand masculul are ciocul rosu inchis :hihi:

Adaugat: 21-06-2012 09:14

andredog:ai niste puisori superbi..sa-ti traiasca! :hug:

2,225

multumesc pentru ajutor :pup: mihaela