Re: Hamsteri...
din bucuresti
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Animale mici → Hamsteri...
din bucuresti
NU imi mai iau hamsteri Ca a zis mama k nu tine soareci in casa :cry:
si eu tot din bucuresti
intra pe id-ul gabytz_bitz
te rog
buna tuturor! ieri a murit ghemotocu` meu de blanita si as cam avea nevoie de sfaturile voastre...cum trec peste asta?batranelul meu a murit in mana mea si credeti-ma pe cuvant ca nu stiu cum sa descriu senzatia asta..sa il vezi cum se stinge in mana ta si tu sa nu poti face nimic..e sfasietor :cry: mi lipseste foarte mult..si acum nu stiu cum sa ma descurc fara el pentru ca totusi simt ca lipseste ceva..poate unii din voi au mai trecut prin asa cv si as vrea sa stiu ce sa fac sa nu-mi mai fie asa d greu?crede-ti ca un alt animalut m-ar ajuta? imi e tare teama ca o sa-mi cumpar un alt animalut si o sa-mi fie si mai greu pentru ca o sa-mi aminteasca d pufu..msk anticipat si nu uitati sa profitati de fiecare moment pe care-l petreceti impreuna cu animalutul vostru si sa il iubiti mult pentru ca nu stiti cand se poate imbolnavii sau si mai rau...
Eu stiu, eu stiu ce inseamna sa pierzi un animamal, sa se stinga chiar in mana ta, sa nu poti face nimic, sa te invinovatesti, sa urli si sa te prabusesti o data cu el. Am plans, am plans zile intregi cand am pierdut-o pe Miky, dar mai ales pe vivi. Am tinut la hamsterul asta ca la o sora, un copil, sau chiar mama mea. E greu sa stii ca nu se va mai intoarce niciodata la tine, asta este. Dumnezeu a dat Dumnezeu a luat. Nu trebuie sa fim tristi cu toate ca nu se poate, Gandeste-te ca este intr-un loc mai bun, intr-un loc unde se poate bucura de ceea ce tu nu i-ai putut da vreodata, un loc cu mult hamsteri, campii, scorburi si multe altele, care pe el il bucura enorm. Acum este un mic ingeras, printre multi altii care au plecat la cer. Nu trebuie sa te invinovatesti, nu trebuie sa fii suparata pe nimeni, asta este firul vietii, la un moment dat se rupe, nu pt ca am facut greseli, ci pt simplul fapt ca asa ne-a fost scris. 2 saptamani am stat si m-am uitat la pozele cu micutele mele printese, am plans, dar alea au fost lacrimi de bucurie, cu toate ca au trecut 7 luni de atunci mie inca imi lipseste, chiar foarte mult. Dar puiutii ei mi-au alinat oarecum durerea, dupa ce am pierdut-o pe ea m-am gandit ca imi voi revenii mai repede daca voi avea mai multe animalute. Intr-un fel durerea a fost alinata, dar rana din suflet nu a putut fi vindecata.
@Madu , stiu ca poate fi foarte greu sa pierzi un ,,prieten" dar pana la urma si ei mor si noi murim... Cine stie ce o face sufletul lui acuma , o fi in rai stand la piscina cu un suc in labuta Gandeste-te ca acum e fericit , si pana la urma poate o sa il intalnesti intr-o buna zi acolo sus , cine stie?
Asa , eu vroiam sa va intreb care cedeti voi ca e cea mai buna (raport pret calitate) mancare pentru hamsteri. Voi ce le dati la aia micii ?Eu le luam menu dar de data asta nu mai aveau pe stoc si vanzatoarea mi-a recomandat hamster crispy (care e mai ieftin un pic) si le am luat crispy....
Ar trebui sa ai multe jucarii,cum ar fi o roata in care hamsterul sa se joace si sa faca miscare.Ai grija ca toate sa fie instalate bine in cusca si nimic sa nu cada si sa se loveasca hamsterul.Odata ce totul e instalat si cusca este pregatita,e vremea ca hamsterul sa inspecteze noua sa casa.Lasati hamsterul 2-3 zile sa se acomodeze.
@gaby354 , speedygonzales are de mult hamsteri si stie ff bine cum sa ii ingrijeasca. :angel:
@speedygonzales, eu pana acum le-am luat pancare de la padovan si de la vitakraft, le-am luat o data si kiri kiri pt ca am zis sa incerc, o fi ea mai ieftina dar nu are chimicale si alte porcarii bagate in ea. Ma gandeam sa le adaug eu in meniu alune, stafide, fructe, legume decat sa le dau pelete din alea colorate. Ei le mananca cu pofta, dar le place mai mult fructele si legumele proaspete. Este alegerea ta ce ii dai hamsterului, eu consider ca orice mancare este buna.
Asa , eu vroiam sa va intreb care cedeti voi ca e cea mai buna (raport pret calitate) mancare pentru hamsteri. Voi ce le dati la aia micii ?Eu le luam menu dar de data asta nu mai aveau pe stoc si vanzatoarea mi-a recomandat hamster crispy (care e mai ieftin un pic) si le am luat crispy....
hamster crispy este o mancare foarte buna.
salut sunt nou pe site am si eu o intrebare membrilor acestui site.am un hamster sirian pe nume Tolea :x si are cred eu cam 1 an si ceva,totusi din pacate are o tumora pe spate adica un cancer de piele si doctorul mi-a spus ca daca il opereaza poate muri pe masa de operatie...este cam slabut dar asa a fost mereu,e tare simpatic,e frumos si curajos...doctorul a hotarat sa nu-l opereze si sa-l tina in viata deocamdata cu ajutorul unui medicament de fapt e un praf pe nume Baneocid.Mama ii rupe coaja in fiecare seara si ii da pe rana cu Baneocid...e vioi ,mananca dar nici doctorul nu si-a dat seama cati ani are....cu toate acestea in afara ca are aceasta tumora pe spate de cateva saptamani poate chiar o luna a albit pe la cap si pe la corp ....intrebarea mea care este...aveti idee daca din cauza batranetii sau isi schimba culoarea?? sau din cauza stresului??este un hamster sirian ursulet negru si va dati seama cei ce au un astfel de hamster stiu cum e....toti cei din familie il iubim mult si speram sa mai traiasca macar un an de zile sau cateva luni va multumesc o seara buna in continuare:D
Din cate stiu eu sirienii nu isi schimba culoarea, hmm, ciudat... doctorul nu ti-a zis nimic? Probabil este din cauza imbatranirii, o data cu trecerea anilor pigmetii din piele se mai reduc(in cazul batranilor, de asta li se albesc parul, pigmentii mor), ma gandesc ca asta ar fi cauza. :-?? pe motiv de stres nu se schimba culoarea blanii.
ok multumesc mult iloveanimals dar ai idee ce inseamna albirea blanii el e vioi adica mai poate trai cateva luni sau chiar un an sau daca stii cam cati ani ar avea multumesc
ok multumesc mult iloveanimals dar ai idee ce inseamna albirea blanii el e vioi adica mai poate trai cateva luni sau chiar un an sau daca stii cam cati ani ar avea multumesc big_smile
scz era activat contul lu sormea da' ce i asta k n-ai voie sa iti faci alt cont pe site e o prostie iar eu chiar am o urgenta sa nu se supere d-na latifa chiar asa daca iubeste animalele o sa inteleaga:heart
Din pacate dupa ce a trecut de varsta de 2 luni nu-mi mai pot da seama, in jur de un an si ceva app 2 daca incepe sa ii albeasca blanita. :-? Inca ceva, a mai albit pana acum? de cand il ai? este posibil sa fie un hibrid hamster pitic winter white si sirian bear.
Buna!
Am o problema..
De cand am ajuns acasa de la scoala am observat ca hamsterul meu e foarte..adormit. Adica se misca incet, nu isi deschidea ochii de tot. M-am uitat la blanita lui si am vazut ca are (din nou) niste punctulete mici si albe si ca pe gat i se usca pielea. A mai avut ceva de genul asa ca nu m-am alarmat si am zis ca ma duc maine la veterinat.
Acum in jur de jumatate de ora am intrat in camera si am observat ca nu respira. L-am luat in mana si.. am crezut ca e mort.. Bineinteles, am inceput sa plang.. l-am pus la loc.. Dupa cateva minute m-am dus la el si am vazut ca respira, dar foarte incet. L-am luat in mana si s-a miscat putin, apoi l-am pus la loc. Se poate sa hiberneze cunva? Ieri m-am mutat cu el intr-o camera mai racoroasa, nu stiu exact cate grade sunt, da rma indoiesc ca mai multe de 20. Acum l-am pus langa calorifer. Respria din cand in cand.
Hiberneaza doar si isi va reveni?
Raspundeti-mi va rog!!!!:(
off...cat are hamstericul??...asa mi-au facut toti hamsterii inainte sa moara,dar poate e tanar si atunci nu e asta cauza...sper stiu cum e sa pierzi un animalut drag... e ca si cand ai pierde un membru al familiei,defapt ei sunt membrii ai familiei,ii iubim si ne iubesc (si ne iubesc neconditionat nu ca unii oameni care ne iubesc pentru a profita de ceva) ei sunt adevarati membrii ai familiei!! si cand un membru al familiei nu se simpte bine normal ca ne ingrijoram (ca si cand nu s-ar simti bine un parinte de-al nostru) animalele ne fak viata mai frumoasa ....dar ...... e si un moment in viata cand ne vor parasi....si nu ar trebui sa fim tristi (acum nu am zis ca facem petrecere ca moare ) doar ca ar trebui sa stim ca ei ne-au iubit si ne iubesc incontinuare de acolo de unde se vor duce (peste podul curcubeului :angel: ) si ca ar trebui sa fim fericiti ca i-am luat din pet shopuri sau din crescatorie... ei ne vor fii recunoscatori toata viata (si cand nu vor mai trai) si vreau sa nu intelegeti ca nu trei sa plangem..plangem,dar nu putem sa plangem 2 luni (a fost cazul meu o data ,la primul animal mort,un peste,o iubeam enorm) si vorba mamei "si o musca daca ai si moare esti trist,oricat de mic si neinsemnat,pentru unii ar fiii pentru noi este un adevarat membru al familiei" deci noi trebuie sa stim ca acel animal a murit iubit,si alaturi de adevarata lui familie,care au fost alaturi de el si la bine si la greu daca e batran va trebui sa te astepti la acest lucru,iti zik sincer...hamsterii traiesc putin...si nah....noi trei sa fim impacati cu gandul ca l-am iubit si l-am ingrijit si am facut tot posibilul pentru el ca sa duka o viata de rege
daca a suparat pe cineva acest "discurs" al meu imi cer scuze multumesc
adevarul doar. Eu una nu stiu daca o sa imi mai iau hmster vreodata sau ceva ce traieste putin...dar de fapt orice animal ai avea si iti moare ti se rupe sufletul...mai ales daca il ai mai mult timp ( eu inca nu am trecut prin asa ceva....dar catelusa mea are 12 ani deci...) nu stiu...le iubesc enorm nu pot traii fara ele dar...eu cred ca raman distrusa dupa o faza de genu asta...
da,stiu...hamsterul meu Tolea (am uitat sa va anunt ca a trecut cu bine de operatie,a fost acum 6 zile si se reface super,deci cemai e un invingator
) e batran are vreo....1 an si 5-6 luni
deci va trebui sa ma astept ca o sa .... catelul meu (comoara din ochiimei,cand vin de la scoala zambeste si da din coada,adik scoate dintii ca si cand ar zambii,nush cum sa explic) are eabea 1 an si 1 luna,deci e tanar...dar hamsterikul...sa zicem ca mai are vreo 1 an - 1 an jumate (sper) va fii ff greu cand ne vom desparti de el ... e ste cel mai dulce hamster...offf..
Ma bucur ca este bine acum...iti va fi recunosator toata viata, si dupaia... :hug: :bravo: :heart:
Buna!
Am o problema..
De cand am ajuns acasa de la scoala am observat ca hamsterul meu e foarte..adormit. Adica se misca incet, nu isi deschidea ochii de tot. M-am uitat la blanita lui si am vazut ca are (din nou) niste punctulete mici si albe si ca pe gat i se usca pielea. A mai avut ceva de genul asa ca nu m-am alarmat si am zis ca ma duc maine la veterinat.
Acum in jur de jumatate de ora am intrat in camera si am observat ca nu respira. L-am luat in mana si.. am crezut ca e mort.. Bineinteles, am inceput sa plang.. l-am pus la loc.. Dupa cateva minute m-am dus la el si am vazut ca respira, dar foarte incet. L-am luat in mana si s-a miscat putin, apoi l-am pus la loc. Se poate sa hiberneze cunva? Ieri m-am mutat cu el intr-o camera mai racoroasa, nu stiu exact cate grade sunt, da rma indoiesc ca mai multe de 20. Acum l-am pus langa calorifer. Respria din cand in cand.
Hiberneaza doar si isi va reveni?
Raspundeti-mi va rog!!!!:(
yaya si-a revenit cel mic? :-s nu te-am mai vazut pe mess.
Nu si-a revenit din pacate saracutu.. a murit peste noapte.. of..
Nu cred ca o sa-mi mai iau vreun hamster pt. ca mor tare repede..
Era batran.. am fost azi cu una dintre catele sa o opereze veterinarul si intre timp l-am intrebat despre hamster daca stie din ce motiv a murit si a zis ca cel mai probabil de batranete.. :hamster:
R.I.P Jerry
Imi pare tare rau pentru micutzul tau...Dumnezeu sa.L odihneasca... :cry: :hamster:
Daca stau sa ma gandesc bine asa s-a intamplat si cu miky al meu, hamsterul, cand am venit intr-o zi de la scola l-am vazut in talaj cu ochii inchisi, l-am luat in mana, l-am mangaiat, dar degeaba :cry: nu si-a mai revenit, a murit pana seara. :cry:
Lui i-am dat apa de vreo 3 ori in 6 luni, rotita nu avea pt ca ma luam dupa parinti ca poate sa stea si asa, eram mai mica, dar asta nu e o scuza, talajul era din ala mare de la tamplaraie, acum cand stau si ma gandesc nu-mi vine sa cred ca proasta am fost ca l-am tinut in asemenea conditii. :cry: :cry:
Imi pare rauu yaya ca nu te-am putut ajuta mai mult, posibil sa fi fost de vina batranetea, cati ani avea?
Acuma asta e.. trece.. ma consolez cu gandul ca acum e impreuna cu Choko ["sotia" lui.. care il batea cum il vedea ) dar sunt sigura ca il iubea.. au avut 10 copii impreuna..]
Avea cam un an jumate.. aproape doi..
iloveanimals nu te invinovati.. daca ar fi sa gresim cu ceva fata de hamsteri ar fi ca ii tinem in captivitate.. pana la urma nu poti sa spui ca nu i-ai oferit conditii avand in vedere ca avea mancare si un loc unde sa doarma
custi dinacestea ar fi bune? mi se par intersante
Forum 4animale → Animale mici → Hamsteri...