176

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Suana te invidiez de cate ori intru pe acest topic ma intristiz ca eu nu mai am loc de un alt papagal si nici nu ma lasa sufletul sa ii dau pe cei care ii am. E superba Alexi a ta, sa iti traiasca ...  :pup: :pup: :pup: :pup: :pup: :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

177

neatza.....datimi si mie un sfat.....si scuze pt cratima......a....marele alecs.........vreo 8 luni asa...e de anul acesta....si ma gandeam la niste vitamine ceva si pt apika si pt papare......akm am d la vitacraft multivitamin si ceva pt pene dar e in germana:D merci o zi buna

178 (edited by suana 09-11-2009 13:27)

alecss,bun venit.Daca nu e prea mult,te-as ruga sa incerci sa scrii in limba romana.Limbajul asta zgarie urechile si deranjeaza ochii.,,e de anul asta'? Parca ar fi vreo leguma sau ceva.
Si acum sa-ti raspund,totusi: Vitakraftul e o mancare buna.Marele Alex are nevoie de multa floarea soarelui cruda,nesarata ,neprajita.Asta e meniul de baza.Pe urma mananca foarte multe fructe si legume:mar,portocala,pepene galben,caisa,conopida,brocoli.Pentru a amesteca in mancare exista ulei cu multivitamine sau seminte speciale pentru pene sau vitamine care se adauga in apa plata.Sper ca ti-am fost de folos.
Scuza-ma ca am scris prea dur dar animalele sunt suflete si cred ca merita sa le prezentam pe nume,nicidecum cu vreun apelativ ,parca ar fi obiecte.

Adaugat: 09-11-2009 13:22

ella,multumesc din suflet.Nici nu se pune problema sa renunti la un suflet doar pentru un altul.Cei doi ai tai sunt frumosi si ei si cred ca ii aduc satisfactii ,chiar daca nu e un mare alex.Alexi este aici pentru voi ,sa va inveseleasca ,sa va povesteasca ce face si sa trimita pupici zi de zi.   :pup: :pup: :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

179

Mersi Suana, am tot stat si analizat situatia si un Marele Alex are nevoie de foarte mult spatiu, ceea ce in momentul de fata nu ii prea putem oferi decat sa ii dau pe nazdravanii mei si nici asta nu imi place asa ca voi mai astepta pana se va ivi momentul. Pana atunci ma multumesc sa o vad pe Alexi  :pup: :pup: :pup:

180

Da,are nevoie de spatiu,timp si multa iubire.Am noroc cu programul meu ca pot sa ma ocup de toti.Sotul meu lipseste mai mult,si cand vine acasa,Alexi recupereaza  smile E tot la el,se prosteste ,face tot posibilul sa-i capteze atentia.E ca un copil care atunci cand vine un parinte care lipseste mai mult,simte nevoia sa spuna si sa faca de toate.
Sunt in vizita la cei mici :
http://i35.tinypic.com/16bj974.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

181

suana, vineri i-mi soseste si mie o voliera la fel ca a ta, am comandat-o de la otti din arad. ce varsta are Alexi a ta, ca la Alex al meu parca are codita mai scurta, de ce oare?

182

Ma bucur tare  :bravo:  Sincer cand am vazut anuntul ca vinzi colivia ta,mi-a fost teama ca renunti si la Alex :cry:
Alexi are 1 an si 3 luni.Incearca sa pui o poza mai de aproape sa-l vedem si noi.Nu stiu ce sa zic,depinde cat timp are.

183

vand colivia ca mi-am comandat-o pe cea ca a ta, era ultima, mi-a spus mama lui otti ca ai fost la arad si de acolo ai luat-o si tu. poze o sa pun cand vine sotia acasa, ca acum nu am telefon cu camera foto. ce dimensiuni are voliera ta?

184 (edited by suana 09-11-2009 14:18)

Ateptam poze nerabdatori  :k:  Pai daca te-ai uitat pe site-ul lor,atunci o gasesti la pozitia nr 5.Cred ca mai aveau doar una si era promisa deja.Probabil nr 6 ai comandat,vom vedea sau pe cea care era promisa,tot nr.5.A mea e inalta de 1.50 ,latime de 46cm.Oricum Alexi e mai tot timpul afara   smile

185

nu, numarul 5 am comandat, cea de 600 ron si mi-a spus ca una mai are, probabil a renuntat cineva la ea, dar am vazut ca pe site dimensiunile erau de 150 x 60 x 60 si tu spui ca are latime de 46?

186

60 de cm are cu tot cu tava.Spatiul efectiv in colivie e de 46 dar te asigur ca este loc suficiet.Pentru ei conteaza mult inaltimea pentru coada.Cu un copacel instalat inauntru pentru el sta comfortabil.

187

da, am sunat acum la arad si mi-a spus ca a renuntat un domn la voliera nr 5, asa ca am avut noroc sa o comand, oricum estetic este foarte frumoasa si la pretul asta! Dar nu se zgarie vopseaua de pe ea?

188 (edited by suana 09-11-2009 14:46)

Nu,satai linistit e calitate buna.E groasa si chiar daca Alexi a prins cu ciocul nu a reusit sa zgarie sau sa sara vopseaua.O sa fiti multumitit,au si terasa deasupra care cred ca o sa-i placa si la Alex-ul tau.Daca va sta afara isi va consuma altfel energia si va intra doar pentru a manca sau sa doarma.E indicat ca ei sa stea afara si sa aiba diverse activitati cu voi.Daca nu,atunci doar se recomanda o pereche si un spatiu mult mai mare pentru ei ca habitat.
Asta e terasa de care vorbesc.Lor le place sa priveasca lumea de sus atunci cand nu sunt calare pe noi smile

http://i38.tinypic.com/242vq1k.jpg

189

I-ai lasat vreodata liberi pe perusi si pe Alexi. Din poza pare curioasa ce e acolo insa perusii sunt mult mai mici decat ea

190

Nu.Cand Alexi e afara ceilalti sunt in colivie si invers.Nu e niciunul agresiv,dar e mai bine asa.

191

Suana tu ai si perusi si nimfe si marele alex.Cate pasari ai!!!!

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

192

Suana e super frumoasa colivia. i-mi doresc si eu una pt nimfulinele mele sa stea mai mult pe afara.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

193 (edited by capshunik 09-11-2009 17:40)

suana :heart: mai vrem poze :heart: ...

Adaugat: 09-11-2009 17:36

ce dragalas e marele alex :heart: ..

Ana :heart:

194

Am mai scris,dar cred ca pe alt topic.Am 4 perusi(un englez si 3 perusi ondulati),2 nimfe si pe Alexi.
Vin si pozeeeee.

195

suana....saruma pt sfaturi....si ai dreptate....si-mi cer scuze pt limbaj:Psi eu o iubesc p cocutza mea...dar....cand vorbesc p net....mai imi scapa cate ceva...oricum merci inca odat pt sugesti....o seara placuta

Adaugat: 09-11-2009 19:40

sugestii cu doi de "i":D

196 (edited by suana 09-11-2009 19:46)

Cu placere alecss.N-a fost cu rautate.Pupam pe cocutza si ne bucuram ca esti alaturi de noi.Vrem si pozeeee.Numai bine.
Cred ca azi dimineata m-am trezit cu fata la cearsaf.Cateodata dimineata sunt mai ,,rea'',,seara ma innmoi  smile

197

papam din gurritza aici:P....habar n-am dc s vede asa urat...dar facem tot posibilul....sa mai aparem in filme

Adaugat: 09-11-2009 19:56

ops....nu am pus filmu.....apropo cum se pune un film....cre ca am dat la imagini

198 (edited by suana 09-11-2009 19:59)

Cred ca ai uitat poza/filmul  :wow:
Ai cont pe youtube?Daca da,copiaza linkul intre cele 2 paranteze de la <<raspunde rapid''.Ai acolo icon cu youtube.

199

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EnTJvUnrYSE[/youtube]

200

Asa.....ne-am sucit gatul dar a meritat.Scumpica tare.Sa-ti traiasca.E tanara si daca s-a lipit de tine e super,n-o sa ma fie probleme.Se vede ca va iubiti.