351

Re: Hamsteri...

nu este jegosa mai are si blana si nici aspra nu este

352 (edited by iloveanimals 03-07-2010 12:18)

Nu stiu cat de bine se vad pozele astea, dar incearca sa faci o comparatie daca poti.  hmm

Adaugat: 03-07-2010 13:17

:fluture:
Nu merg pozele. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

353

du-l la vet...el stie mai bine  wink

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

354

Daca se scarpina in zona aceea, poate fi vorba de micoza, care din pacate poate sa apara la rozatoarele care traiesc in talas. Daca il duci la un veterinar, acesta poate sa ii faca niste analize la microscop si sa iti spuna ce este de fapt cu el. Daca incepi un tratament adecvat la timp, nu va mai suferi nici el si tu vei avea un animalut sanatos si fericit!

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

355

mam mai uitat la el si acolo ii creste blana la loc

356

smile buna ; sunt noua  pe aici dar am mai postat mai de mult la forumul cu perusi. Am si eu o hamsterita pe nume Bella , am cumparat`o ieri si deja ma joc cu ea prin casa ; este foarte sociabila si ne intelegem f bine. Verisoara mea si`a cumparat azi un hamster mascul si l`am introdus in aceiasi cusca cu a mea pentru ca nu aveam alta cusca,maine o sa va pun cateva poze cu ei . Am observat ca s`au imperecheat de cateva ori , din ce am citit pe aici am inteles ca pe la vreo 4-5 saptamani sunt apti d eimperechere. Credeti ca o sa imi faca pui peste catva tmp? am uitat cat era perioada de gestatie mi se pare ca 19-21 de zile. Nu prea as vrea pui pentru ca nu vreau ca apoi sa se inmulteasca intre ei.  Peste 3 saptamani veriosara mea va pleca la ea acasa si va lua si masculul cu ea , credeti ca ii va afecta despartirea? pot muri daca nu mai au partenerul langa ei? eu nu cred dar astept raspunsurile voastre , asta stiu de la perusi , daca ii desparti ... este posibil sa moara.
va pup  :hug:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

357

Deja e prea tarziu sa te gandesti ca nu vrei pui...  neutral
Daca s-au imperecheat, asta este, dar acum ai grija si monitorizeaza-i, de multe ori se intampla sa se bata dupa ce femela intra in gestatie.
Inaine sa se nasca "copii", e bine sa separi maculul de acolo, deoarece femela are nevoie de liniste, iar dupa ce se nasc puii, ea intra iar in calduri. Daca e stresata de mascul, poate sa isi manance puii, ceea ce nu e o priveliste prea frumoasa... Si e bine ca nimeni sa nu bage mana, decat 2 sec cat timp i se da de mancare si i se schimba apa.
Asigura-i apa din belsug, deoarece e fffffoarte cald si fructe si legume pe langa hrana alcauita din seminte, insa NU ii da niciodata varza si cartofi, nu ii fac bine la stomacel.
Sa ne tii la curent, asteptam botezul! smile

358

multumesc mult pt. raspuns , o sa ascult de sfaturile tale.  :angel:  Chiar nu stiam ca nu trebuie sa le dai varza si cartofi si apa au din belsug, le`o schimb foarte des.

359

Eventual poti pune poze, sa cunoastem fericitul cuplu smile

360

cel alb e baiatul : Rontzy si cealalta e fetita : Bella. Am observat ca si fetita se urca pe el , apoi il doboara la pamant si el sta cu burta in sus si incepe sa chitaie, acum i`am separat dar e cam tarziu. Daca ii las singuri imediat ii surprind in actiune. O sa faca pui chir daac sunt atat de mici? am citit ca sunt apti de imperechere de la 3-4 saptamani. Acum fetita sta intr-o colivie de papagali iar el in cusca de hamsteri. Le dau drumul prin pat si sunt foarte energici.. amandoi tongue. Baiatului ii place s il mangai iar fata ma cam musca dar s-au obisnuit amandoi cu stapanele lor. Fata e a mea si baiatul al verisoarei mele. O vecina i`a luat in mana si ei au inceput sa o muste , probabil ca noua ne cunosc mirosul si cum ii ia cineva necunoscut in mana incep sa muste big_smile.

361

si eu am un hamster caruia ii cade parul.O prietena de a mea are un hamster cu aceiasi problema si l-a dat cu ceai de musetel si i-a trecut.o sa incerc si eu astazi sper sa dea rezultate

362

annymary40, iti ador hamstericii!!
sunt superbi :rusine:

363

multumesc tongue e cam greu sa ma ocup de amandoi , acum se joaca pe birou si sunt foarte energici, s``au apucat de ros.  :angel:

364

Anny sunt superbi micutii sa va traiasca si asteptam micutii big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

365

deja se observa ca i`a mai crescut burtica hamstericii mele si mananca mult mai mult dar numai bea apa asa de des ca inainte. Isi petrece timpul in casuta si de`abia se urca pe scarita. Cand o sa se apropie momentul nasterii puilor trebuie sa ii amenajez eu un loc? sau o las pe ea sa ii fete unde vrea si pe el il scot si il pun in alta cusca ca sa nu se mai imperecheze. Am citit ca nu trebuie sa pun mana pe ei. Mai multe sfatrui mi`ar prinde bine.

366

deci... o lasi pe ea sa isi amenajeze locul... ii poti da bucati se servetele albe fara parfum ca sa isi faca cuib

masculul il poti scoate de acum wink

si inca ceva ... eu zic sa nu ii mai lasi impreuna in camera wink

pe pui nu pui mana!!!!!!! nu stresezi mamica,de preferat sa nu stai in camera decat cat sa ii pui mancare si apa la discretie! tuneluri,scari, etc le iei,deoarece s-ar putea sa se raneasca puii in ele (sau mamica sa duca un pui in tunel si sa cada de sus (pfoooai mi s-a intamplat mie ... a cazut puiul de sus de la etaj si a murit sad ) mult  succes smile inca ceva dupa ce puii fac 4 saptamani e indicat sa ii desparti de mamica smile daca vrei poti pastra o fetita ca sa stea cu mama,dar vezi daca se inteleg wink si masculul sa nu se intalneasca cu niciun pui wink (eu am facut o prostie ... dupa ce puiul s-a facut mare am pus un mascul cu taticul,totul a fost ff bine s-au inteles ...caci aveau cusca mare si nu prea se intalneau,dar cand i-am pus intr-o cutie ca sa le fac curat s-au batut la sangeeeeee ... valeu ...noroc ca nu a murit niciunul big_smile ) mult succes  .. daca mai ai intrebari nu ezita sa le intrebi smile

aa inca ceva big_smile mamica pe perioada gestatiei trebuie sa aiba mancare de buan calitate si sa ii mai dai si o data pe saptamana putin ou si branzica de vaci (putin!) ca sa aiba lapte bun pt puiuti smile

mult succes!

- Bianca

367

multumesc pentru sfaturi , cred ca imi va fi tare greu sa ii dau pe pui , oricum o sa pastrez o fetita cu care va sta Bella si un baiat pentru ca il vrea verisoara mea. Apoi ma interesez de stapani iar pe cei pe care nu ii voi da ii pastrez pentru ca am fosrte multe custi de la papagali .  :pup:  Acum ma duc sa ii dau papica pentru ca mananca doar de la mine din mana . Ce spuneti sa o mai scot sau nu din cusca ? eu zic sa nu mai umblu la ea decat atunci cand ii dau mancare si cand puii o sa faca 4 saptamani .

368

asa e cal mai bine ca e mai linistita...cred ca sunt hamsteri pitici ai tai...si eu am hamsteri dar deia mai mari...nu mai stiu cum le zice...sirieni...sirenieni ceva de genul :rusine: ...dar nu pot sa ii las impreuna ca se rup in bataie unul pe altul...cand erau mici nu au avut nicio treaba dar acum sa nu se intalneasca ca daca nu e prapad...si eu am avut o pereche acum cativa ani de s-au imperechiat...mi-a facut vreo 5 puisori albi...si bineinteles ca i-am separat dupa aia...el era intr-o cusca si ea in acvariu...facean schimb cand le schimbam rumegusul...oricum magarusul a invatat sa deschida cusca si a evadat...s-a suit pe cusca si a sarit in acvariu la cucoana si mi-a violat-o  smile ...si asa m-am ales cu inca o tura  wink  wink ...oricum erau niste dulcici...mi-e dor de ei :angel:  :angel:  neutral

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

369

acum o saptamana am primit si eu un hamster cadou,dar din pacate am si un pisic .....oare hamsterul simte mirosul pisicului de sta mai mult in casuta de doarme toata ziua?.......sau e el lenes?

370

De 3 zile nu prea mananca, nu deschide ochii deloc (ii sunt unflati), sta numai intrun coltisor din acvariu, este foarte slabit (abea se mai deplaseaza), are niste bubite la fund (negre), face caca moale, cand il scot din acvariu TREMURA.....
Hamsterul are 2 ani jumatate de cand l-am cumparat.
Cand l-am cumparat era marisor (nu era pui), avea vreo 2 luni cred.

Ce are?
E prea batran si de aia se comporta asa?
Acum 3 zile era jucaus iar acuma abea se misca...
Ajutor!

Adaugat: 07-09-2011 11:11

alunitza_ta wrote:

acum o saptamana am primit si eu un hamster cadou,dar din pacate am si un pisic .....oare hamsterul simte mirosul pisicului de sta mai mult in casuta de doarme toata ziua?.......sau e el lenes?

Hamsterii sunt nocturni.
Dorm ziua iar noaptea au chef de joaca.

371

xtzontzo wrote:

De 3 zile nu prea mananca, nu deschide ochii deloc (ii sunt unflati), sta numai intrun coltisor din acvariu, este foarte slabit (abea se mai deplaseaza), are niste bubite la fund (negre), face caca moale, cand il scot din acvariu TREMURA.....
Hamsterul are 2 ani jumatate de cand l-am cumparat.
Cand l-am cumparat era marisor (nu era pui), avea vreo 2 luni cred.

Ce are?
E prea batran si de aia se comporta asa?
Acum 3 zile era jucaus iar acuma abea se misca...
Ajutor!

Nu e ceva normal ce se intampla cu hamsterul tau, cel mai bine ar fi sa consulti un medic veterinar. Sper sa nu fi raspuns prea tarziu si sa se fi intamplat ceva mai grav cu micutul tau.  sad

Adaugat: 17-09-2011 08:55

xtzontzo wrote:
alunitza_ta wrote:

Hamsterii sunt nocturni.
Dorm ziua iar noaptea au chef de joaca.

Nu sunt animale nocturne, sunt animale crepusculare, adica sunt trezi doar atunci cand apune sau rasare soarele.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

372

Vin si eu cu poze,din pacate nu prea stau intr-un loc sa le fac poze frumoase!  :heart: ii ador

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

373

sunt scumpi si pufosi.. :pup:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

374

Sunt tare scumpi,sa-ti traiasca iunia.  :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

375

Multumim!!!! Mai trebuie sa lucram la partea cu muscatul si e ok dar progresam pe zi ce trece smile

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch