smire wrote:kiar sa moara de frica...
Cred ca exagerezi. Cu tot respectul, nu sunt de acord. Sau poate perusii mei sunt deosebiti si nu se sperie foarte usor. Oricum, fiecare pasare in parte este diferita dar nu cred ca se poate vorbi despre moarte. Poate un soc, poate pasarea sa devina apatica... insa nu sa moara. Asa cred eu.
smire wrote:kuky al meu a avut aripile taiate, i-au crescut abia intr-un an...era ff speriat si interiorizat...se kinuia sa zboare si el ca yoyo....a suferit mult, saracutzul....
Nu stiu situatia lui Kuky, dar eu le-am taiat penele amandurora si sincer iti spun, nu par sa sufere. De ce? Fac ceva gresit?
smire wrote:un perus traieste putin ...cel mai bine e sa-l lasi sa fie fericit...k poate nu-l mai ai un juma' de an si a mai trait si viata in kin, fara sa poata sa zboare..
Micutii mei sunt impreuna de la nastere si eu i-am crescut. Atat cat traiesc, sa fie sanatosi! Eu ii voi iubi intotdeauna si voi incerca sa fac in asa fel incat sa nu le lipseasca nimic. Nu am intentionat niciodata sa le fac rau, nici nu-mi trece prin gand.
Penele vor creste si vor zbura din nou, sunt sigura de asta. Imi asum responsabilitatea faptelor mele.
sliviu wrote:Pacat ca recurgeti la asemenea gesturi, doar daia sunt pasari sa zboare, iar voi le luati si privilegiul acesta!
Silviu... si pinguinii sunt pasari. Ei nu zboara. Vorbesti despre acest fapt ca si cum ar fi unul barbar, inuman, de neinteles. Adu si argumente. Pasarile acestea vor avea penele crescute la loc, mai devreme sau mai tarziu. Poate este posibil sa facem ca aceasta experienta sa nu fie in acelasi timp si o trauma.
silviu wrote:Cei care sunt impotriva parerii mele rog sa imi trimita PM, sa discutam acolo pt.ca, riscam sa ne certam pe forum si n-am vrea asta!
Inca vreau sa cred ca suntem oameni maturi si ca putem aduce argumente atunci cand nu suntem de acord cu ceva. De-aia se si numeste topicul "Taiem sau nu aripile pasarilor?", lasa loc de interpretare. Fiecare are dreptul la o opinie si consider ca ne-o putem exprima intr-un mod civilizat cu totii. Sunt chestii de interes comun, zic eu.
Piticilor le-am mutat apa si mancarea afara, le-am montat pe cusca batul abraziv si par incantati de idee. O sa incerc sa fac in asa fel incat sa le ofer cat mai multa libertate si sa le dedic cat mai mult timp liber.
Gabriela