1) Treaba cu politia. Am inteles ca este o amenda de 1000 ron (cat cainele) daca nu are botnita. A mea este prea jucausa, se sperie si de o mata. Si daca nu ii fac pedigree am inteles ca nu au cum sa imi demonstreze ca este amstaff si nu o sa mai trebuie sa-i fac buletinul ala sau ce o fi. Dar eu as avea de gand sa o duc la montat si ca sa vand puii o sa imi trebuiasca pedigree-ul?
Citeste aici ca sa te lamuresti : http://www.politiaromana.ro/Ordine_publica/caini_periculosi.htm
Acolo gasesti si ordonantele cu botnita si toate cele.
Pedigree nu ai cum sa-i faci . Daca ti-a dat crescatorul de la care ai luat-o e ok , daca nu , nu are pedigree, deci este un metis amstaff. In ordonanta iti scrie clar ce trebuie sa faci ... inscriere la politie , placuta pe usa etc.
Sfatul meu este sa nu o dai la monta, pentru ca iti va fi greu cu puii , o sa-ti fie foarte greu sa-i vinzi la persoane responsabile , nu ai cum sa garantezi ca vinzi amstaff , deci pretul va fi foarte mic , banii pe care trebuie sa-i bagi in catea cat e gestanta , cat alapteaza , banii pe care ii bagi in pui , cam atata iti vei scoate din vanzarea puilor. Cel mai bine ar fi sa o castrezi , o scutesti pe ea de un chin, de probleme de sanatate , te scutesti pe tine de a te plimba cu haita de dulai dupa tine in perioada aia , te scuteste de niste bani in plus la fiecare rand de pui . Poti sa o dai odata , daca vrei neaparat sa faca pui , dar daca totusi o vei da , prima monta sa fie la 2 ani si sa ai pauza de 1 an intre monte.
2) Ce ma fac? Este amstaff deci ar trebui sa fie un caine destul de rau, ea se sperie si de o pisica isi pune coada intre picioare si se izbeste ditamai animalu' de picioarele mele, la fel si la tot felul de piticanii de maidanezi. Eu am facut exact ca la carte "Nu terbuie dresat ca sa fie rau. Nu va jucati cu: ciupituri, mini-lupte, trasul de carpa etc". Nu am facut aceste lucruri si imi e frica ca, cand va fi adult o sa intre hotul in casa si o sa il linga. Daca ma joc cu el fara ciupituri si toate chestiile o sa fie un caine rau sau unul mai prost decat un pechinez?
Amstafful este caine destul de rau cu alti caini daca i se permite. Nu este un caine de paza si este iubitor cu oamenii . Te va apara daca esti in pericol si isi va apara cuibul ( casa ) , femelele mai bine ca masculii deobicei , dar nu te astepta la o ferocitate mare fata de oameni .
De aia si arata asa de feroce , ca sa sperie fara sa trebuiasca sa muste ( la muscaturile de amstaff /pit deobicei se lasa cu oase rupte si artere sectionate )
Dupa 1 an jumate o sa invete singura ce inseamna caini si cum sa se apere de ei. Esti norocos ca nu pune gura pe pechinezi pentru ca sunt destui nebuni cu cainii liberi si daca se intampla ca a ta sa raneasca grav sau sa omoare alt caine ... citeste in ordonanta de mai sus ce se intampla , oricum ceva rau pentru tine si ea ... si e mai bine sa eviti .
Cainii care vin latrand spre voi sau care "se dau" la voi , nu au intotdeuna intentia de a va musca. Multi doar va aduc aminte ca sunteti pe teritoriul lor ( vagabonzii ) , sau latra si fac urat de frica , sa fie lasati in pace ... nu orice caine care latra este automat agresiv , iar catelusa ta daca s-ar simti cu adevarat amenintata s-ar apara ...
Socializeaz-o cat poti de mult , las-o sa interactioneze cu toate tipurile de caini . Daca se baga in picioarele tale , da-te la o parte si las-o sa se descurce ... bine , daca e in pericol , trebuie sa o aperi , nu te astepta sa fie vreun zmeu de caine ... e talie medie si e inca pui , ea nu stie inca cat de tare poate sa muste.
O aperi nu luand-o in brate si cocolosind-o . Pur si simplu gonesti cainele care o sacaie , dar nu te apuci sa o mangai pe ea sau sa-i vorbesti , pentru ca nu intelege decat ca e bine sa ii fie frica si sa reactioneze asa .
Relatia ta cu ea trebuie sa fie de : tu , sef de haita care o controleaza perfect, o respecta , o protejeaza, o iubeste si ii da comenzi ca sa stie ce sa faca , ea, cea care iti este credincioasa , te respecta, te iubeste si te asculta.
3) Este foarte pofticioasa si nehalita. De cate ori pe zi trebuie sa ii dau mancare? Ii dau mancare cata vrea ea? Sau se va face obeza?
Ii dai de mancare de 2 ori pe zi , mese egale , cam un castron mediu de catei , ras , nu plin , numai mancare pentru catei sau carne fiarta cu orez si morcovi .
NU ii dai mancare de la masa voastra , ii dai sa pape dupa ce mancati voi si nu cedati la ochii mari si balele curgande .
NU e bine sa manance intre mese . Daca e prea grasa , alearg-o mai mult si micsoreaza-i portia de mancare , nu ii face bine la sanatate sa fie grasa .
4) De ce trebuie sa li se cupeze urechile? Care este motivul? Eu unul nu o sa fac o cruzime de genul asta.
V-as da si niste poze cu ea dar nu reusesc sa le uploadez.
NU trebuie cupati , cuparea se facea la cainii de lupta sa nu-si sfasie urechile la lupte si sa sangereze mai mult decat ar fi fost bine pentru ei . Acum cuparea se face ca asa le place unora cum arata cainii si de aia cateii trebuie sa sufere operatii , perioada de recuperare etc ... ca le place unora cum arata cu urechile taiate . Foarte bine ca nu o cupezi . Uite cateva poze cu cainele meu , necupat , 2 ani jumate ... daca esti din Bucuresti mi-ar placea sa iesim cu cateii la joaca , poate te mai ajut cu cate un sfat .
Ai fix sub casuta de postare " Adauga imagini" si butonul cu rasfoire care e browse in compul tau sa pui poze .
O sa intru si poimaine pe forum si te astept daca mai ai nelamuriri .
O seara buna.
Acelasi Dante , acum la 2 ani jumate :